مقامات جنبش اسلامی نیجریه گفتند، نیروهای دولتی چندین ساختمان از جمله مدرسه، بیمارستان و مراکز علوم دینی این جنبش در شهرهای "زاریا" و "سامیناکا" در ایالت "کادونا" در شمال نیجریه را تخریب کردند.
مقامات این جنبش خاطر نشان کردند: این تخریبها بدون هشدار قبلی صورت گرفت و این جنبش هیچ اقدامی در جهت تحریک دولت برای چنین اقدامات فجیعی انجام نداده است.
این تخریبها پس از آن صورت گرفت که نیروهای امنیتی نیجریه روز دوشنبه گذشته حدود 100 نفر از اعضای این گروه اسلامی را که در مراسم عزاداری به مناسبت اربعین حسینی شرکت کرده بودند، شهید کردند.
در این حادثه نیروهای دولتی گلولۀ جنگی و گاز اشکآور به سوی مسلمانان عزادار در شهر کانو در شمال نیجریه شلیک کردند.
موج سرکوب مسلمانان در نیجریه از 12 دسامبرسال گذشته با یورش نظامیان به یک حسینیه در شهر زاریا در ایالت کادونا آغاز شد.
در این حمله، "شیخ الزکزکی"، رهبر جنبش اسلامی نیجریه، به شدت زخمی و سپس دستگیر شد، همچنین صدها نفر از مسلمانان از جمله سه فرزند شیخ زکزاکی شهید شدند.
اکنون با گذشت بیش از یک سال، شیخ الزکزکی همچنان در زندان و در شرایط نامساعد فیزیکی است و نظامیان این کشور نیز بر موج حملاتشان علیه مسلمانان این کشور افزوده اند.
بیش از نیمی از جمعیت نیجریه را مسلمانان تشکیل می دهند.
مسلمان نیجریه همواره در کنار دیگر شهروندان این کشور زندگی مسالمت آمیزی داشتند اما مدت ها است با دخالت بیگانگان و اعمال سیاست های تفرقه افکنانه آن ها، آرامش جامعه مسلمانان نیجریه برهم خورده است و آنها آماج حملات نیروهای نظامی این کشور به ویژه در مناطق مسلمان نشین شمال نیجریه قرار دارند.
چندی پیش مقام های دولتی در ایالت کادونا در ادامه سرکوب مسلمانان این کشور، جنبش اسلامی نیجریه را غیرقانونی اعلام کردند.
براساس ادعای مسئولان این ایالت، حبس طولانی مدت و پرداخت جریمه نقدی از جمله مجازات های عنوان شده برای همکاری یا عضویت در جنبش اسلامی نیجریه است.همچنین برگزاری هرگونه تجمع از سوی مسلمانان ممنوع اعلام شده است.
تحلیلگران معتقدند افزایش فشارها بر مسلمانان این کشور و از سوی دیگر بازداشت شیخ الزکزکی و عدم رعایت حقوق قانون وی، در راستای جلوگیری از رشد حرکت اسلامی در این کشور و تلاش برای کمرنگ کردن آن صورت گرفته است.
چند سالی است وهابیون به سرکردگی عربستان سعودی درصدد اعمال فشار و نفوذ در نیجریه برای رسیدن به اهداف مذبوحانه خود هستند و در این راستا بر فشار به مسلمانان به ویژه شیعیان این کشور افزوده اند.
این شرایط در حالی است که نیجریه اکنون با مشکلات بسیاری از جمله فعالیت های گروه بوکوحرام و کشتار شهروندان این کشور، وضعیت اقتصادی نا به سامان، نا آرامی ها و فعالیت های گروه های شورشی در جنوب این کشور مواجه است و اکنون بیش از هر زمانی نیازمند وحدت و همراهی بیشتر شهروندان آن در راستای برقراری صلح و ثبات در نیجریه است.
علیرغم همه فشارها، مسلمانان نیجریه در پی بزرگترین مطالبه خود یعنی آزادی شیخ الزکزکی و همچنین برگزاری مراسم مذهبی خود هستند و به نظر می رسد لازم است مقامات این کشور با درک واقعیات و تجدید نظر در سیاست های خود راه را بر تفرقه افکنان بسته و بار دیگر صلح و ثبات را به جامعه مسلمانان این کشور بازگردانند.