مراسم گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ اول مهر ۱۴۰۲ همزمان با دومینروز هفته دفاع مقدس، در موزه انقلاب و دفاع مقدس در حال برگزاری است. اینمراسم همراه با رونمایی از ۴۰ کتاب حوزه دفاع مقدس است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر سرتیپ امیر حاتمی، مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش اظهار داشت: در آن زمان شرایط کشور بسیار ویژه بود، انقلاب اسلامی رخ داده بود و ارکان کشور هنوز شکل نگرفته بود، هر کسی کشور را به سمتی میکشید، و شرایط ارتش نیز متاثر از کشور تحت تأثیر قرار گرفته و بهم ریخته بود، منافقین به نمایندگی از شرق و غرب میخواستند ارتش را منحل کنند، توده ای ها تلاش به نفوذ در ارتش داشتند همه اینها به پشتیبانی آمریکا بود.
وی افزود: در شرایط بین المل نظام دو قطبی حاکم بود، ولی شرق و غرب روی یک چیز تفاهم داشتند و آن این بود که انقلاب اسلامی نباید پا بگیرد، چرا که انقلاب اسلامی بر این باور بود که می توان انسانیت را گسترش داد.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش افزود: صدام نیروی هوایی ایران را بهعنوان اولین هدف خود انتخاب کرد؛ چون میدانست که یک نیروی آماده است و میتواند تأثیرگذار باشد. اگر نیروی هوایی ایران در نخستین حمله هوایی رژیم بعثی از بین میرفت، حتماً اتفاقات جنگ تحمیلی طور دیگری رقم میخورد، نیروی زمینی عراق با آزادی عمل پیشروی میکرد و نیروی دریایی عراق هم از بین نمیرفت.
امیر سرتیپ حاتمی تأکید کرد: باید به مظلومیت نیروی هوایی ارتش و کارهای بزرگی که در دفاع مقدس انجام داد و بسیاری از ما نمیدانیم، اشاره کرد. عملیات کمان ۹۹ یک شروع بود و کار نیروی هوایی در قالب عملیاتهای دیگر ادامه یافت؛ روزانه بیش از ۱۸۰ سورتی پرواز انجام میشد که منجر به برتری نیروی هوایی ارتش ایران شده بود.
وی ادامه داد: باید درباره عملیاتهای نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس بیشتر اطلاعرسانی کرد. اگر ما نمیتوانستیم نیروی هوایی را در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ حفظ کنیم و در یکم مهر ۱۳۵۹ عملیات کمان ۹۹ را انجام دهیم، راهبرد عملیات برقآسای صدام با شکست مواجه نمیشد.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش اضافه کرد: عوامل متعددی در این پیروزی نقش داشتند، اما بهترین و مهمترین اثر را شجاعت، غیرت، هوش، استعداد، تخصص و شهادتطلبی خلبان ایرانی داشت؛ در عملیات کمان ۹۹ بیش از ۳۸۰ خلبان در عملیات برونمرزی حضور پیدا کردند که تعدادی از آنها شهید و تعدادی نیز اسیر شدند.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به اقدامات مؤثر خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش عنوان کرد: هرچه از شهامت، شجاعت، غیرت و کار بزرگ خلبانان عزیز بگوییم کم گفتهایم. جا دارد که مرتباً به این اقدامات پرداخته شود و نسلهای جدید با این حماسهآفرینیها آشنا شوند.
مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش با تجلیل و تقدیر از کارکنان متخصص و فنی نیروی هوایی و نقش بسزا و حائز اهمیت آنها در کنار خلبانان شجاع و تیزپرواز در عملیات پیروزمندانه نیروی هوایی در کمان 99 و در طول ۸ سال دفاع مقدس افزود: به برکت انقلاب اسلامی و تجارب هشت سال دفاع مقدس، امروز به پیشرفتهای ارزشمندی در حوزه دفاعی و فناوریهای پیشرفته نظامی دست یافتهایم که ساخت و تولید جت جنگنده کوثر و جت آموزشی یاسین با کمک نیروی هوایی، ساخت و تولید انواع سامانههای پدافندی، راداری، الکترونیکی و اپتیکی، ساخت و تولید انواع سلاحهای هوشمند حوزه رزم زمینی و تجهیزات و تسلیحات پیشرفته دریایی نظیر ناو دنا و زیردریایی فاتح، انواع موشکهای پیشرفته و نقطهزن بالستیک و کروز و صدها محصول پیشرفته دیگر، تنها نمونههایی از دستاوردهای ارزشمند متخصصین و دانشمندان متعهد و مومن نیروهای مسلح و صنعت دفاعی میباشد.
116