بررسی‌های انجام گرفته از کاهش درآمد سرانه شهروندان افغانستان به ۳۵۰ دلار حکایت دارد.

چندین دهه جنگ داخلی، تروریسم و اشغال خارجی به ویژه دو دهه اشغال خاک افغانستان توسط نظامیان آمریکایی، بحران اقتصادی در این کشور را به دنبال داشته است. این اوضاع با تحریم های اعمال شده علیه افغانستان در پی به قدرت رسیدن طالبان در 15 اوت 2021، رو به وخامت گذاشته و مردم افغانستان را با بیکاری و متعاقبا، گرسنگی و خطر مرگ بر اثر سوء تغذیه و بیماری های  گوناگون از جمله سرخک و کرونا روبرو کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، به نقل از خبرگزاری صدای افغان (آوا) امروز دوشنبه بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار -SIGAR) گزارش داد، درآمد سرانه شهروندان افغانستان از 500 دلار در سال ۲۰۲۰ ، به ۳۵۰ دلار در سال جاری کاهش می یابد.

سیگار با اشاره به پیش بینی بانک توسعه آسیایی خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری نیز در سال جاری 40 درصد افزایش می یابد و مصرف خانوارها تا 44 درصد کاهش خواهد یافت.

بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان به نقل از برآوردهای برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد (UNDP) و صندوق بین‌المللی پول، کاهش تولید ناخالص ملی این کشور در سال گذشته را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اعلام کرد.

سیگار همچنین با تکیه بر تحقیقات برنامه توسعه ای سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: تولید ناخالص داخلی افغانستان در سال 2020، ۲۰ میلیارد دلا بوده که در سال بعد یعنی سالی که طالبان قدرت را در این کشور در دست گرفت به ۱۶ میلیارد دلار کاهش یافته است.

طالبان به بهبود اوضاع اقتصادی افغانستان پس از مشروعیت دولت ایجاد شده در این کشور نزد جامعه بین الملل امیدوار است. جامعه بین الملل نیز به رسمیت شناختن دولت طالبان در افغانستان را به رعایت مسایل حقوق بشری و ایجاد دولتی فراگیر منوط کرده است.

از این رو به رغم تغییر رویه طالبان نسبت به حکومت پیشین این گروه در دهه نود، با توجه به تاخیر به وجود آمده در تشکیل دولتی با حضور تمامی اقشار و گروه های افغان و با در نظر گرفتن ادامه تحریم های آمریکا و همچنین توقف تحویل کمک های در نظر گرفته شده برای افغانستان، در شرایط کنونی نمی توان چشم انداز روشنی برای مردم همیشه در رنج این کشور متصور شد.

116

بیشتر بخوانید:

برنامه جهانی غذا: بیش از 90 درصد مردم افغانستان غذای کافی ندارند

خشم افغان‌ها از آمریکا؛ پول‌های افغانستان را آزاد کنید