ایران پرس- پیروزی ائتلاف «ماهاتیر محمد»، نخست وزیر پیشین مالزی در انتخابات پارلمانی، سعودی ها و اماراتی ها را نگران کرده و آنها را به تکاپو انداخته است.

روزنامه اینترنتی القدس العربی امروز سه شنبه در گزارشی نوشت: «عزام التمیمی» نویسنده و خبرنگار فلسطینی در گزارشی در سایت خبری بریتانیایی «میدل است آی» نوشت که نتایج انتخابات مالزی، اماراتی ها و سعودی ها را نگران کرده است.

«التمیمی» گزارش خود را این گونه آغاز می کند: آنچه «عبدالخالق عبدالله» آکادمیست و کارشناس سیاسی اماراتی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته، فقط نظرات شخصی وی نیست. این مرد اکثراً نظراتی را که همسو با نظرات «محمد بن زاید» حاکم واقعی امارات و ولیعهد ابوظبی است بیان می کند.

به همین دلیل، از مطالب توئیتری جدید عبدالخالق عبدالله می توان فهمید که محمد بن زاید از نتایج انتخابات پارلمانی مالزی عصبانی و ناراحت است و چه بسا متحدان سعودی وی نیز همین حال و وضع را دارند.

عبدالخالق عبدالله در صفحۀ توئیتری خود نوشته است: آیا در مالزی قحط الرجال بود که مردی 92 ساله روی کار آمد؛ مردی که برخلاف خواستۀ حزبش و متحدانش ناگهان با دشمن سیاسی خود (انور ابراهیم) به توافقی مشکوک دست یافت در حالی که این مرد 92 ساله قبلاً اتهامات شرم آوری به دشمن سیاسی خود وارد و وی را زندانی کرده بود. سیاست گاه لعن و نفرین به همراه می آورد و دموکراسی گاه مصیبت به بار می آورد.  

فتنه امارات، عربستان و متحدان آل سعود برای جهان اسلام 

التمیمی در ادامۀ مقالۀ خود نوشت: با چشم پوشی از فراز و نشیب های فراوان روابط طولانی ماهاتیر محمد و انور ابراهیم باید گفت که آکادمیست اماراتی و ولیعهد ابوظبی نگران وضعیت دمکراسی در مالزی نیستند؛ زیرا همین امارات و متحدش عربستان بودند که هزینۀ کودتای نظامی سرنگون کردن محمد مرسی اولین رئیس جمهور منتخب و غیرنظامی مصر را تأمین کردند و همین دو کشور در هر جایی از جهان عرب، انقلاب ها را به بن بست کشاندند و چوب لای چرخ اصلاحات و انتقال دمکراتیک قدرت گذاشتند.  

چرا مشاور بن زاید (عبدالخالق عبدالله) از سن و سال ماهاتیر محمد ابراز نگرانی می کند ولی سن و سال پادشاه عربستان را نادیده می گیرد؟

التمیمی می نویسد: فقط سن و سال ماهاتیر محمد باعث ناراحتی اماراتی ها نشده است زیرا اگر چنین است، پس چرا درباره سن و سال پادشاه کشورِ همسایۀ خودشان عربستان ابراز نگرانی نمی کنند؛ پادشاهی که دچار آلزایمر شده و خرفتی زمین گیرش کرده است.

پشت پرده خشم امارات از انتخابات مالزی

التمیمی می پرسد: بنابراین، علت واقعی عصبانیت اماراتی ها از نتایج انتخابات مالزی چیست؟

این نویسندۀ فلسطینی می افزاید: علت عصبانیت اماراتی ها اینست که متحد نزدیک خودشان یعنی نجیب رزاق نخست وزیر پیشین مالزی را از دست داده اند؛ نخست وزیری که متهم به سرقت میلیاردها دلار از بیت المال مالزی با همدستی مقامات ارشد امارات و عربستان است.

التمیمی نوشت: شبکه تلویزیونی «بی بی سی 2» چند ماه پیش یک فیلم مستندِ 3 قسمتی با عنوان «آل سعود: خاندانی در وضعیت جنگی» پخش کرد.

