ایران پرس - با اعلام کمیسیون اروپا مبنی بر آمادگی برای شروع مذاکرات تجاری با آمریکا، آلمان از برگزاری مذاکره با دولت "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا استقبال کرد، این در حالی است که فرانسه بر مواضع پیشین خود مبنی بر مقابله تجاری با آمریکا پافشاری می کند.

"لوسیا آبیان" Lucia Abellan، خبرنگار روزنامه اسپانیایی ال پائیس در بروکسل، پایتخت بلژیک، می نویسد:

با در نظر گرفتن وضعیت کنونی و وجود یک تعهدی نه چندان قدرتمند، اروپا تا حدودی در یک جنگ تجاری وسیع با آمریکا خوش شانس بوده است. اما این در حالی است که نظرات "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا و "ژان کلود یونکر" Jean-Claude Juncker، رئیس کمیسیون اروپا مطابق با نظر برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیست.

در واقع کشورهایی نیز در این اتحادیه با ادامه مقابله به مثل با آمریکا موافق هستند و مذاکره با واشنگتن را نه تنها سودمند نمی دانند بلکه اعتماد چندانی به تصمیمات طرف مقابل نیز ندارند.

در این بین آلمان به عنوان کشوری که بیش از بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحت تاثیر تعرفه های گمرکی قرار گرفته، از مذاکره با آمریکا استقبال کرده است. اما در مقابل فرانسه هنوز با این اقدام کنار نیامده است. این در حالی است که بروکسل زمینه های لازم را برای مذاکره با واشنگتن فراهم کرده است و به زودی برای رسیدن به نتیجه با مقامات کاخ سفید وارد گفتگو می شود.

واکنش هر یک از کشورهای فرانسه و آلمان، که به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی عضو اتحادیه اروپا مطرح هستند، بیش از هر چیز بیانگر میزان اختلاف نظر و فاصله بین کشور ها در این بلوک منطقه ای است.

با دقت در بیانیه های وزارت بازرگانی هر یک از این دو کشور، می توان عمق این اختلاف را در اروپا بهتر شناخت.

 

پس از اعلام توافق ترامپ با یونکر درباره مذاکره و تجدید نظر در مسائل اقتصادی، "پیتر آلتمایر" Peter Altmaier، وزیر بازرگانی آلمان، آن را تصمیمی «بی نظیر برای اقتصاد جهانی» توصیف کرد.

این در حالی است که " برونو لومر" Brono Le Maire، وزیر دارایی فرانسه اذعان داشت، هنوز پیروزی حاصل نشده است. به نظر وی «اروپا و آمریکا باید چیزی در این مذاکرات بدست آورند که آن ها را راضی کند.

هر توافقی الزاما باید سودی متقابل داشته باشد.» لومر همچنین یاد آورد شد، در زمان ریاست جمهوری "باراک اوباما"، رئیس جمهور پیشین آمریکا، اتحادیه اروپا نتوانست به قرار داد خوبی با این کشور دست یابد، حال آنکه وضعیت مذاکره و همکاری با ترامپ به مراتب سخت تر است.

رسانه های فرانسوی نیز از این مذاکرات ابراز خوشحالی نکردند. در برخی از آن ها حتی گفته شد که با توجه به شخصیت رئیس جمهور آمریکا که همواره به دنبال برد در معاملات و قراردادهایش است، در این مذاکره چیز زیادی عاید اروپا نخواهد شد؛ بنابراین باید به مقابله تجاری با تصمیمات گمرکی ترامپ ادامه داد.

به رغم همه اشتباهاتی که در گام های ابتدایی وجود داشت، اما اکنون تنها فهم مشترک است که می تواند بر مسائل به وجود آمده بین اروپا و آمریکا فایق آید، هر چند برخی از کارشناسان معتقدند همکاری بین اروپا و آمریکا موقتی خواهد بود. تنها یک تغییر شیمیایی در شخصیت، یا حتی فشارهای داخلی باعث شده است تا رئیس جمهور آمریکا به فکر مصالحه با اتحادیه اروپا بیفتد، اتحادیه ای که دو هفته پیش آن را دشمن اصلی آمریکا خواند.

