روزنامه «سونتاگز بلیک» سوئیس در گزارشی نوشته است که سوئیس سلاحهایی را به امارات عربی متحده فروخته و این سلاحها در سوریه به دست داعش رسیده است.
این روزنامه در گزارش خود مینویسد: تروریستهای داعش در ادلب، بمبهای دستی و کمربندهای انتحاری و خمپارههای ساخت شرکت «RUIG» سوئیس در اختیار دارند.
طبق این گزارش، در سال 2012 تصاویر خمپارههای سوئیسی در دستان تروریستها در سوریه منتشر شد و سخنگوی شرکت سازنده گفت ظن بسیار قوی وجود دارد که این خمپارهها بخشی از محمولهای است که به امارات فروخته شده است.
در همین حال باید گفت سوئیس بهرغم اطلاع از این موضوع، همچنان به امارات سلاح میفروشد و این همکاری گسترده غرب و حکام عربی را در حمایت تسلیحاتی از داعش نشان میدهد.
مهمترین عامل گسترش تروریسم در منطقه
مهمترین عامل گسترش تروریسم در منطقه خاورمیانه سیاست برخی از کشورهای عربی از جمله امارات است.
کشورهایی چون امارات در منطقه، به دلیل اینکه فاقد مولفههای قدرت هستند در طول چند سال گذشته با بحرانآفرینیهای مختلف در لیبی، مصر، تونس و سوریه و عراق و یمن به ابزار قدرتهای بزرگ خارج از منطقه به ویژه آمریکا تبدیل شدهاند.
برای همگان آشکار است که سیاستهای امارات و عربستان در حمایت از تروریسم در سوریه و عراق، جهان اسلام را با تهدید تکفیریها و داعش رو به رو کرد.
تهدید داعشیها، حربه دشمنان جهان اسلام است تا کشورهای اسلامی را تضعیف و تجزیه کنند.
حکام عربی برای خودنمایی و تحقق اهداف جاه طلبانه خود در منطقه و همچنین درچارچوب هماهنگی با توطئههای طراحی شده غرب برای بیثباتی در منطقه، بهرهگیری از گروههای تروریستی علیه کشورهایی که یا در محور مقاومت قرار دارند و یا حامی مقاومت محسوب میشوند را در دستور کار خود دارند.
سوریه به عنوان یکی از مهمترین کشورهای عضو محور مقاومت با توطئه کشورهایی نظیر امارات وارد یک جنگ تروریستی تمام عیار شد. در نتیجه این جنگ و راهبرد کشورهای عربی از جمله امارات، گروههای تروریستی در سوریه تکثیر شدند.
تروریسمپروری اساس سیاست خارجی امارات
رفتارهای مقامات ابوظبی نشان میدهد که تروریسمپروری اساس سیاست خارجی امارات را تشکیل میدهد.
در چنین فضایی، رییس مرکز سیاست عربی در ژنو، از نقش منفی حاکمان ابوظبی در بحرانآفرینی و مداخلهجویی در منطقه پرده برداشت.
«سامی الجلولی»، نویسنده تونسیتبار و رییس مرکز سیاست عربی در ژنو در گزارشی نوشت: "دولت امارات مبالغ هنگفتی را برای بحران آفرینی و حمایت از تروریسم و اداره جنگهای منطقهای و طایفهای هزینه میکند."
این نویسنده تونسی افزود: حاکمان ابوظبی درحال حاضر در کنار همتایان سعودی خود در اتاقهای تنشآفرینی در منطقه نقش اساسی دارند.
چندی پیش روزنامه انگلیسی «تایمز» نوشت: برخی مسئولان انگلیسی اذعان میکنند یکی از کشورهایی که مکان مناسبی را برای پولشویی گروه تروریستی داعش فراهم کرده، امارات و بازارهای مالی دبی است.
شبکه المیادین نیز گزارش داد که اسناد مختلف نشان میدهد مقامات عربستانی و اماراتی از سرکردگان تروریستهای القاعده و داعش در منطقه حمایت میکنند.
صادرات تروریسم توسط حکام عرب از جمله امارات و همکاری و مدیریت گروههای تروریستی توسط آنان، نمایانگر ماهیت شرارتبار و خشونتگرای چنین رژیمهایی است.
نویسنده: بیژن نجفی
116/120
بیشتر بخوانید:
المنار: فرایند انتقال تروریستها از سوریه؛ نظارت آمریکا، پول عربستان و امارات
قرارداد صدمیلیون دلاری نظامی امارات با اسرائیل/ تحلیل
سلاحهای سوئیسی به داعشیهای سوریه رسید