برغم هشدارهای محافل سیاسی و کارشناسی منطقه ، دولت الهام علی اف همچنان برای گسترش رابطه جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس تلاش می کند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص چاپ سرزمین های اشغالی فلسطین در شماره اخیر گزارش داد: سفارت جمهوری آذربایجان در آمریکا به صورت مشترک با تشکیلات موسوم به "کنفرانس رهبران سازمان های بزرگ یهودی آمریکا" ، جشن عید یهودی هانوکا را در روز چهاردهم ماه جاری میلادی (دسامبر) در "هتل ترامپ" واشنگتن برگزار خواهد کرد.

به نوشته این روزنامه صهیونیستی، "مالکولم هوئنلین" معاون کنفرانس رهبران سازمان های بزرگ یهودی آمریکا در این زمینه، گفت: سفارت جمهوری آذربایجان محل سالن همایش هتل ترامپ را به علت نزدیکی به کاخ سفید اجاره کرده است. قرار است در همان شب، آخرین میهمانی هانوکای باراک اوباما نیز در همان محل برگزار شود.

اقدام دولت الهام علی اف در مشارکت در برگزاری جشن هانوکا در حالی است که گفته می شود، همه اعضای " کنفرانس رهبران " از این تصمیم  راضی نیستند و رهبر بزرگترین سازمان عضو این اتحاد با عصابیت واکنش نشان داده است.

خاخام "ریک جاکوبس" رییس "اتحادیه اصلاح یهودیت" در این زمینه به روزنامه هاآرتص گفت: این انتخاب در بهترین حالت، عدم درک حساسیت موضوع محسوب می شود و در بدترین حالت نیز یک چاپلوسی آشکار است.

در این ارتباط، این سوال مطرح است که، چرا سازمان های یهودی آمریکا با سفارت جمهوری آذربایجان به عنوان یک کشور مسلمان در برگزاری یک مراسم یهودی مشارکت می کنند؟

واقعیت آن است که، تصور مقام های دولت الهام علی اف این است که، با نزدیکی به رژیم نژادپرست اسرائیل و لابی این رژیم در کنگره آمریکا، می توانند مناقشه ارضی با ارمنستان را در جهت منافع جمهوری آذربایجان به پایان برسانند. 

با وجود این تصور واهی و نادرست، باید گفت: مقام های رژیم اشغالگر قدس طی چند سال گذشته در عمل نشان داده اند که نه تنها حاضر نیستند در جهت منافع مردم مسلمان جمهوری آذربایجان گام مثبتی بردارند، بلکه همه مساعی خود را به کار گرفته اند تا از رابطه با این کشور مسلمان، در جهت منافع این رژیم نامشروع بهره برداری کنند.

در عین حال، باید گفت: طی چند سال گذشته مناقشه ارضی باکو- ایروان در جهت منافع ارمنستان ادامه داشته است. در حالی که، جمهوری آذربایجان همچنان در نخستین مراحل باز پس گیری اراضی اشغالی خود از ارمنستان است، رهبران دولت باکو همچنان در گام نخست حل این مناقشه طولانی مدت دست و پا می زنند. لابی ارمنی نیز در این زمینه اقدام مثبتی انجام نداده است.

دولت الهام علی اف میلیون ها دلار برای لابی گری در واشنگتن به منظور تامین منافع و ارتقای وجهه جمهوری آذربایجان هزینه می کند.

دولت الهام علی اف، معمولا از طرف سازمان های غیردولتی بین المللی محکوم می شود. به گفته سازمان " دیده بان حقوق بشر" دولت جمهوری آذربایجان درسال گذشته با انگیزه های سیاسی و در دادگاه های ناعادلانه، مدافعان برجسته حقوق بشر و روزنامه نگاران و فعالان سیاسی را به زندان های طولانی مدت محکوم کرد و ده ها تن دیگر با اذیت و آزار و خطر دستگیری و پیگرد و ممنوعیت مسافرت مواجهند.

عفو بین الملل نیز می گوید: ناظران حقوق بشر در این کشور با ممنوعیت مواجه شده و از کشور اخراج شده اند و گزارش ها از وجود شکنجه و بدرفتاری در این کشور حکایت دارد.

با مروری به اظهارنظرهای مقام های رژیم صهونیست، مشخص می شود که همواره موضوع همسایگی جمهوری آذربایجان با ایران مطرح می شود و تصور بر این است که ، اسرائیل با کمک مقام های این کشور مسلمان خواهد توانست به منافع ایران در منطقه لطمه وارد سازد.

در حالی که، دو تصور متفاوت بر رهبران باکو و تل آویو حاکم است ، مقام های دولت الهام علی اف با سرمایه مردم مسلمان جمهوری آذربایجان، تلاش می کنند وابستگی خود را به رژیم اسرائیل، اثبات کنند.