ایران پرس- در روزها و هفته‌های اخیر و به موازات تحرکات خصمانه آمریکا شاهد اقدامات و تصمیمات نسنجیده‌ای از سوی لندن بر ضد جمهوری اسلامی بوده ایم.

نیروی دریایی بریتانیا، چهارم ژوئیه، یک فروند کشتی حامل نفت ایران را در تنگه «جبل الطارق» به بهانه رعایت نکردن تحریم‌های اتحادیه اروپا ضد سوریه توقیف و روز جمعه این توقیف را تمدید کرد؛ اقدامی که ایران آنرا دزدی دریایی دانست.

واضح است که منشا و سرچشمه این ماجراجویی، کسانی هستند که در کاخ سفید از یکسو در صدد ترغیب ترامپ به تشدید اقدامات تنش زا در منطقه هستند و از سوی دیگر سیاست رو در رو قرار دادن کشورهای اروپایی با ایران را دنبال می کنند.

بولتون مشوق دولت انگلیس برای توقیف نفتکش ایرانی

وزیرامورخارجه روز یکشنبه در توییتی با اشاره به این جریان نوشت: "«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید زهر خود را متوجه انگلیس کرده است و قصد دارد این کشور را به باتلاق بکشاند."

روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی اعلام کرد: «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دولت انگلیس را تشویق کرده است تا نفتکش ایرانی را در «جبل طارق» توقیف کند.

ادامه سریالی این  تحرکات مشکوک از خرابکاری و انفجار در برخی از نفتکش‌ها در منطقه تا توقیف غیرقانونی نفتکش ایران و درتازه ترین حرکت مشکوک؛ اقدام نفتکش تحت پرچم انگلستان در نقض عامدانه ضوابط عبور از تنگه هرمز از مستنداتی است که نشان می دهد هدف بیگانگان، ناامن کردن خلیج فارس است.

در ادامه این سناریوی های مشکوک، برخی رسانه های غربی تلاش کردند با بزرگ نمایی ادعای ترامپ درباره سرنگونی یک پهپاد ایرانی توسط «ناو باکسر» به این جریان سازی ابعاد بیشتری بدهند.

این فضا سازی اما با انتشار تصاویری از سوی ایران که نشان می داد ناو آمریکایی باکسر تحت نظارت دقیق پهپاد‌های ایرانی است و هیچ یک از پهپاد‌های ایرانی سرنگون نشده‌اند کمرنگ و بی اثر شد و نتوانست کمکی به جبران سرخوردگی اخیر آمریکا درپی سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» بر فراز تنگه هرمز توسط ایران کمک کند.

در همین حال نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه شب گذشته، در اقدامی مقتدرانه در چارچوب اعمال مقررات دریایی، نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» را به دلیل حادثه‌آفرینی، خاموش کردن سیستم موقعیت‌ یاب و دفع پسماند نفتی در تنگه هرمز توقیف کرد.

سردار «رمضان شریف» سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه  گفت: "نفتکش انگلیسی تحت اسکورت ناوچه جنگی بریتانیایی که با بی‌توجهی به قوانین و مقررات دریایی و در مسیر معکوس در حال ورود به تنگه هرمز و برخورد احتمالی با کشتی‌های دیگر قرار داشت، با درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد."

همانگونه که ظریف وزیر امورخارجه در پیامی توئیتری نوشت: "برخلاف دزدی دریایی در تنگه جبل‌الطارق، اقدام ایران در خلیج فارس اجرای قوانین بین‌المللی کشتیرانی دریایی است."

ظریف خاطر نشان کرد: "همان‌طور که در نیویورک گفتم، این ایران است که امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس را تأمین می‌کند. انگلیس باید شریک جرم بودن در تروریسم اقتصادی امریکا را متوقف کند."

سیاست یک بام و دو هوای انگلیس به زیانش خواهد بود

بریتانیا در واقع  سیاست «یک بام و دو هوا» را در پیش گرفته است که قطعا از این سیاست زیان خواهد کرد. اظهارات روز یکشنبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن لایه های تازه ای از این ماجراجویی را آشکار کرد.

«حمید بعیدی نژاد» در صفحه شخصی خود در توییتر اقدامات نیروهای سیاسی داخلی انگلیس در این شرایط حساس منطقه را کاملا خطرناک و غیرعاقلانه دانست و تاکید کرد: "دولت انگلیس باید نیروهای سیاسی داخلی این کشور را که می خواهند تنش موجود بین تهران و لندن را فراتر از مسئله کشتی ها افزایش دهند، مهار کند."

نویسنده: جمشید امین زاده

133/116

بیشتر بخوانید:

گزارش: سیر تحولات از توقیف نفتکش خاطی انگلیسی تا برجام

انتشار فایل صوتی مکالمه های رادیویی هنگام توقیف نفتکش انگلیسی