تحلیل:

ایران پرس: با آغاز دوره دوم ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» فشارها بر حامیان فلسطین در آمریکا به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

چرا مهم است:

این تحولات نشان‌دهنده تغییرات عمده در سیاست‌های داخلی و خارجی آمریکا است که تأثیرات عمیقی بر جنبش‌های اجتماعی و حقوق بشر در آمریکا و همچنین روابط این کشور با منطقه غرب آسیا خواهد داشت.

زمینه خبر:

در پی جنگ غزه و اعتراضات گسترده حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، دولت ترامپ با اتخاذ تدابیر جدید، به سرکوب این جنبش‌ها پرداخته و به دنبال محدود کردن فعالیت‌های حامیان فلسطین است.

ترامپ در روز چهارشنبه ۲۹ ژانویه ۲۰۲۵، فرمانی را امضا کرد که به موجب آن، دانشجویان خارجی و افرادی که در اعتراضات طرفدار فلسطین شرکت کرده‌اند، تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.

این فرمان اجرایی بخشی از مجموعه دستوراتی است که ترامپ از زمان ریاست جمهوری امضا کرده زیرا او به دنبال به حداکثر رساندن قدرت خود و تحقق وعده های انتخاباتی خود و از همه بالاتر تداوم خوش خدمتی  به رژیم صهیونیستی است.

پس از امضای این فرمان اجرایی ، وزارت خزانه داری آمریکا تمامی تحریم‌های سابق را که علیه شهرک نشینان و سازمان‌های صهیونیستی دخیل در اعمال خشونت‌ها علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری وضع شده بود، لغو کرد.

به دنبال این تصمیم، فعالان آمریکایی با برگزاری تظاهرات، اعتراض خود را علیه این تصمیم دولت جدید آمریکا نشان داده وهمچنین با اجرای نمایش در مقابل ساختمان وزارت امور خارجه در واشنگتن، اقدام‌های خشونت آمیز شهرک نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری رود اردن را شبیه سازی کردند و با این کار، مخالفت خود را با سیاست‌های دولت جدید آمریکا در لغو تحریم‌های علیه شهرک نشینان صهیونیست بیان داشتند.

نکات کلیدی:

گروه «دانشجویان متحد برای آزادی و برابری» در دانشگاه میشیگان به دلیل نقض مقررات، به حالت تعلیق درآمده و بودجه آن فسخ شده است.

ترامپ با امضای فرمانی، خواستار اقدام علیه یهودستیزی در دانشگاه‌ها و اخراج دانشجویان حامی فلسطین شده است.

این فرمان اجرایی به آژانس‌های فدرال دستور می‌دهد تا برای اخراج فعالان ضد یهودی اقدام کنند.

نگاه عمیق‌تر:

این اقدامات ترامپ نه تنها به افزایش تنش‌ها در جامعه آمریکا منجر می‌شود، بلکه حقوق بشر و آزادی بیان در دانشگاه‌ها و دیگر نهادهای اجتماعی را نیز تضعیف می کند. 

117