ایران پرس -تلاش دولت سوریه برای خروج شهروندان از اردوگاه‌های تحت اشغال تروریست‌های داعش ادامه دارد.

«ژوزف سماحه» روز پنج شنبه در گزارشی که در الاخبار لبنان منتشر شد، با اشاره به تصمیم آمریکا برای حفظ شماری از نظامیان خود در خاک سوریه، نوشت، دمشق و همپیمانان آن همچنان در صدد حل بحران اردوگاه «الرکبان» هستند.

این طرف ها همزمان برای حل بحران اردوگاه الرکبان، خروج یگان های آمریکایی را خواستار هستند که به طور غیر قانونی در خاک سوریه مستقر شده اند.

روسیه پیش از این با هماهنگی دولت سوریه فشار به جامعه بین المللی را برای حل بحران اردوگاه الرکبان و خارج کردن این پرونده از مسائل مورد گفت و گو با آمریکا شدت بخشیده است.

دولت سوریه همزمان با ایجاد تسهیل در امر ارسال کمک های بشردوستانه به این اردوگاه، دو گذرگاه را نیز برای شهروندانی که تمایل به بازگشت به مناطق تحت کنترل دمشق را دارند، ایجاد کرده است.

این در حالیست که پس از تصمیم آمریکا برای حفظ شماری از نیروهایش در منطقه التنف، "اداره مدنی" اردوگاه الرکبان اعلام کرد، از خروج افراد از این اردوگاه به مناطق تحت کنترل دولت سوریه (به استثنای بیماران، مجروحان و تاجران) ممانعت خواهد کرد. این مساله باعث شد شمار افرادیکه می توانند از گذرگاه های یاد شده، استفاده کنند بسیار کاهش یابد.

درخواست روسیه و سوریه برای خارج کردن آوارگان از اردوگاه الرکبان

با مطرح شدن پرونده اردوگاه الرکبان از سوی روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، روز گذشته بیانیه مشترکی از سوی دولت سوریه و "مرکز آشتی روسیه" صادر و در آن همکاری برای خارج کردن آوارگان از اردوگاه الرکبان و نجات آنان از شرایط معیشتی غیرانسانی درخواست شد.

در این بیانیه آمده است، گروه های مسلح مورد حمایت آمریکا و در صدر آنان  گروه موسوم به «جنبش مغاویر الثوره» به غیر نظامیان اجازه نمی دهند اردوگاه را به مقصد مناطق تحت کنترل دولت سوریه ترک کنند و این در حالیست که نمایندگان سازمان ملل متحد در بازدید از اردوگاه خود شاهد بوده اند که 80 درصد ساکنان اردوگاه خواستار بازگشت به مناطقی هستند که تحت کنترل دولت سوریه است. 

در ادامه این بیانیه آمده است: واشنگتن تلاش دارد مسئولیت این مشکل را به طرف روسی و دولت سوریه تحمیل کند.

نیروهای سوریه و روسیه در راستای تکمیل اقدامات اولیه خود که با بازگشایی گذرگاه ها کلید خورده است، کاروان هایی را برای انتقال مستقیم غیر نظامیان از داخل منطقه "جیب التنف" به مناطق اصلی سکونت این افراد از اول مارس ایجاد خواهند کرد. 

نهادهای دولتی سوریه نیز تدابیری را برای افرادیکه اسناد هویت آنان مفقود شده و ازبین رفته، اتخاذ کرده اند.

ورود این کاروان ها به منطقه اشغالی آمریکا اما با توافق سازمان ملل صورت خواهد گرفت.

تاکید مسکو و دمشق بر لزوم خروج نظامی آمریکا از سوریه

در بیانیه مشترک سوریه - روسیه از آمریکا خواسته شده است، یگان های نظامی خود را که به طور غیر قانونی در خاک سوریه مستقر شده اند، از این کشور خارج کند.

دمشق و مسکو پیش از این از اقدام نیروهای "ائتلاف بین المللی" در ممانعت از ورود کاروان های حامل کمک های بشر دوستانه به اطراف منطقه هجین در "ریف دیرالزور" در شرق سوریه، انتقاد کردند. پس از این انتقادات، تنها به یک کاروان اجازه ورود به این منطقه داده شد.

روز گذشته اما گروه جدیدی از آوارگان سوری از اردن و از طریق گذرگاه مرزی "نصیب" به سوریه بازگشتند و با بازگشت این گروه، شمار آوارگانی که از افتتاح این گذرگاه در نیمه اکتبر گذشته به کشورشان بازگشته اند به 13780 نفر رسید.

در گیر و دار تلاش ها برای حل بحران آوارگان ساکن در اردوگاه الرکبان، روز گذشته از خروج گروه جدیدی از شهروندان از آخرین پایگاه داعش در منطقه "باغوز" خبر داده شد.

این گروه پنجمین گروهی هستند که از اوایل هفته تاکنون از آخرین پایگاه داعش در منطقه باغوز خارج می شوند.

رسانه های نزدیک به گروه موسوم به "نیروهای سوریه دموکراتیک" اعلام کرده اند که این نیروها در انتظار پایان عملیات خروج شهروندان از منطقه یاد شده برای آغاز عملیات نظامی علیه داعش در "باغوز" هستند.

این درحالیست که هیچ آمار و ارقام رسمی در خصوص شمار شهروندانی که در منطقه اشغالی داعش هستند، منتشر نشده است.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد، "اوچا" در آخرین گزارش خود در 24 فوریه، شمار آوارگان ساکن را در اردوگاه الهول (در منطقه باغوز) 47 هزار نفر اعلام کرد که تا کنون تنها سه هزار نفر از این آوارگان برای خروج از این اردوگاه به منطقه تحویل آوارگان در شهر الصور رسیده اند.

همچنین تا 25 فوریه، 75 مورد فوت در مسیر هجین - اردوگاه الهول و یا در خود اردوگاه گزارش شده که 65 درصد فوت شدگان را نوزادن شیرخوار زیر یکسال تشکیل می دهند.

به جز شرق سوریه، تنش در چند موضع در منطقه "کاهش تنش" در اطراف ادلب نیز حاکم است.

گروه های مسلح مستقر در منطقه "عاری از سلاح" که شامل "نقاط تحت مراقبت" ترکیه نیز می شود، تعدادی از مناطق مجاور خطوط تماس را هدف حمله قرار داده اند و در این حملات بیش از 10 فروند خمپاره به ایستگاه تولید برق "محرده" اصابت، خسارت های زیادی را به ایستگاه وارد کرده و باعث قطع برق در مناطقی شده است که برق آن از این ایستگاه تامین می شود.

ارتش سوریه نیز در پاسخ به این حملات مواضع تروریست ها را در مناطق اللطامنه، کفرزیتا، حصرایا در ریف شمالی استان حمات هدف حمله قرار داده است.

مترجم: محبوبه جعفری

114/116

بیشتر بخوانید:

آمریکا سران داعش را در سوریه به مکان امن منتقل کرد

نبنزیا: روسیه، ایران و ترکیه برای ارائه ساز وکار مبارزه با تروریست‌ها در سوریه همکاری می‌کنند