به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، سی ان ان درباره انتخابات سراسری هلند که امروز آغاز شد، نوشت؛ مردم هلند در حالی پای صندوق های رای می روند که رقابتی گسترده بین «مارک روته»، نخست وزیر کنونی هلند و «خیرت فیلدرز» نامزد حزب «برای آزادی» آغاز شده است.
در صورت موفقیت مارک روته، وی برای سومین بار پیاپی بر مسند قدرت تکیه خواهد زد اما به نظر می رسد؛ مردم هلند چندان از شرایط موجود، رضایت خاطر ندارند و با این امید به پای صندوق های رای رفته اند تا بتوانند به واسطه آرای خود، شرایط جامعه را بهبود بخشند.
در این میان عده ای دیگر در عین ناراضی بودن از شرایط کنونی جامعه هلند از به قدرت رسیدن فیلدرز، رقیب سر سخت مارک روته نیز در هراسند.
این نامزد افراطی حزب «برای آزادی»، به لطف اظهارات اغلب جنجالی خود توانسته است در بین مردم هلند، اعتباری برای خود دست و پا کند.
«ران مسلند» Ron Mesland از هنرمندان شهر آمستردام هلند، ضمن ابراز نگرانی از محبوبیت فیلدرز می گوید؛ دغدغه وی بیشتر در این نکته خلاصه می شود که فیلدرز تا چه حد می تواند بر سایر احزاب و جناح های سیاسی تاثیر بگذارد زیرا به نظر می رسد، سایر احزاب و گروه های سیاسی تحت تاثیر کلام و عقاید وی قرار گرفته اند.
«رود کول»، استاد رشته علوم سیاسی دانشگاه لایدن بر این باور است که در صورت اخذ بیشترین کرسی در پارلمان هلند از سوی فیلدرز، تغییر و تحولات سیاسی کار را برای وی بسیار دشوار تر از قبل خواهد کرد.
وی در ادامه ضمن اشاره به ماهیت ائتلافی دولت در کشور هلند، خاطرنشان کرد؛ در صورت پیروزی حزب فیلدرز در انتخابات و برجسته شدن آن به عنوان بزرگترین حزب سیاسی هلند، وی ناگزیر به ائتلاف با سایر احزاب خواهد بود و مساله اصلی در اینجا نمایان می شود زیرا سایر احزاب تمایل چندانی به پیوستن به حزب PVV(برای آزادی) و تشکیل ائتلاف با این حزب را ندارند.
این استاد دانشگاه هلند، محبوبیت فیلدرز را به دلیل تمرکز بر مضامین اساسی نظیر نگرانی درباره بیکاری، وضعیت بهداشت و سلامت جامعه و مسائل تحریک آمیزی نظیر پذیرش مهاجران و اتباع بیگانه در این کشور، پناهندگان و پناه جویان دانست.
به اعتقاد این دانشمند علوم سیاسی، اگر امروزه افرادی هستند که به فیلدرز رای می دهند به این معنی نیست که راه حل تمام معضلات و مشکلات جامعه کنونی هلند در دست او است، اما به خوبی گویای این مساله است که وی بر مسائل و موضوعاتی دست گذاشته که از دغدغه های اصلی مردم هلند محسوب می شوند و همین امر سبب شده که با اقبال عمومی مردم مواجه شود.
«خیرت فیلدرز»، رهبر حزب راست افراطی آزادی هلند، در نخستین روز از فعالیت های انتخاباتی خود، مراکشی های مهاجر در آن کشور را «تفاله» خوانده بود.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی تفاله مراکشی در هلند وجود دارند که خیابان ها را ناامن کرده اند، گفته بود، اگر می خواهید، کشورتان را پس بگیرید تا هلند دوباره مال هلندی ها شود، تنها به یک حزب یعنی حزب آزادی رای دهید.
خیرت فیلدرز در فعالیت های انتخاباتی اش، وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات ، جلوی مهاجرت مسلمان به هلند را بگیرد و مساجد را تعطیل کند.
هلند به تازگی سياست مهاجر ستيز را در پيش گرفته است.121/110
بیشتر بخوانید:
نخستین وزن کشی راستگرایان در اروپا 2017؛ انتخابات سراسری مجلس هلند آغاز شد+ ویدئو
انتخابات پارلمانی جنجالی هلند/ تحلیل
سیاستمدار اسلام ستیز هلند وعده تعطیلی مساجد را داد
درخواست سیاستمدار جنجالی هلند از ترکهای ساکن آن کشور