در دیداری که مقام اروپایی با رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید داشت، بیش از هر چیز لبخند ها و کلمات خوب دو طرف بود که توسط رسانه ها به نمایش گذاشته شد.

 پس از مذاکرات هر دو مقام، در مصاحبه مطبوعاتی که ترامپ و یونکر شرکت داشتند، یونکر اعلام کرد، «برای رسیدن به توافق آمده بودم و به توافق نیز رسیدیم.» از سویی دیگر، ترامپ  نیز اذعان داشت، «یک روز بزرگ برای تجارت آزاد رقم خورد».

در صحبت هایی کوتاه ترامپ و یونکر اعلام کردند که طی توافق های صورت گرفته و با «همکاری مشترک» تعرفه های گمرکی از میان برداشته خواهند شد تا مشکلی بر سر راه صنعت ایجاد نشود. آنها توافق کرده اند تا زمان شروع مذاکرات، مجازات های اقتصادی جدید علیه یکدیگر وضع نکنند.

آن ها در صحبت های خود تعرفه های صنعت خودرو را ذکر نکردند، پیش از این، تعرفه های خودروهای آمریکایی در اروپا 10 درصد و خودروهای اروپایی در آمریکا 2.5 درصد بود.

در عوض تغییر در وضع موجود و راه آمدن با برخی پیشنهادات آمریکا در همکاری تجاری با اروپا، این اتحادیه هم در مورد روابط تجاری اش، به دو چیز متعهد شد: افزایش واردات سویا_تنها مورد کشاورزی که در این موضوع نقش داشت و افزایش خرید گاز مایع، که آمریکا آن را با روش «شکست هیدرولیکی یا فرکینگ» استخراج و صادر می کند. در واقع تصمیم گیری پیرامون هیچ یک از این دو دستاورد، در دستان بروکسل نیست؛ حتی آمریکا و اعضای عضو نیز نمی توانند تصمیم گیری کنند.

 

خرید محصولات خارجی، به بازار و به ویژه میزان مالیات آن ها بستگی دارد. آمریکا یکی از اصلی ترین تولید کنندگان سویا در جهان است، که اروپا نیز آن را در میزان بالایی وارد می کند تا خوراک دام های این اتحادیه تامین شود. زمانی سویای آمریکا در بازار جذاب می شود که مالیات بالایی در کار نباشد، در این صورت است که قیمت ها نیز پایین می آیند و به آنچه در این توافق برنامه ریزی شده است، می رسند. به عبارتی دیگر، این مصرف کننده است که در بازار تصمیم به خرید می گیرد.

خرید گاز بیشتر

نمی توان قول داد، که می شود گاز بیشتری از آمریکا خرید و به اروپا وارد کرد. اتحادیه اروپا این تصمیم را از زمانی که روسیه در امور کریمه دخالت کرد، می خواست عملی کند. اما این تصمیم چیزی جز بی اعتمادی روسیه و به تبع آن کاهش تنوع خدمات و عدم تغییر قیمت انرژی وارداتی از این کشور را نداشت.

خرید گاز از آمریکا، علاوه بر آنکه مستلزم مایع شدنش است، باید در زمان مناسبی از طریق دریا به اروپا ارسال شود. این موضوع هنوز زیر ساخت های مناسب خود را ندارد. از سویی دیگر صادراتی در این ابعاد بسیار کند صورت می گیرد.

بروکسل و واشنگتن در حال حاضر گروهی را به منظور بررسی هر چه بیشتر ابعاد این توافق و تعهداتی که هر یک از طرفین داده اند، گمارده است.

یک منبع شناخته شده از کاخ سفید بر این باور است که در وضعیت کنونی تنها می توان به این موضوع اندیشید که ترامپ به یونکر احترام می گذارد و این دو توانسته اند توافقات خوبی را با هم به انجام برسانند؛ «اما هنوز هیچ چیز بر روی سنگ نوشته نشده است؛ بنابراین در آینده خیلی اتفاقات می توانند رخ دهند.»139/112

مترجم: محمد استادولی

بیشتر بخوانید:

تلاش ترامپ برای شکاف در اروپا؛ درخواست از مکرون برای خروج از اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا در لیست دشمنان امریکا/ تحلیل و ویدئو