دکترین دفاعی ایران اساسا مبتنی بر اصل بازدارندگی توسعه یافته است؛ برای ایجاد بازدارندگی واقعی، داشتن توانایی نظامی و تسلیحاتی معتبر و در اختیار داشتن نیروهای مسلح قدرتمند و مجهز نقشی اساسی دارد.
در همین راستا و به گزارش خبرگزاری ایران پرس، یک ناو و یکصد شناور امروز شنبه به نیری دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی الحاق شد.
شناورها شامل یک ناو گشتی رزمی شهید ابومهدی المهندس، چهار فروند شناور ذوالفقار موشک انداز مدل ۱۶ و پنج فروند شناور عاشورا پدافندی کوثر است.
همچنین پنج فروند شناور عاشورای اژدرافکن، نه فروند شناور شناسایی رزمی مرصاد، یک فروند شناور آتش خوار ساحلی، یک فروند شناور طارق موشک انداز بهینه شده و دو فروند شناور عاشورای فرماندهی از دیگر تجهیزات است.
راکت اندازها نیز شامل دو فروند ماشین راکت انداز تاکتیکی چهل لول محمول، ۲۰ فروند ماشین راکت انداز ۸ لول محمول و ۱۲ فروند خمپاره انداز تاکتیکی رگباری محمول است.
سردار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مراسم الحاق شناورها و تجهیزات دفاعی به نیروی دریایی سپاه پاسدران گفت: الحاق این تجهیزات ادامه الحاقهای یازده گانه گذشته و در راستای ادامه تولید قدرت است.
سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیز در مراسم الحاق ناو ابومهدی و یکصد شناور موشک انداز تندرو به نیروی دریایی سپاه گفت: جمهوری اسلامی ایران با درک اهمیت دریا به عنوان صحنه کلیدی، تعیین کننده و سرنوشتساز نبرد به تشکیل و توسعه و تکمیل یک قدرت دریایی متفاوت از قدرتهای متعارف و مرسوم دریایی همت گماشته است.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هدف از افزایش توان دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را شکست دشمنان اعلام و تصریح کرد: نقشه جامع توسعه قدرت دریایی در ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با این فرض تدوین شده است که با بزرگترین قدرتهای دریایی عالم درگیر خواهیم بود.
«شناور گشتی رزمی شهید ابومهدی المهندس» مبتنی بر نیازهای عملیاتی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را جوانان متخصص ایرانی، با همکاری شرکتهای دانش بنیان طراحی و تولید کرده اند.
این شناور رادارگریز با بهره مندی از چهار موتور دریایی، دارای قابلیت دریانوردی بردبلند با سرعت بالای ۳۷ گره دریایی، و قدرت بالا در مانور است.
قابلیت حمل و فرود و برخواست پهپاد عمودپرواز (VTOL) و امکان پرتاپ پهپاد رزمی در روز و شب از دیگر قابلیتهای این شناور است.
این شناور برای دفاع هوایی و مقابله با اهداف متخاصم، مجهز به سامانه کشف و رهگیری، و پرتابگرهای دریاپایه و سامانههای خودکار و نیمه خودکار توپهای ۲۰ میلیمتر و ۳۰ میلیمتر است.
شناور شهید ابومهدی المهندس برای انهدام اهداف سطی متخاصم نیز مجهز به پرتابگر موشکهای کروز سطح به سطح ترکیبی (از ۳۵ تا ۷۵۰ کیلومتر) است.
این شناور همچنین مجهز به فضای پزشکی و تجهیزات کامل امدادی است.
117