ایران پرس- شعارهای ضد اماراتی و ضد سعودی و حمل پلاکاردهایی با این گونه مضامین در تظاهرات مردمی الجزایر، همچنان ادامه دارد.

به گزارش روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی، در هفتمین جمعه تظاهرات میلیونی مردم الجزایر، شعارهایی که معترضان علیه امارات و عربستان سعودی سرمی دادند و همچنین حمل پلاکاردهایی حاوی شعارهایی علیه این دو کشور، افزایش چشمگیری داشته است.

انتشار خبرهایی درباره حمله نظامی نیروهای تحت امر «خلیفه حفتر» که از حمایت امارات و عربستان سعودی برخوردار است، به طرابلس، پایتخت لیبی، تاثیر بسزایی در خشم معترضان الجزایری نسبت به این دو کشور داشته است.

اعلام خبر حمله حفتر به طرابلس آن هم زمانی که جنبش اعتراضی مردم الجزایر «عبد العزیز بوتفلیقه» رییس جمهوری این کشور را به استعفا واداشت و بازتاب این حمله در شبکه‌های اجتماعی و رسانه های خبری داخلی و هشدارهایی که درباره اقدامات ریاض و ابوظبی برای شکست جنبش اعتراضی الجزایر منتشر شده است، همگی در تشدید رویکرد ضد اماراتی و ضد سعودی معترضان الجزایری تاثیرگذار بوده است.

این در حالی است که «فتحی باشاغا» وزیر کشور دولت وفاق لیبی روز پنج شنبه اظهار داشت، حمله نظامی حفتر به سمت طرابلس با چراغ سبز کشورهای عربی انجام شده است.

چهارشنبه گذشته نیز حفتر در سفر به عربستان سعودی مورد استقبال ملک سلمان، پادشاه این کشور قرار گرفت.

حفتر در سپتامبر سال 2018 پس از آن که به خاطر مشکلات مرزی لیبی با الجزایر، تهدید کرد که در مدت کوتاهی جنگ را به داخل الجزایر خواهد کشاند، از نظر مردم الجزایر به شخصیتی منفی تبدیل شد.

در آن زمان رسانه های خبری الجزایر نیز درباره اقدامات پلید حفتر در مرزهای الجزایر و ورود عناصر گروه تروریستی داعش به الجزایر که اخیرا در شرایطی استثنایی به سر می برد، هشدار می دادند.

با وجود آن که امارات و عربستان سعودی به طور علنی نسبت به تحولات الجزایر و جنبش روز افزون معترضان این کشور، موضعگیری نکرده‌اند، اما رسانه‌های خبری این دو کشور اعتراضات الجزایر را پوشش دادند.

در این میان رسانه های‌خبری امارات در تلاشی هدفمند، کوشیدند تا نقش ارتش الجزایر و «احمد قاید صالح» رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور را پررنگ نشان دهند.

رسانه های خبری امارات، اخبار مربوط به سفر قاید صالح به این کشور پیش از گسترش دامنه اعتراضات الجزایر در فوریه گذشته و دیدار وی با «محمد بن راشد» نایب رییس امارات و حاکم دبی را منتشر کردند.

همچنین دیدار «منصور بن زاید آل نهیان» نایب رییس هیات وزیران و وزیر امور ریاست امارات با قاید صالح و هیات همراه وی در حاشیه نمایشگاه آیدیکس 2019، از دیگر موضوعاتی بود که رسانه های خبری امارات به آن پرداختند.

مارس گذشته سایت اطلاعاتی فرانسه مدعی شد که امارات در تلاش است تا برای جانشینی قاید صالح به عنوان رییس جمهوری الجزایر، نزد واشنگتن میانجی گری کند.

این سایت همچنین مدعی شد که قاید صالح برای ارسال پیام های اطمینان بخش به آمریکا، دو بار به امارات سفر کرده است اما امارات نتوانسته واشنگتن را در زمینه تعیین صالح به عنوان جانشین بوتفلیقه، متقاعد کند؛ ضمن آن که دستگاه دیپلماسی آمریکا به طور علنی درباره سرکوب وحشیانه تظاهرکنندگان الجزایری هشدار داده است.

همچنین برخی از نویسندگان و وبلاگ نویسانی که موضعگیری رسمی امارات را مد نظر دارند، به تحولات الجزایر نیز بسیار توجه نشان داده اند.

در این میان اظهارات «عبد الخالق عبد الله» استاد دانشگاه اماراتی و مشاور سابق «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی درباره بوتفلیقه، خشم معترضان الجزایری را برانگیخت و آنها این اظهارات را مداخله در امور کشورشان و توهین به اعتراضات الجزایری ها قلمداد کردند.

عبدالله در صفحه اجتماعی توییتر خود، تصمیم بوتفلیقه برای کنار رفتن از صحنه رقابت انتخاباتی آینده الجزایر را تصمیمی شجاعانه از سوی فردی شجاع قلمداد کرد که به وظیفه خود عمل کرده و به کشورش نیز خدمت کرده است.

این اظهارات خشم مردم الجزایر را برانگیخت. دو روز پیش از اظهارات عبد الله و خشم و انتقاد مردم الجزایز به سیاست های امارات در منطقه، وی در توییتر خود خطاب به مردم الجزایر گفت، در راهپیمایی های مبارک خود اجازه ندهید عده ای نفوذی و اجیر شده شعارهایی خصمانه علیه امارات و یا دیگر کشورها، سر بدهند.

یک کاربر الجزایزی در واکنش به اظهارات توییتری عبد الله نوشت، امارات در امور کشورهای دیگر مداخله می کند اما مردم الجزایر آزاد هستند و به دلسوزی کسی نیاز ندارند.

در حالی که امارات همواره مداخله در امور دیگر کشورها را تکذیب می کند، در یک حساب کاربری با عنوان Achemrah younès” خطاب به عبد الله آمده است: «به حاکم ابوظبی بگو تا از دشمنی با اراده ملت ها دست بردارد و به کشور خود اهمیت دهد و جنبش آزادگان را فراموش کند».

بیش از یک سال پیش نیز اظهارات «سلطان بن محمد القاسمی» حاکم شارجه درباره استقلال الجزایز نیز روابط امارات با الجزایر را متشنج کرد که بلافاصله این مساله حل و فصل شد.

حاکم شارجه مدعی شده بود که فرانسه برای جلب رضایت «جمال عبد الناصر» رییس جمهور فقید مصر با استقلال الجزایر موافقت کرد. این اظهارات خشم گسترده مردم الجزایر را در پی داشت و این سخنان را اهانت به کشورشان قلمداد کردند.

حاکم شارجه به دنبال این واکنش ها، ناگزیر به اصلاح اظهارات خود شد.

درحالی که بیشتر مردم الجزایر به تحقق انقلاب مسالمت آمیز خود امید دارند، اما در عین حال طرح ضد انقلاب داخلی و خارجی و توطئه های امارات و عربستان سعودی، به موضوعی نگران کننده برای آنها تبدیل شده است.

مترجم: محب احمدی

141/118

بیشتر بخوانید:

تظاهرات در فرانسه در حمایت از مردم الجزایر

الجزایر؛ ادامه بحران یا حرکت در مسیر دموکراسی/ تحلیل