ایران پرس- هنگامی که «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان‌ با شکستن سنت‌های این کشور، پسرش را به‌عنوان ولیعهد خود برگزید، «محمد بن سلمان» تصور می‌کرد که دیگر تصمیم‌گیرنده مطلق جهان عرب و حاکم جهان اسلام خواهد بود.

روزنامه المنار، چاپ قدس‌ می‌نویسد، بن سلمان با استفاده از تروریسم، توطئه‌گری، سرسختی و درآمد ناشی از فروش نفت و با برخورداری از حمایت‌های آمریکا و صهیونیسم و اتحاد غیرعلنی ریاض با تل‌آویو، طرح نابودی کشورهای عربی و سیطره بر این کشورها را برنامه ریزی کرد.

ولیعهد عربستان سعودی به این ادعا که کشورش را از آسایش، دموکراسی و فراوانی، برخوردار خواهد کرد، افتخار می‌کرد که البته در این خصوص، «محمد بن زاید» حاکم امارات نیز با وی همسو بود.

با قتل وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار معترض سعودی، وحشیگری ولیعهد عربستان سعودی و کینه‌های نظام عربستان به پادشاهی سلمان بن عبد العزیز که از سال‌ها پیش با اسرائیل در ارتباط بوده است، افشا شد.

نقشه بن سلمان چه بوده است؟

تحقیر شاهزادگان خاندان سلطنتی، از میان برداشتن و بازداشت برخی از آنها با هدف تضمین بقای خود در رأس سلطنت پس از مرگ ملک سلمان، نخستین طرح بن سلمان بود.

کنترل و نابودی مخالفان – همانند قتل خاشقجی - از جمله برنامه‌های بن سلمان بود تا پس از آن دومین مرحله از طرح خونبار علیه ملت‌ها و دولت‌ها را از طریق ادامه کمک به تروریسم در سوریه و تامین هزینه اقدامات تروریستی در این کشور، اجرا کند.

اردن .. کینه کورکورانه

ایجاد آشوب و هرج و مرج در اردن، یکی از برنامه‌های تروریستی بن سلمان بود تا زمینه برای عادیسازی و برقراری روابط علنا امان با تل آویو فراهم شود.

بدین ترتیب بن سلمان قصد داشت به وعده‌های خود به آمریکا و اسرائیل برای اجرای معامله قرن، حذف مساله فلسطین، لغو سرپرستی اردن بر قدس و مقدسات، فشار بر حاکمیت اردن برای قرار گرفتن در صف حمایت از معامله قرن عمل کرده و اردن را به پناهگاه و پایگاهی برای تروریست‌ها تبدیل کند و از طریق این کشور به جنگ تروریستی با ملت سوریه ادامه دهد.

مداخله نظام وهابی عربستان در امور داخلی اردن، حیرت این کشور را به دنبال داشت و عربستان می‌کوشید تا در تصمیمات اردن درباره سوریه تاثیر بگذارد.

به گفته منابع آگاه پس از مخالفت اردن با انتقال تسلیحات و یگان‌های نظامی سعودی به جنوب سوریه از طریق مرزهای اردن، بن‌سلمان قصد داشت تا عناصر تروریستی را از سوریه راهی اردن کند.

این واحدهای نظامی سعودی تحت فرمان اتاق عملیات تروریستی بودند که با نظارت آمریکا در آمریکا ایجاد شده بود و ولیعهد وهابی سعودی کوشید تا با پیاده کردن طرح‌های خود، حمایت فلسطینیان ساکن بیت المقدس را برای سلب مسوولیت اردن برای سرپرستی قدس و مقدسات اسلامی و واگذاری این مسوولیت به عربستان، جلب کند؛ اما تلاش‌های وی در این زمینه با شکست همراه بود.

بن سلمان یک طرح تروریستی را برای ایجاد هرج و مرج در عرصه اردن راه اندازی کرد. وی برای مقابله با تهدیدات و چالش‌های عمده‌ای که اسرائیل به خاطر حمایتِ ملتِ اردن از مساله فلسطین، با آنها مواجه است، حملات تروریستی را علیه اردن برنامه‌ریزی کرد.

ناظران سیاسی کینه‌توزی و حس انتقامجویی عربستان نسبت به اردن را عامل اجرای این اقدامات تروریستی دانسته و اذعان می‌دارند که این کینه‌توزی ناشی از ارتباط نزدیک اردن و سوریه به سبب پیروزی‌های ارتش سوریه علیه تروریست‌ها و تامین کنندگان هزینه آنها و نیز پشتیبانی این کشور از حاکمیت اردن است.

