«لقمان عبد الله»، در تحلیلی که در روزنامه لبنانی «الاخبار» منتشر شد، می نویسد، امارات علاوه بر نقض قوانین بین المللی در جنوب یمن، می کوشد تا با اقدامات تبلیغاتی، حقایق را در این مناطق، پنهان کند.
بر اساس این گزارش، هیاتی تحت عنوان «آژانس محیط زیستِ» ابوظبی، به ریاست «رزان خلیفه المبارک»، دبیرکل این آژانس به همراهی تعدادی از کارشناسان امور محیط زیست با هدف آن چه که توسط منابع رسمی «بررسی، حفظ و پایداری مفاهیم زیست محیطی» خوانده شده است، راهی جزیره سقطرا یمن شد.
سفر این هیات زیست محیطی به یمن پس از آن انجام شد که گزارش هایی درباره اقدام امارات در قطع و ربودن درختان کهنسال و کمیاب موجود در جزیره سقطرا یمن، منتشر شد.
همچنین پیش از آن، اخباری درباره سرقت مقادیر زیادی از سنگ های مرجانی و پرندگان نایاب این جزیره توسط امارات، منتشر شده بود.
امارات حتی به درخت های یمنی هم رحم نمی کند
این در حالی است که با توجه به ضعف خدمات و نابودی تاسیسات زیربنایی استان های تحت اشغال امارات و عربستان، اوضاع انسانی در این استان ها، بحرانی است.
درحالی که ساکنان عدن و استان های همجوار آن، از مایحتاج اولیه زندگی خود محروم هستند و شهرهای آنها در فاضلاب و زباله فرو رفته است، عجیب نیست که اعزام کارشناسان محیط زیستی به جزیره ای که فقط چند هزار نفر جمعیت دارد، (آن هم با هدف بهبود وجهه ابوظبی)، به موضوع مورد بحث کاربران شبکه های اینترنتی، تبدیل شود.
امارات کشوری است که در امور جنوب یمن مداخله می کند و گویا استان های جنوبی یمن را بخش از خاک خود می داند که با اجازه آمریکا– سرپرست ائتلاف عربی ضد یمن- اداره این استان ها را به دست گرفته است درحالی که جنوب یمن از موقعیت استراتژیک و حیاتی مهمی برخوردار است.
در نتیجه ابوظبی که جنگ را عاملی برای سرگرمی یمنی ها و توجه آنها به نگرانی های معیشتی خود می داند، از این فرصت برای تقویت نفوذ بلند مدت و افزایش قدرت خود در استان های جنوبی یمن استفاده کرده و علاوه بر این که منابع این استان ها را به یغما می برد، از جوانان این مناطق برای شرکت در جنگ، بهره برداری می کند و در مقابل، اهمیتی برای خدمات اساسی جنوب یمن مانند بهداشت، آموش و تامین برق قایل نیست.
این در شرایطی است که این خدمات تقریبا متوقف شده اند و فقط بخش اندکی از نیازهای شهروندان را برآورده می سازند.
جنوب یمن درحالی به اشغال امارات درآمده است که بر اساس قانون بین الملل، تامین غذا و امکانات بهداشتی ساکنان مناطقی که به اشغال درآمده اند و تضمین نظم و سلامت عمومی آنها، وظیفه نیروهای اشغالگر است.
اشغال جنوب یمن توسط امارات نه تنها مانعی در مقابل بازسازی زیرساخت ها و تاسیسات ویران شده در اثر جنگ و پیش از آن، به شمار می رود، بلکه، سران ابوظبی از طریق جلوگیری از پهلو گرفتن کشتی های حامل کالاهای تجاری در بنادر مهم یمن، این بنادر به ویژه بنادر عدن و المکلا را به تعطیلی کشانده اند.
رسانه های خبری جنوب یمن بارها تصاویری از تاجرانی را منتشر کرده اند که به سبب از تاریخ گذشتن کالاهای خود، آنها را نابود می کنند زیرا امارات به بهانه های مختلف از پیاده کردن این کالاها در بنادر یمن، جلوگیری می کند؛ ضمن آن که بیشتر این کشتی ها از بندر جده، راهی این منطقه می شوند.
همچین امارات با تعطیل کردن فرودگاه «الریان» در "المکلا" که مهم ترین فرودگاه استان های شرقی یمن است، آن را به پایگاه نظامی امارات تبدیل کرده است. در این حال یک نیروی امور اطلاعاتی آمریکا که در زمینه کنترل پهپادها نیز مهارت دارد، در این فرودگاه مستقر است. این نیرو وظیفه کنترل فعالیت قوای اماراتی را بر عهده دارد.
زندان های مخفی امارات در یمن، مخفی تر از آنچه با منابع این کشور می کنند. شرایط بد انسانی در زندان های مخفی جنوب یمن بیداد می کند
همچنین بخشی از این فرودگاه به زندانی سری مبدل شده است که صدها تن از ساکنان استان حضرموت در آن زندانی هستند.
با وجود این که دستگاه قضایی یمن احکام متعددی درباره تبرئه این زندانیان صادر کرده است اما حاکم نظامی امارات در این منطقه، از آزادی آنها خودداری می کند.
امارات یا به طور مستقیم و یا از طریق قوای «نخبه حضرمیه» و « نخبه شبوانیه» وابسته به ابوظبی، کنترل استان های ساحلی و مناطق نفت خیز شبوه و حضرموت را در دست دارد و خطوط انتقال نفت و گاز مأرب، حضر موت و شبوه تا بحر العرب، در اختیار این کشور است.
امارات با پوشش فعالیت های امداد و خدمات رسانی، توانسته است روابط خود را با برخی قبایل محلی این مناطق تقویت کند و به نظر می رسد هدف ابوظبی از این اقدام، پنهان کردن تولید و صادارت نفت در این منطقه است. اطلاعات موجود نشان می دهد نفت جنوب یمن که تولید آن با آغاز جنگ در این کشور متوقف شده بود، توسط امارات از سرگرفته شده است.
پیش از آغاز حمله نظامی به یمن، این کشور روزانه حدود سیصدهزار بشکه نفت تولید می کرد.
مترجم: زهرا محب احمدی
137/110
بیشتر بخوانید:
تحرکات تروریستی امارات در یمن/ تحلیل
تقسیم یمن در دستورکار عربستان و امارات/ تحلیل
شکایت از جرائم جنگی امارات در یمن/تحلیل