ایران پرس: «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه با استقرار سه هزار نظامی این کشور در شرق اروپا و آلمان موافقت کرد.

انتظار می رود که هزار و 700 نظامی آمریکایی به لهستان و هزار نفر دیگر از نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان، به رومانی اعزام شوند. 300 نظامی دیگر نیز از آمریکا به آلمان منتقل خواهند شد. هم چنین براساس دستور بایدن، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تصمیم دارد تا شمار نظامیان آماده باش آمریکایی در منطقه را به بیش از هشت هزار و500 نفر برساند.

«جان کربی» سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه ادعا کرد: "تعهد ما به ناتو بر اساس بند 5 اساسنامه ناتو همچنان قاطع است و بر اساس بخشی از این تعهد و به منظور آمادگی برای احتمالات مختلف، آمریکا به زودی نیروهای دیگری را به رومانی، لهستان و آلمان منتقل می کند."

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با بیان این ادعا که وضعیت کنونی، تقویت موضع بازدارندگی و دفاعی جناح شرقی ناتو را ضروری می کند، تصریح کرد: "اعزام این نیروها برای افزایش توانایی دفاعی ما در کشورهای متحد که در خط مقدم قرار دارند صورت می گیرد."

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در پی اعلام پنتاگون مبنی برتصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای اعزام حدود سه هزار نیروی آمریکایی به شرق اروپا ادعا کرد: این نیروها برای جنگ به اوکراین نمی روند.

هدف آمریکا از ایجاد جنگ روانی علیه روسیه

دستور جدید بایدن در زمینه اعزام سه هزار نیروی نظامی به شرق اروپا در راستای مجموعه اقدامات آمریکا برای تنش آفرینی در شرق اروپا و افزایش تقابل با روسیه ارزیابی می شود.

واشنگتن در هفته های اخیر به صورتی عامدانه جنگی روانی و تبلیغاتی علیه روسیه به راه انداخته و همراه با ناتو مدام بر طبل حمله روسیه به اوکراین می کوبد.

هدف واشنگتن ایجاد بهانه لازم برای افزایش استقرار نظامی آمریکا و ناتو در شرق اروپا و در واقع نوعی بی اعتنایی به خواسته های امنیتی روسیه است. ضمن این گونه اقدامات احتمال وقوع درگیری بین روسیه و ناتو در شرق اروپا را افزایش می هد.

مسکو خواهان ارائه تضمین های لازم از جانب غرب در زمینه عدم عضویت اوکراین در ناتو و نیز عدم استقرار نیروها و تاسیسات ناتو در مجاورت مرزهای روسیه است. البته پاسخ آمریکا و ناتو به هر دو این درخواست ها منفی بوده است. این مساله خشم مقامات ارشد روسیه را برانگیخته است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز سه‌ شنبه در این زمینه اظهار داشت: "مسکو هیچ پاسخ مناسبی از جانب آمریکا و ناتو به سه خواسته اصلی خود یعنی عدم گسترش ناتو به سوی شرق، خودداری از استقرار سامانه‌ های تسلیحاتی تهاجمی نزدیک مرز‌های روسیه و بازگرداندن زیرساخت‌های نظامی ناتو در اروپا به وضعیت سال 1997 دریافت نکرده است."

روسیه معتقد است استقرار سامانه‌های ضد موشکی آمریکا در رومانی و لهستان، امنیت روسیه را تهدید می‌کند.

مساله مهم دیگر اینکه هر چند دولت بایدن قبلا بر فوری بودن حمله احتمالی روسیه به اوکراین تاکید می کرد؛ اما اکنون در این زمینه عقب نشینی کرده است.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید گفت: "واشنگتن دیگر حمله نظامی احتمالی روسیه به اوکراین را قریب الوقوع  توصیف نخواهد کرد، هرچند که دولت آمریکا همچنان اعتقاد دارد این امر ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد. ما بکارگیری این اصطلاح را متوقف کردیم چرا که فکر می‌کنیم پیامی متفاوت از آنچه ما قصد ارسال آن را داشتیم به همراه داشت."

این اظهارات نشان می دهد که نه فقط بین مقامات ارشد نظامی و سیاسی آمریکا درباره زمان حمله ادعایی روسیه به اوکراین توافق نظری وجود ندارد، بلکه واشنگتن تلویحا به بی پایه بودن این ادعا اذعان کرده است. زیرا با گذشت زمان و عدم تحقق ادعای آمریکا، اعتبار واشنگتن بیش از پیش در سطح جهانی زیر سئوال می رود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117