اتفاقاتِ قسمت دوم این فیلم تحقیقاتی از کوالالامپور پایتخت مالزی را نشان می دهد و این قسمت از فیلم ابتدا به تظاهرات مردم کوالالامپور می پردازد؛ مردمی که برای اعتراض به سرقت میلیاردها دلار از بیت المال به خیابان ها آمده بودند، زیرا چندین میلیارد دلار از پول بیت المال که در شرکت «1 ام دی بی» واریز شده بود، ناپدید شده است.

شرکت «1 ام دی بی» در حکم «صندوق ذخایر ارزی» مالزی است و درآمدهای حاصله از سرمایه گذاری این صندوق در بخش های مختلف باید برای مردم این کشور هزینه شود.  

صندوق ذخایر ارزی مالزی و رده پای شاهزادۀ سعودی

التمیمی می افزاید: «تونی پوآ» نمایندۀ مخالف پارلمان مالزی می گوید که دولت این کشور حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار از صندوق ذخایر ارزی برای سرمایه گذاری در یک شرکت سعودی به نام «پترو سعودی» برداشت کرده است ولی تاکنون کسی نام شرکت پترو سعودی را نشنیده است و شاهزاده «ترکی بن عبدالله» پسر هفتم پادشاه پیشین عربستان یکی از بنیانگذاران این شرکت است.

التمیمی می گوید: داستان در شهر موناکو؛ جنوب شرق فرانسه مشرف بر دریای مدیترانه آغاز می شود و اولین قرارداد شرکت «1 ام دی بی» با شرکت «پترو سعودی» در این شهر و روی قایق مجلل «تاتوش» امضاء شد.

شاهزاده ترکی بن عبدالله این قایق مجلل را از مسئولان مربوطۀ شهر موناکو برای امضای این قرارداد اجاره کرده بود. روی این قایق شاهزاده ترکی بن عبدالله، نجیب رزاق نخست وزیر پیشین مالزی و خانواده اش بودند.

هفتصد میلیون دلار پر!

فیلم مستند شبکه بی بی سی 2 فاش می کند که مالزی حدود یک میلیارد و دویست میلیون دلار در شرکت پترو سعودی سرمایه گذاری می کند و چند روز بعد حدود 700 میلیون دلار از مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون دلاری ناپدید می شود.   

التمیمی اعلام کرد: با این وجود، شرکت «1 ام دی بی» در پروژه های مشترک دیگری نیز میلیاردها دلار دیگر سرمایه گذاری کرد ولی دیری نپایید که اکثر سرمایه ها ناپدید شد و اثری از آن پیدا نشد.

مسالۀ جالب اینکه نجیب رزاق در آن دوران هم نخست وزیر بود و هم وزیر دارایی و در صندوق ذخایر ارزی از حق امضاء برخوردار بود و تنها دارندۀ سهام این صندوق بود و او بود که می گفت اموال این صندوق چگونه جمع آوری و کجا و چگونه هزینه شود ولی آنچه عاید مردم مالزی شد، بدهی های سنگین بود.  

نخست وزیر مالزی و بخشش 681 میلیون دلاری عربستان

این نویسنده اعلام کرد: حدود 3 سال بعد و دقیقاً در ماه اوت 2016 روزنامه بریتانیایی گاردین نوشت که نجیب رزاق نخست وزیر مالزی مارس 2013 پاداشی به ارزش 681 میلیون دلار از عربستان دریافت کرد و از سال 2015 با اتهام فساد مالی مواجه است.

گزارش گاردین حاکیست؛ از عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان در کنفرانس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول پرسیده شد که آیا از بخششِ اعطایی به نجیب رزاق مطلع است یا نَه؟. الجبیر می گوید: بله. مبلغ اعطایی فقط یک بخشش بود و ما انتظار نداریم که چیزی در ازای آن به دست بیاوریم.  

ولی نامتعارف یا به عبارت بهتر نامعقول است که کشوری مبلغی کلان به نخست وزیر کشوری دیگر بدهد ولی توقع نداشته باشد که چیزی در ازای آن دریافت کند.

