اظهارات "مرکل" روز پنج شنبه 20 فوریه و یک روز پس از آن صورت گرفت که یک راست گرای افراطی با تیراندازی به یک قهوه خانه و کافه عربی در منطقه هانائو در ایالت هسن نزدیک شهر فرانکفورت، هشت نفر را کشت و تعدادی را نیز زخمی کرد. دستگاه قضایی آلمان دلیل این حمله را انگیزههای نژادی و دیگرهراسی اعلام کرده است.
ترویج پدیده شوم اسلام هراسی، به ویژه از زمان انتخاب "دونالد ترامپ" به عنوان رئیس جمهوری آمریکا تشدید شده است؛ به طوری که ترامپ در بدو آغاز به کار، سفر اتباع شش کشور مسلمان را به خاک آمریکا ممنوع اعلام کرد و همچنان در بسیاری از سخنرانی های خود مسلمانان را مورد خطاب قرار می دهد، این رویکرد در اروپا نیز توسط جریان های دست راستی و افراط گرا دنبال می شود.
بسیاری از افراد و احزاب راست گرا در اروپا، مسلمانان را مورد عتاب قرار داده و با اقدامات اسلام ستیزانه ازجمله اهانت به ساحت مقدس "پیامبراکرم"(ص)، توهین به قرآن مجید همچنین تروریست معرفی کردن مسلمانان، شرایط را برای آن ها سخت کرده اند. انجام حملات مسلحانه به قصد کشتن نیز دیگر اقدامی است که از سوی اسلام ستیزان و جریان های دست راستی صورت می گیرد.
"عثمان دموهی" کارشناس سیاسی، آمریکا را عامل اصلی بی ثباتی و شکل گیری دیدگاه منفی نسبت به مسلمانان در غرب معرفی می کند و می گوید: ترویج پدیده شوم اسلام هراسی، راهبردی است که بارها توسط آمریکا و برخی از کشورهای غربی برای رسیدن به اهدافی سیاسی و اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد.
طی ماه های اخیر رشد جریان راست افراطی و ترویج اسلام هراسی در کشورهای اروپایی، سبب افزایش حملات علیه مسلمانان و اقلیت های نژادی به ویژه در فرانسه، بریتانیا و آلمان شده است. طبق جدیدترین آمارها؛ میزان دسترسی نیروهای راست افراطی به تسلیحات و و ارتکاب به جرائم خشونت بار به ویژه در آلمان افزایش یافته است.
با توجه به این که آلمان کشوری مهاجرپذیر بوده و در سال های اخیر در چارچوب سیاست «درهای باز» آنگلا مرکل صدراعظم این کشور، میلیون ها پناهجو را پذیرفته، این مساله اکنون به دغدغه ای جدی تبدیل شده به طوری که وزیر کشور آلمان شمار روزافزون تسلیحات کشف شده از گروه های راست افراطی را مسالهای نگران کننده ارزیابی کرده است.
این شرایط سبب شده تا برخی از مقامات اروپا درخصوص افزایش اقدامات خشونت بار گروه های راست افراطی به ویژه علیه مسلمانان و مهاجران هشدار داده و آن را برنتابند. در این راستا دبیرکل سازمان ملل متحد نیز نسبت به تبعات اقدامات اسلام هراسانه واکنش نشان داده و توقف آن را خواستار شده است.
"آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی نسبت به رشد اسلام هراسی در جهان، آن را پدیدهای غیرقابل تحمل خواند و با اشاره به حملات علیه پناهجویان و مهاجران از سوی سیاستمداران پوپولیست و گروه های راست گرای افراطی گفت: باید با قدرت با اسلام هراسی مبارزه کنیم.
اگرچه اکنون "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان و"امانوئل مکرون" رئیس جمهوری فرانسه در اظهارات جداگانه و در فاصله کوتاه زمانی، اسلام ستیزی را نکوهش و بر حق برابر شهروندان اروپایی تاکید کرده اند اما به نظر می رسد جریان های دست راستی و پوپولیستی که برخی از آنان توسط آمریکا نیز حمایت و تقویت می شوند همچنان تهدیدی جدی علیه مسلمانان، مهاجران و اقلیت های نژادی در اروپا باشند؛ موضوعی که مبارزه با آن عزم جدی تری را از سوی مقامات اروپا می طلبد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتربخوانید:
هشدار گوترش درباره ترویج اسلام هراسی در جهان/ تحلیل
"ایران هراسی" سیاست مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی/ تحلیل
ادامه پروژه ایران هراسی از سوی غرب/تحلیل