شیخ حسینه واجد رئیس حزب عوامی لیگ

حزب حاکم عوامی لیگ بنگلادش و حزب جابیتا شریک ائتلافی آن در انتخابات روز یکشنبه با کسب بیش از دو سوم کرسی‌های پارلمان به پیروزی رسیدند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، خبرگزاری فرانسه یکشنبه شب به نقل از یک سخنگوی کمیسیون انتخابات بنگلادش با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد آرا شمارش شده است، نوشت که حزب حاکم عوامی لیگ بیش از ۶۰ درصد کرسی‌ها پارلمان را به خود اختصاص داده است.

پارلمان بنگلادش ۳۰۰ کرسی دارد که بر اساس نتایج اعلام شده در «تلویزیون سوموی»، عوامی لیگ ۲۰۴ کرسی و «حزب جاتیا» که با عوامی لیگ ائتلاف کرده، ۹ کرسی کسب کرده‌اند.

«شکیب حسن» کاپیتان تیم ملی کریکت بنگلادش از جمله نامزدهای حزب عوامی لیگ است که با آرای قابل توجهی به پیروزی رسید.

عوامی لیگ در غیاب رقبای سرسخت، از معرفی نامزد در برخی حوزه‌های انتخابیه خودداری کرد تا به تشکیل پارلمان تک‌حزبی متهم نشود.

اپوزیسیون از جمله حزب ملی‌گرای بنگلادش این انتخابات را بایکوت کرده بود و میزان مشارکت مردمی در آن حدود ۴۰ درصد اعلام شده است.

شیخ حسینه واجد رئیس حزب عوامی لیگ  در واکنش به موضع حزب ملی‌گرای بنگلادش آن را «سازمانی تروریستی» خواند.

حزب ملی‌گرا پیشتر از شیخ حسینه خواسته بود تا از نخست وزیری کناره‌گیری کند و در آستانه انتخابات ژانویه ۲۰۲۴ امور را به یک دولت موقت بی‌طرف واگذار کند اما جناح حاکم این خواسته را رد کرده بود.

خالده ضیا نخست وزیر اسبق و رهبر حزب ملی‌گرای بنگلادش که به اتهام فساد مالی زندانی شده بود اکنون در حبس خانگی قرار دارد و بیمار است. وی در ماه‌های گذشته اعتراضات و تظاهرات گسترده‌ای علیه دولت شیخ حسینه سازماندهی کرده است.

بنگلادش در سه دهه گذشته، همواره با رقابت شدید بین خانم ها شیخ حسینه واجد و خالده ضیا همراه بوده بطوریکه که هر دو شاهد ترور پدر و شوهر سیاستمدار خود بوده اند.

با این حال، این کشور که برنامه دارد تا سال ۲۰۳۱ به یک کشور با درآمد متوسط تبدیل شود، دوران رشد اقتصادی را تجربه می‌کند؛ اما در این شرایط ، آن چه مسلم است این واقعیت است که با توجه به افزایش موج خشونت ها در بنگلادش، نگرانی های بسیاری درباره فلج شدن اقتصاد این کشور و ضربه به بخش تولید بویژه صنعت پوشاک مهمترین بخش درآمدزای این کشور ایجاد می شود.125