شبکه بی بی سی 2 در فیلم مستند خود اعلام کرد که دامنۀ سرقت های نجیب رزاق به آمریکا رسید و دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) پروندۀ فساد مالی شرکت «1 ام دی بی» را بزرگترین کلاهبرداری و فساد مالی دولتی تاریخ خواند.

مقامات آمریکا شروع به مصادرۀ دارایی هایی کردند که گفته می شود از پول ملت مالزی خریداری شده است.

یک تابلوی متعلق به «کلود مونه» هنرمند فرانسوی، یک هواپیماهای مسافربری خصوصی به ارزش 33 میلیون دلار و املاک و مستغلاتی در شهر بورلی هیلز در ایالت کالیفرنیا جزء این دارایی ها بود.

فیلم «گرگ وال استریت» ساختۀ هالیوود با بخشی از سرمایه های ملت مالزی ساخته شده است و مسالۀ جالب اینکه داستان این فیلم فساد مالی و کلاهبرداری است.

هنگامی که دفتر تحقیقات فدرال آمریکا به تحقیقات خود ادامه می داد، نجیب رزاق همچنان خود را بی گناه می دانست و می گفت که مبلغ 681 میلیون دلار را به عنوان هدیه از یک شاهزادۀ سعودی دریافت کرده بود و اکثر این هدیۀ مالی را به شاهزاده برگردانده است.

رد پای سفیر امارات در واشنگتن در سرقت از بیت المال مالزی

التمیمی افزود: روزنامه وال استریت ژورنال در شمارۀ 30 خود مورخ ژوئن 2017 با انتشار گزارشی اعلام کرد که «یوسف العتیبه» سفیر امارات در واشنگتن در سرقت از صندوق سرمایه گذاری مالزی شرکت «1 ام دی بی» دست دارد و اموال مسروقه حدود 4 میلیارد و 500 میلیون دلار برآورد می شود.  

التمیمی اعلام کرد: هم اکنون که نجیب رزاق از قدرت کنار رفته است و احتمال محاکمه اش وجود دارد، امارات و عربستان می ترسند که گرفتار پیامدهای شکست خوارکنندۀ متحد مالزیایی خود بشوند و تحقیقات دامنه دارتری برای پی بردن به سرنوشت اموال میلیاردها دلاری آغاز شود؛ اموالی که به طور مشکوک ناپدید شده است و شاهزادگان سعودی و مقامات اماراتی در سرقت آن از بیت المال مالزی دست داشتند.

این نویسندۀ فلسطینی اعلام کرد: بی شک می توان فهمید که نجیب رزاق فقط به دنبال پول بود ولی سعودی ها و اماراتی ها به دنبال چه چیزی بودند و در ازای کمک کردن به نجیب رزاق برای سرقت اموال کلان از بیت المال مالزی درپی دستیابی به چه چیزی بودند؟

هر چند افرادی همچون شاهزاده ترکی بن عبدالله و یوسف العتیبه می خواهند ثروت خود را با چپاول اموال ملت مالزی بیشتر کنند ولی بی شک چشم سران عربستان و امارات به سوی چیز دیگری بجز بیت المال مالزی دوخته شده است. بی شک سران عربستان و امارات به چیزی چشم دوخته اند که بسیار فراتر از چند میلیارد دلار است.  

بازگشت ماهاتیر محمد به قدرت

نویسنده گزارش خود را این چنین به پایان می برد: دوران جدید در مالزی آغاز شده است و امید می رود که ملت این کشور و دیگر ملت های جهان در آیندۀ نزدیک از سرنوشت اموال مسروقه مالزی و توطئه های پنهان سران امارات و عربستان آگاه شوند. 134/110

مترجم: منوچهر مهدوی

بیشتر بخوانید:

برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات سراسری مالزی/ تحلیل و ویدئو

 آغاز انتخابات سراسری در مالزی + ویدئو

گزارش : مردم مالزی خود رابرای برگزاری چهاردهمین انتخابات سراسری آماده می کنند

بازگشت ماهاتیر محمد به قدرت