پایگاه خبری العربی الجدید روز یکشنبه در گزارشی نوشت: هزاران مسلمان روهینگیا که در هند زندگی می کنند، نگران اخراج خود از این کشورهستند زیرا مقامات هندی روز چهارم اکتبر، هفت نفر از آنها را اخراج کردند و به میانمار تحویل دادند.
یکی از مسلمانان روهینگیا به نام «شهید الله» که سال 2010 از میانمار فرار کرده و خود را به دورترین نقطۀ شمالی هند رساند، می گوید: «برادرزاده ام به نام «شادی الرحمن» (40 ساله) سال 2012 به همراه 9 نفر از خویشاوندانش هنگام گذشتن از مرزهای بنگلادش به هند بازداشت و به یکی از چند مرکز نگهداری مهاجران غیرقانونی در ایالت آسام در شمال شرق هند منتقل شد و هم اکنون نگران اخراجش از این کشور است.»
این اولین بار است که دولت هند مسلمانان پناهندۀ روهینگیا را اخراج می کند.
حدود 40 هزار پناهندۀ روهینگیا هم اکنون در هند به سر می برند.
کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد برای 16 هزار و پانصد نفر از این پناهندگان روهینگیا کارت شناسایی صادر کرده است تا از «بدرفتاری ها، دستگیری و بازداشت غیرقانونی و اخراج» در امان باشند. ولی دهلی نو کارت های شناسایی پناهندگان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و ادعا می کند که اخراج مسلمانان میانماری از هند جان آنها را به خطر نمی اندازد.
«ای بهارات بهوشان بابو» سخنگوی وزارت کشور هند اعلام کرد: «هر کسی بدون مجوز قانونی وارد هند شود، متخلف محسوب می شود. قانون و مقررات معمول بر لزوم بازگرداندن هر فرد قانون شکن به کشور خود تصریح می کند.»
هم اکنون این نگرانی وجود دارد که دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر هند وعدۀ خود را عملی کند و مسلمانان روهینگیا را از این کشور اخراج کند.
انتخابات سراسری(پارلمانی) هند ماه مه 2019 برگزار خواهد شد و گفته می شود که هدف «مودی» و متحدانش از اخراج مسلمانان روهینگیا، کسب آرای مردم در این انتخابات است.
اوضاع مسلمانان روهینگیا در هند روز به روز بدتر می شود، به عنوان مثال، در سال 2017 اتاق بازرگانی و صنایع شهر جامو در شمال هند خواستار مقابله با آنها شد.
در همین راستا، «راکش گوپتا» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع جامو گفت: «اگر یک نفر امنیت ما و امنیت کشورمان را به خطر بیندازد و نیروهای امنیتی با وی برخورد نکنند، هر کسی می تواند با آن فرد برخورد کند.»
برخی از رسانه های هند نَه تنها مسلمانان روهینگیا را تروریست می خوانند، بلکه آنها را به قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و تلاش برای ورشکسته کردن تجار هندی متهم می کنند.
روزنامه «پیونیر» که حامی حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» به ریاست «نارندا مودی» است، دیروز شنبه نوشت؛ مسلمانان روهینگیا مشکل ساز شده اند. باید با آن دسته از آنها که افراطی هستند، خشن برخورد کرد.
بقیه روهینگیا نیز که به علل اقتصادی به هند آمده اند، نمی توانند از هیچ کمکی برخوردار شوند.
وزارت کشور هند به دادگاه عالی این کشور ابلاغ کرد، گزارش های آژانس های امنیتی و دیگر منابع موثق نشان می دهد که ارتباطی بین مهاجران غیرقانونی روهینگیا و گروه های تروریستی فعال در پاکستان و دیگر کشورها وجود دارد.
مقامات ارشد پلیس جامو اعلام کردند که همۀ مسلمانان روهینگیا را که در این شهر زندگی می کنند، شناسایی کرده اند تا آنها را اخراج کنند ولی هیچ ارتباطی بین آنها و افراطیون وجود ندارد.
یک مسلمان روهینگیا به نام «محمد هارون» (47 ساله) که در اردوگاهی موقت در منطقه شاهین باغ در دهلی نو پایتخت هند زندگی می کند، می گوید: «ما نمی خواهیم هند را ترک کنیم. کجا برویم؟
پناهندگانی از کشورهای دیگر نیز در هند زندگی می کنند. پس چرا با ما اینگونه رفتار می کنند؟
چرا ما را به زندان می اندازند؟
آیا فقط برای اینکه ما مسلمان هستیم. در حالی که با دیگر پناهندگان اینگونه رفتار نمی کنند.» 139/110
مترجم: منوچهر مهدوی
بیشتر بخوانید:
دولت هند از آوارگان روهینگیایی حمایت نمی کند/ تحلیل
تاکید وزیر کشور هند بر اخراج مسلمانان روهینگیا
آماده باش ارتش هند برای جلوگیری از ورود پناهجویان روهینگیا/ تحلیل
تاکید هند بر بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا به میانمار