ایران پرس: سیاست فعال و سنجیده جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا، سیاست نرم و سخت واشنگتن را به چالش کشیده است.

زمانی که «دونالد ترامپ» سال 2016 وارد کاخ سفید شد، سیاست «فشار حداکثری» در برابر ایران شکل گرفت و همزمان تهدیدهای نظامی هم مطرح شد اما با گذشت چهار سال هیچ کدام از این دو روش نتوانست اهداف ترامپ را محقق کند.

فشار حداکثری، تحریم پشت تحریم و هرازگاهی تهدیدهای نظامی خط اصلی سیاست ترامپ در برابر ایران بوده است. این رویکرد نتوانست ایران را پای میز مذاکره بکشاند و حتی آمریکا را مجاب کند اقدامی نسنجیده ضد ایران اتخاذ کند.

دولت ترامپ درچارچوب فشار حداکثری و تحریم‌های اقتصادی به دنبال آن بود ایران وارد مذاکره شود و برجام جدیدی شکل بگیرد اما مقاومت حداکثری و دیپلماسی فعال و سنجیده ایران نگذاشت خواب ترامپ تعبیر شود.

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» روز پنجشنبه نوشت: "سیاست فشار حداکثری موفقیت حداقلی داشته است و آمریکا باید سیاست خود را در برابر ایران تغییر دهد."

دولت ترامپ به دنبال این بود برنامه موشکی، دفاعی و سیاست منطقه‌ای ایران را وارد مذاکرات کند؛ موضوعی که خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است. علاوه بر این هیچ کشوری اساسا مولفه‌های قدرت و نفوذ پیرامونی خود را به سیاست دیگر کشورها پیوند نمی‌زند و کشورها بر اساس رویکرد واقع‌گرایی عمل می‌کنند.

در همین زمینه، سردار سرتیپ «حسین دهقان» مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور دفاعی روز پنجشنبه گفت: "جمهوری اسلامی ایران تحت هیچ شرایطی و با هیچ‌کسی درباره قدرت نظامی خود وارد مذاکره نمی‌شود."

علاوه بر این، اقدامات عملی و سازنده ایران سبب شده است آمریکا در پیشبرد اقدامات خود در عرصه جهانی ضد ایران تنها باشد. رای نیاوردن قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران نمایش آشکار انزوای بین‌المللی آمریکا بود.

ناکامی مجموعه سیاست‌های ترامپ در برابر ایران ریشه در استقلال عمل و مولفه‌های قدرت نظام جمهوری اسلامی دارد. اگرچه فشارهای اقتصادی آمریکا بر زندگی مردم ایران تاثیر داشته اما تاب‌آوری و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، ایران را از گذرگاه‌های سخت عبور داده است.

توانمندی دفاعی و موشکی ایران نماد قدرت بازدارندگی و موثر جمهوری اسلامی بوده که برگرفته از دانش بومی است. تنوع‌بخشی قدرت موشکی ایران، عملی کردن هر نوع تهدیدی را سخت و هزینه‌بر کرده است.

اصرار آمریکا بر فشار حداکثری ضد ایران و فاصله گرفتن از تهدید نظامی، امکان‌پذیر نبودن پیش‌بینی و پیامدهای آن است. در همین زمینه، سردار سرتیپ پاسدار«حسین دهقان» مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور دفاعی گفت" "یک درگیری محدود و تاکتیکی می‌تواند به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود و قطعاً آمریکا تاب ایستادگی را در برابر چنین بحرانی ندارد."

نویسنده: علی کرمی

117

بیشتر بخوانید:

هشدار مشاور دفاعی رهبر معظم انقلاب درباره تبعات هر نوع جنگ علیه ایران

عللل تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران

خطیب زاده: با مقاومت ایران سیاست فشار حداکثری ترامپ به شکست حداکثری تبدیل شد

فشارحداکثری بیانگر ناامیدی آمریکا است