در این راستا 107 عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا 22 نوامبر با امضای طوماری، از "مایک پمپئو"، وزیر امور خارجه این کشور خواستند، سخنانش را درباره حمایت از ساخت شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن و قدس اشغالی پس بگیرد.
"مایک پمپئو" وزیر امورخارجه آمریکا روز 18 نوامبر در سخنانی با بیان اینکه واشنگتن سیاستش در قبال شهرک سازیهای اسرائیل در کرانه باختری را تغییر داده است مدعی شد، این شهرکسازیها «به خودی خود» نقض قوانین بینالمللی به شمار نمیروند.
اظهارات پمپئو در حالی صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد در 23 دسامبر 2016 با تصویب قطعنامه 2334 از رژیم صهیونیستی خواست فوراً و بطور کامل تمامی فعالیتهای شهرک سازی خود را در سرزمینهای اشغالی فلسطین متوقف کند.
بر اساس قوانین بین المللی، تمامی این شهرکها، غیرقانونی هستند این در حالی است که اسرائیل همواره بیتوجه به قوانین بینالمللی و خواست جامعه جهانی به ساخت شهرکهای صهیونیستنشین ادامه می دهد.
در واقع مقامات رژیم اسرائیل می کوشند با احداث این شهرک ها، ساختار جغرافیایی و جمعیتی مناطق فلسطینی را تغییر داده و با صهیونیستی کردن این مناطق سلطه خود را در مناطق فلسطینی تثبیت کنند.
اگرچه آمریکا سالهاست با حمایت از سیاست های رژیم صهیونیستی درصدد مشروعیت بخشی به اقدامات غیر قانونی و ضد انسانی این رژیم است اما طی سال های اخیر "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا سیاست حمایت بی قید و شرط از "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل را سرلوحه کار خود قرار داده است.
در این راستا می توان به انتقال سفارت واشنگتن به قدس برخلاف همه موضعگیری های جهانی و تهدید کشورهایی که به این فرمان واشنگتن گردن ننهند، اشاره کرد. ترامپ همچنین الحاق بلندی های جولان به فلسطین اشغالی را به رسمیت شناخته است.
اکنون نیز واشنگتن برخلاف قوانین بین المللی، شهرک سازی و گسترش آن را در کرانه باختری قانونی اعلام کرده است.
آمریکا و اسرائیل در حالی سیاست همراهی را پیش گرفته اند که به نظر می رسد اکنون بیش از هر زمانی هر دو با بحران داخلی رو به رو هستند. در آمریکا ترامپ از یک سو با ماجرای استیضاح و فشارهای ناشی از آن روبه رو است و از سوی دیگر با نزدیک شدن به زمان انتخابات 2020 نیازمند حمایت لابی های صهیونیستی در آمریکا است به طوری که بسیاری، اینگونه حمایت های ترامپ را نیز در راستای کسب رضایت این لابی ها دانسته اند.
" برنی سندرز" سناتور آمریکایی در این مورد گفت: شهرک های اسرائیلی غیر قانونی است و ترامپ با این کار برای رضایت حامیان تندرو خود بار دیگر آمریکا را منزوی می کند.
در اسرائیل نیز نتانیاهو در موقعیت متزلزلی قرار دارد، وی که با مشکلات فراوان سیاسی روبروست و در دو دوره برای تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی شکست خورده، اکنون برای بقای سیاسی خود می جنگد.
رهبر حزب لیکود با نگرانی اقدامات "بنی گانتس" رهبر حزب "آبی و سفید" را برای تشکیل کابینه زیر نظر دارد، در این موقعیت، تغییر موضع آمریکا در مورد شهرک سازی ها در کرانه باختری برای وی به مثابه فرصت بزرگی برای کسب وجهه سیاسی است.
"محمد اشتیه" نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در این باره گفت:این موضع دولت آمریکا تلاشی به منظور حمایت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آخرین لحظات رقابت برای تصدی دور جدید پست نخست وزیری است.
تلاش واشنگتن برای قانونی جلوه دادن شهرک سازی های رژیم صهیونیستی نه تنها از سوی جامعه بین الملل و حتی در داخل آمریکا با اعتراضات بسیاری روبه رو شده است؛ بلکه این اقدام به مثابه بی اعتنایی کامل به قوانین بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد است و سبب بی اعتباری و انزوای روز افزون واشنگتن در عرصه بین المللی می شود.118
بیشتر بخوانید:
طومار نمایندگان آمریکا علیه اظهارات "مایک پمپئو"