تحلیل؛

ایران پرس: با تداوم جنگ غزه و اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم این منطقه به ویژه نسل کشی و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی ، فشارهای داخلی به دولت بایدن برای کاهش حمایت از تل آویو شدت گرفته و در عین حال اختلافات بین کاخ سفید و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز افزایش یافته است.

در این راستا ۴۰ نفر از قانونگذاران دموکرات کنگره آمریکا از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند.این ۴۰ نماینده کنگره که نام نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان هم در میان اسامی آنها دیده می‌شود در نامه‌ای از بایدن خواستند تا فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و کمک‌های واشنگتن به این رژیم را مشروط کند.

امضای این نامه از سوی نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا، به ویژه پلوسی که یکی از مهم‌ترین مقامات دموکرات‌ تاریخ آمریکا بوده و برای دهه‌ها مدافع کلیدی روابط آمریکا و اسرائیل محسوب می‌شده است، نشان می‌دهد که جایگاه رژیم صهیونیستی به دلیل اقدامات وحشیانه این رژیم در باریکه غزه تا چه حد در نزد مردم آمریکا و حزب دموکرات این کشور سقوط کرده است. در عین حال درخواست40 قانونگذار دموکرات از بایدن برای توقف فروش تسلیحات به اسرائیل نشان دهنده چرخش ماهوی در رویکرد سنتی قانوانگذاران آمریکایی در باره رژیم صهیونیستی است که تا قبل از جنگ غزه مبتنی بر حمایت هم جانبه از تل آویو بوده است.

برخی سناتورهای آمریکایی نیز موضعی مشابه اتخاذ کرده اند. برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی اخیرا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را تهدید کرد و گفت که اگر کاروان کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه نشود، تمام کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم متوقف خواهد شد.همچنین تیم کین سناتور دموکرات آمریکایی نیز با تاکید براینکه تحویل تسلیحات تهاجمی به رژیم صهیونیستی تنها موجب افزایش درد و رنج مردم غزه و تشدید اوضاع در منطقه خواهد شد، خواستار جلوگیری از ارسال تسلیحات تهاجمی از سوی آمریکا به این رژیم شد.

از سوی دیگر اختلاف بین کاخ سفید و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در باره چگونگی روند جنگ غزه منجر به تنش های آشکار بین  بایدن و نتانیاهو شده است. در این زمینه شبکه ان بی سی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که بایدن به نتانیاهو تاکید کرده است اگر با آتش بس در نوار غزه موافقت نکند روابط میان دو طرف به صورت گسترده‌ای تغییر خواهد کرد. نشریه اکسیوس نیز به نقل از منابع آگاه گزارش داد، تماس اخیر  بایدن و نتانیاهو از نظر لحن و محتوا، سخت ترین تماس از 7 اکتبر بوده است. البته بایدن در این تماس تلفنی با نتانیاهو ضمن خودداری از تعیین مصادیق توقف حمایت های واشنگتن از تل آویو، به احتمال توقف ارسال تسلیحات به  اسراییل اشاره ای نکرده است.

به گفته منابع مذکور، بایدن به نتانیاهو هشدار داد که دولت آمریکا نمی تواند از او حمایت کند مگر اینکه اسرائیل رویکرد خود را در غزه تغییر دهد. روزنامه عبری زبان اسرائیل الیوم نیز اعلام کرد که بایدن برای اولین بار از آغاز جنگ در غزه، در گفت و گو با نتانیاهو خواستار آتش‌بس فوری به منظور بهبود اوضاع انسانی در این باریکه شده است. این روزنامه از این درخواست بایدن به عنوان ضربه‌ای قوی به اسرائیل یاد کرده است.

البته این تهدیدات ظاهری دولت بایدن عملا با بی تفاوتی رژیم صهیونیستی و کابینه جنگی این رژیم مواجه شده است و مقامات صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو هم چنان بر لزوم حمله گسترده و همه جانبه به رفح در جنوب غزه  به بهانه از بین بردن گروههای مقاومت فلسطینی که منجر به وقوع فاجعه انسانی بزرگی خواهد شد پافشاری می کنند.

به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و ازاهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند. کما اینکه با وجود درخواست 40 قانونگذار آمریکایی برای قطع فروش تسلیحات به اسرائیل، اما دولت بایدن هیچ گاه به این خواسته جامه عمل نخواهد پوشاند.

آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم در نوار غزه چه در عرصه سیاسی و محافل بین المللی و چه در عرصه تسلیحاتی به شمار می‌رود. هر چند با افزایش فشار افکار عمومی در جهان و داخل آمریکا و تشدید انتقادات از تداوم جنگ غزه از جانب رژیم صهیونیستی، دولت بایدن برای بهبود وجهه خود و تضمین  آرای بایدن در انتخابات ریاست جمهوری 2024 به کابینه نتانیاهو برای تغییر رویکرد آن در قبال جنگ غزه فشار وارد می کند.

با این حال تداوم کمکها و فروش های تسلیحاتی به اسرائیل نشان می دهد که در حالی که میان واشنگتن و تل آویو بر سر ادامه جنگ  غزه اختلاف به وجود آمده است، اما دولت بایدن کمک نظامی به اسرائیل را به چگونگی اقدامات بنیامین نتانیاهو مرتبط نمی داند. یک مقام کاخ سفید در این باره به صراحت گفت: ما به حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود ادامه می دهیم. شرطی کردن کمک نظامی سیاست ما نبوده است. دولت بایدن اخیرا  با  ارسال بسته های تسلیحاتی جدید شامل بیش از یک هزار و ۸۰۰ بمب ۲ هزار پوندی موسوم به ام کی ۸۲ و ۵۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی برای رژیم صهیونیستی در حالی موافقت کرده که استفاده اسرائیل از بمب‌های ۲ هزار پوندی از دلایل مهم تلفات گسترده غیرنظامیان در غزه بوده است.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

حماس: آمریکا شریک نسل کشی در غزه است

افزایش مخالفان کمک به رژیم صهیونیستی در میان مقامات آمریکایی

 هشدار نمایندگان کنگره آمریکا به بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی

رای عدم تعهد نماینده فلسطینی کنگره آمریکا به بایدن