ایران پرس- آمریکا و آل سعود همچنان می کوشند در موضوع حمله به آرامکو انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه بگیرند.

"عادل الجبیر" وزیر مشاور در امور خارجه عربستان در ادامه این سناریو، بار دیگر مدعی شد که ایران عامل حمله به تأسیسات آرامکو بوده است.

وی روز شنبه در نشست «گفت‌و‌گوی منامه» با تکرار این ادعا که پهپادهایی که آرامکو را هدف قرار دادند، ساخت ایران بوده‌اند؛ افزود، «عربستان سعودی با گفت‌ و‌گوی با ایران مخالف نیست اما پاسخ به ایران باید به گونه‌ای باشد که مانع از تکرار این حملات شود. سیاست راضی نگه داشتن ایران جواب نمی‌دهد، همان‌طور که در تعامل با هیتلر جواب نداد.»

وزیر مشاور در امور خارجه سعودی همچنین با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تأکید کرد، حضور آمریکایی‌ها در خلیج فارس نه تنها کاهش نخواهد یافت بلکه افزایش می‌یابد.

الجبیر که برای سرپوش گذاشتن بر جنایات عربستان با حمایت آمریکا تاکنون لفاظی های زیادی کرده است اینبار هم  سعی کرد تا با تمسک به هیتلر وهمسان سازی هایی مضحک؛ جنایات ریاض در یمن را توجیه کند.

جنگ‌افروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از شانزده هزار یمنی، زخمی شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی میلیون‌ها یمنی منجر شده است.

در پاسخ به این جنایات؛ ارتش یمن 14 سپتامبر اعلام کرد، با 10 فروند پهپاد بومی تأسیسات نفتی عربستان در شرق این کشور را هدف قرار داده است.

در این حمله، پالایشگاه های "بقیق" و "خریص" وابسته به شرکت نفتی آرامکو در منطقه "شرقیه" عربستان سعودی هدف قرار گرفتند. طبق گفته مقام های سعودی، بر اثر این حملات تولید نفت در این پالایشگاه ها حدود پنج میلیون بشکه کاهش یافت.

پایگاه خبری «اکسپرس» در گزارشی با اشاره به آغاز عرضه اولیه سهام «آرامکو» نوشت:

حمله ارتش یمن به تاسیسات نفتی آرامکوسبب کاهش 400 میلیارد پوندی ارزش این شرکت نفتی عربستان شده است.

این رسانه انگلیسی افزود: «محمد بن سلمان  به دنبال فروش بزرگترین دارایی پادشاهی به ارزش حدود 1.1 تریلیون پوند است . این رقم اما اکنون در قیاس با تخمینی که در نیمه اول سال 2019 زده شد، افت شدیدی را نشان می‌دهد. پیش از این، ارزش آرامکو بیش از 1.5 تریلیون پوند تخمین زده شده بود».

الجبیر تصور می کرد با قدرت نظامی و خریدهای تسلیحاتی از آمریکا می تواند ارتش و مقاومت یمن را در چند روز شکست دهد، اما در میدان واقعی نبرد ثابت شد که  سیستم های پیشرفته نظامی و گرانقیمت آنها حتی توان  رهگیری موشک ها و پهپادهای یمنی را ندارد و برای جبران این شرمساری، به دیگران تهمت می زنند.

نشریه آمریکایی "هیل " درباره تحولات یمن نوشت: "عربستان در یمن به بن‌بست رسیده است و داستان واقعی یمن این است که عربستان از لحاظ نظامی در این کشور به دردسر افتاده است ."

البته پذیرفتن این واقعیت که ضربه خوردن از ارتش و مقاومت یمن برای آمریکا و آل سعود سرشکستگی است؛ آسان نیست.

"محمد جواد ظریف"، وزیر خارجه ایران در حاشیه پنجاه و دومین سالگرد تاسیس اتحادیه آ.سه.آن در جمع خبرنگاران با اشاره به اتهامات آمریکا و عربستان درخصوص دخالت تهران در حمله به تاسیسات آرامکو گفت: 

ما به صراحت گفتیم که آمریکا به جای اینکه دنبال فرافکنی باشد، دنبال نگاه کردن به واقعیات باشد. من احساس می کنم دولت آمریکا می خواهد واقعیات منطقه ما را به فراموشی بسپرد که الان چهار سال و نیم است مردم یمن تحت شدیدترین جنایات علیه بشریت قرار دارند. این جنایات را همه سازمان های بین المللی تایید کردند، در یمن کودکان و نوزادان در این چند ساله به خاطر بمباران هایی که هدف آنها بچه ها بودند کشته شدند. مردم یمن از خودشان دفاع کردند.

اکنون عربستان  به دنبال راه حلی برای خروج از باتلاق یمن است، اما تنها راه خروج ازاین باتلاق؛ توقف جنگ علیه  یمن است.

نویسنده: امین زاده

117/118

بیشتر بخوانید

گزافه گویی های جدید "عادل الجبیر" و "انور قرقاش" علیه ایران