نظام آل سعود از همه امکانات و راه‌ها برای تهدید و نقض حاکمت اردن استفاده کرده است.

به اعتقاد این ناظران، هدف بن سلمان از سفر به اردن پس از سفر به چند کشور دیگر، خروج از تنگنای ناشی از قتل خاشقجی و سرپوش نهادن بر وحشیگری و خیانت خود بوده و همراهی با اردن، هدف وی از این سفر، به شمار نمی رود.

بن سلمان با سفر به اردن قصد داشت تا وجهه خدشه‌دار شده خود را مرمت کند، اما کینه وی از اردن همچنان باقی است و اگر حکومت بن سلمان در عربستان سعودی ادامه یابد، اجرای طرح‌های تروریستی علیه اردن ادامه خواهد یافت زیرا اسرائیل و آمریکا در ازای وعده‌های ولیعهد عربستان سعودی، از وی حمایت کرده‌اند و بن سلمان نیز باید به این وعده‌ها عمل کند.

نقشه عربستان سعودی علیه قطر

عربستان سعودی و قطر هر دو از تامین کنندگان هزینه فعالیت‌های تروریستی بوده و برای تخریب کشورهای عربی به ویژه سوریه با یکدیگر رقابت داشته‌اند.

این دو کشور جنایات و جرایم بی‌شماری را علیه ملت سوریه مرتکب شده‌اند اما زیاده خواهی‌ها و توهمات این دو کشور، آنها را دچار اختلاف کرد.

هریک از نظام‌های حاکم بر قطر و عربستان سعودی، قصد دارند تا رهبری جهان عرب را به دست بگیرند و این مساله به قطع ارتباط میان آنها منجر شد.

این در حالی است که هر دو کشور در راستای طرح صهیونیستی – آمریکایی که در صدر آن، حذف مساله فلسطین است، گام برداشته‌اند.

پس از آن که بن سلمان در نقشه خود برای متحد کردن شماری از اعضای خاندان آل ثانی برای شورش علیه حاکم کنونی قطر و ساقط کردن حکومت وی، شکست خورد، همواره دوحه را هدف حمله خود قرار داده است.

اگر ماجرای افشای جنایت هولناک ولیعهد عربستان سعودی علیه جمال خاشقجی، اتفاق نمی‌افتاد، بن سلمان با برخورداری از حمایت جریان‌هایی در آمریکا، و پس از گذشت چند سال از تحریم قطر، قطعا این کشور را مورد تهاجم قرار می‌داد و از اجرای نقشه خود عقب نشینی نمی‌کرد.

همچنین اگر بن سلمان مانند گذشته از حمایت‌های رییس جمهور آمریکا برخوردار بود، به هر شکل ممکن، نقشه خود را درباره قطر عملی می کرد.

اقدام عربستان سعودی در رابطه با کویت و مسقط چه خواهد بود؟

با کاهش نقش مصر در جهان عرب، سرگرم شدن سوریه به جنگ با تروریسم و حمایت‌های واشنگتن و تل‌آویو از بن سلمان و سلطنت وی، تسلط بر کشورهای حوزه خلیج فارس، نخستین اقدام ولیعهد عربستان سعودی به شمار می رفته است.

بن سلمان به تحریک محمد بن زاید و از طریق برنامه ریزی برای اجرای کودتاهای داخلی در کویت و عُمان، به دنبال حذف این دو کشور از صحنه جهان عرب بوده است؛ زیرا کویت و عُمان تا کنون نسبت به سیاست‌های عربستان محافظه کار بوده و از همراهی با این کشور در اجرای طرح های جنایتکارانه آن، خودداری کرده اند.

به گفته منابع آگاه، امارات و عربستان سعودی از مدت‌ها پیش گروه‌های تروریستی را به عُمان و کویت اعزام کرده و این گروه‌ها برای اجرای عملیات تروریستی در این دو کشور و متزلزل کردن آنها، منتظر دستورات بن سلمان بوده‌اند.

این منابع معتقدند طرح‌های عربستان سعودی درباره کویت و عمان همچنان پابرجاست و در صورت آرام شدن بحران اوضاع ریاض پس از قتل خاشقجی که از افشا کندگان جنایات نظام وهابی آل سعود بوده است، امکان اجرای این طرح‌ها، وجود خواهد داشت.

مترجم: محب احمدی

141/120

بیشتر بخوانید:

هشدار المرزوقی در خصوص دخالت های امارات و عربستان در تونس

المنار: سفر مقام ارشد رژیم صهیونیستی به عربستان و امارات