ایران پرس - وزیر بهداشت ترکیه از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا (کووید-19) در این کشور خبر داد.

«فخرالدین کوجا» با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به 47 نفر رسیده است، با هشدار درباره ریسک های سفر به خارج، از شهروندان ترکیه ای خواست تدابیر وزارت بهداشت این کشور را به صورت جدی رعایت کنند.

در همین حال، «علی ارباش» رئیس سازمان امور دینی ترکیه نیز اعلام کرد، به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، تعلیق موقت برگزاری نمازهای جماعت و جمعه در مساجد ترکیه ضروری است.

رسانه های ترکیه ای هم روز سه شنبه اعلام کردند، 31 نماینده مجلس این کشور به علت مشکوک بودن به ابتلا به ویروس کرونا در قرنطینه هستند.

تاکنون شهروندان بیش از 160 کشور جهان به ویروس کرونا موسوم به کووید-19 مبتلا شده اند.

 بر اساس آخرین آمارها، تاکنون بیش از 184 هزار نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که از این تعداد حدود 80 هزار نفر بهبود یافته‌اند و دستِ‌کم 7 هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند که حدود نیمی از کشور چین هستند.

ترکیه تاکنون سعی کرده است اخبار و اطلاعات مرتبط به ابتلای شهروندان خود به ویروس کرونا را سانسور کند. ترکیه نگران است که گسترش اطلاعات مرتبط با این بیماری موجب تاثیر گذاری منفی بر اقتصاد این کشور شود.

ترکیه نگران است که کسب و کارهای این کشور به دلیل ترس از ویروس کرونا دچار تعطیلی شوند. امری که میتواند بسیاری از مشاغل ترکیه را برای ماهها درگیر تعطیلی کند و بخش های مختلفی از جمله صنعت غذایی و بخش گردشگری این کشور دچار زیان گسترده شود.

شیوع این ویروس در ترکیه قطعا بورس ترکیه و همچنین ارز ملی ترکیه را با سقوط در برابر ارزهای خارجی رو به رو خواهد کرد. از سوی دیگر در بعد بین المللی صادرات ترکیه با مانع روبه رو شده و کشورهای شریک تجاری ترکیه، برای مدتی واردات از ترکیه را متوقف خواهند کرد. بخش هوانوردی ترکیه نیز از این روند دور نبوده و پروازهای بین المللی این کشور نیز با توقف رو به رو خواهد شد.

از این رو ترکیه میکوشد تا بحران کرونا در این کشور را بی اهمیت و کوچک جلوه دهد، اما این نکته بایستی توسط مقامات ترکیه درک شود که بی توجهی به این بحران و سرپوش گذاشتن برروی آن، تنها موجب گسترش همه گیری این بیماری در ترکیه و فراتر از مرزهای ترکیه خواهد شد.

از این رو ضروری است که شهروندان ترکیه اطلاعات لازم در خصوص این بیماری و میزان فراگیری آن در ترکیه را در اختیار داشته باشند. چرا که عدم توجه به این مسئله میتواند جامعه ترکیه را در برابر خطر شیوع گسترده بیماری کرونا قرار دهد و ترکیه به صورت ناگهانی با موجی از انفجار این بیماری رو به رو گردد.

تجربه کشورهای مختلف در طول مدت اخیر نیز نشان میدهد که آگاهی بخشی به شهروندان و اجرای اقدامات جدی میتواند نقش مهمی در کنترل بیماری کرونا داشته باشد. بیماری کرونا عاملی است که در حال حاضر به یک معضل جهانی تبدیل شده است و عدم توجه یک کشور به کنترل این بیماری میتواند کنترل آن در جهان را با اختلال رو به رو سازد.

نویسنده: منوچهر شفیعی

139/116

بیشتر بخوانید:

"کرونا" به ترکیه رسید