ایران پرس- پیامدهای مجازات فلسطینی‌های ساکن باریکه غزه از سوی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، صرفاً به کاهش کمک‌ها به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) محدود نشده، بلکه دیگر موسساتی را شامل شده است.

«جهاد عویص» در گزارشی در پایگاه العربی الجدید نوشت: اقدامات دولت آمریکا موجب وخامت شدید اوضاع انسانی، اقتصادی و اجتماعی در باریکه غزه شده است. فلسطینی‌ها اخیراً مشاهده کرده‌اند که موسسات و نهادهای بین‌المللی فعال در غزه، در آستانه تعطیل شدن قرار گرفته‌اند. فعالیت این موسسات در نتیجه توقف حمایت‌های دولت آمریکا از پروژه‌های عملیاتی و توسعه در باریکه غزه، مختل و یا متوقف شده است.

منابع آگاه به پایگاه العربی الجدید گفتند که بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌هایی که موسسات داخلی فلسطینی و بین‌المللی در غزه اجرا می‌کنند، به علت کسری فراوان بودجه مالی، در حال متوقف شدن هستند، و این در حالیست که فقط بیست درصد از میزان بودجه‌ای که سازمان ملل برای اجرای طرح‌های انسان‌دوستانه درغزه تعیین کرده است، پرداخت می‌شود.

با وجود وعده هایی که دولت آمریکا اخیراً با ارائه طرح های انسان دوستانه برای کاهش محاصره باریکه غزه و توقف درد و رنج فلسطینی ها در این منطقه داده است، اما اوضاع در باریکه غزه، کاملاً برعکس است. به ویژه اینکه فلسطینی ها با «معامله قرن» که حقوق آوارگان فلسطینی را نادیده می‌گیرد و موضوع قدس را حذف می‌کند، کاملاً مخالف هستند.

راه‌کارهای دولت آمریکا در خصوص فلسطین به ویژه فلسطینی های ساکن باریکه غزه، صرفا حل و فصل مشکلات اقتصادی آنان است و به همین دلیل است که دولت آمریکا اصرار دارد به گونه های مختلف حمایت مالی از فلسطینی ها در باریکه غزه را متوقف کند و مانع از اجرای همه طرح ها و برنامه ها در جهت خدمت به اهالی غزه شود و کاهش خدمات «آنروا» در باریکه غزه نیز در همین راستا است.

 آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی

 

توقف برنامه هایی که موسسات بین المللی اخیراً درغزه اجرا می کنند، به بیکار شدن شمار زیادی از افراد شاغل در این طرح ها و اضافه شدن آن ها به جمع بیکاران منجر شده و این مساله بر میزان بیکاری و فقر در این منطقه افزوده و وضعیت نابسامانی را برای فلسطینی ها ایجاد کرده است.

ده ها نفر از فلسطینی هایی که برای طرح های بین المللی درغزه کار می کنند از کار بیکار شده اند، و قراردادهای کاری آن ها تمدید نشده است. برخی از موسسات بزرگ نیز درحال خارج شدن از غزه هستند و در نتیجه، فعالیت و طرح های آن ها متوقف شده است و فلسطینی ها این وضعیت را فشاری بر خود برای قبول راه حل سیاسی با هدف نادیده گرفتن حق و حقوقشان تلقی می‌کنند.

دراین راستا، «امجد الشوا» رئیس ستاد سازمان های بشردوستانه در باریکه غزه، در گفت و گو با پایگاه العربی الجدید گفت که سیاست دولت آمریکا، به شکل عمده بر طرح ها و برنامه های موسسات بین المللی آمریکایی در باریکه غزه تاثیر گذاشته است.

الشوا تاکید کرد که موسسات و نهادهای وابسته به سازمان ملل و دیگر موسسات بین المللی و موسسات فلسطینی، در غزه با مشکل روبه‌رو هستند.

الشوا تصریح کرد که میزان حمایت های اختصاص یافته به طرح های انسان دوستانه در باریکه غزه، به طور ملموس کاهش یافته است، این درحالیست که تامین مالی «آنروا» نیز به شکل عمده کاهش یافته و این مساله بر برنامه ها و خدمات این آژانس تاثیر گذاشته است.

این در شرایطی است که با توجه به اوضاع فاجعه بار شهروندان فلسطینی، روز به روز بر میزان نیازهای آنان بیشتر می شود.

رئیس ستاد سازمان های بشردوستانه در باریکه غزه همچنین گفت که همه این اقدامات در راستای طرحی برنامه ریزی شده از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل با هدف تحریک نهادهای جامعه مدنی و موسسات داخلی و بین المللی و حتی آنروا است و همه این اقدامات با محاصره ملت فلسطین در باریکه غزه، همزمان شده است، اما رژیم اشغالگر اسرائیل، شیوه های جدید را با هدف تشدید بحران در باریکه غزه در پیش گرفته است.

الشوا اظهار داشت: افزون براقدامات تحریک آمیز اسرائیل، مشکل اختلافات و چند دستگی سیاسی در فلسطین نیز وجود دارد که بر درد و رنج اهالی باریکه غزه می‌افزاید و اقداماتی علیه موسسات جامعه مدنی صورت می گیرد که منجر به توقف فعالیت و برنامه های آنان می شود.

رئیس ستاد سازمان های بشردوستانه در باریکه غزه همچنین گفت که دولت آمریکا در عمل به وعده های خود در خصوص کمک های انسان دوستانه به فلسطینی ها عمل نکرده، وعملکردش در این زمینه، بسیار ضعیف بوده است.

وی اظهار داشت که از کیفیت زندگی شهروندان در باریکه غزه سخن نمی گوییم، بلکه مساله این است که خود زندگی در باریکه غزه، در معرض خطر قرار گرفته است و این مساله، در همه سطوح به چشم می خورد.

الشوا اظهار داشت: همه باید به این بحران توجه داشته باشند و خود فلسطینی ها نیز باید با مصالحه و آشتی در جهت تقویت پایداری فلسطینی ها برای مقابله با این چالش ها گام بردارند.

وی افزود: کشورهای عربی نیز باید به تعهدات مالی خود برای بازسازی باریکه غزه عمل کنند، زیرا آنچه کشورهای عربی به آن عمل کرده اند، از 40 درصد مبالغ وعده داده شده فراتر نمی رود و باید طرح هایی در جهت کاهش درد و رنج و مشکلات فلسطینی های ساکن باریکه غزه ارائه شود و در نهایت محاصره این منطقه از سوی اسرائیل لغو گردد.

رئیس ستاد سازمان های بشردوستانه در باریکه غزه همچنین گفت که حل مشکل باریکه غزه، مستلزم آشتی میان گروه های فلسطینی و لغو محاصره این منطقه و فراهم کردن اصول اولیه و لازم برای توسعه در باریکه غزه است و درغیر این صورت، وضعیت این منطقه به دشواری وضعیت فعلی باقی می‌ماند.

مترجم: کبری آقایی

بیشتر بخوانید: 

آمریکا بخشی از کمک‌های وعده داده شده به «آنروا» را تعلیق کرد

حماس خواستار کمک به آنروا برای انجام مسئولیت هایش شد

القدومی: آمریکا به دنبال بستن پرونده حق‌بازگشت آوارگان فلسطینی است

 آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی