ایران پرس - وزیر خزانه داری آمریکا از صندوق بین المللی پول خواست نقش پررنگ تری در تنظیم نرخ برابری ارزها در جهان ایفا کند.

استفان مانچین، وزیر خزانه‌ داری آمریکا در تماس تلفنی با کریستین لاگارد، رییس صندوق بین‌المللی پول گفت، واشنگتن انتظار دارد این صندوق تحلیل صریح و واضحی درباره سیاست‌های نرخ مبادله ارزی ارایه کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد، دولت آمریکا به تقویت رشد اقتصادی و شغل در این کشور اهمیت می‌دهد و منتظر مشورت قوی از طرف این صندوق درباره کشورهای عضو و نیز پرداختن به عدم توازن در سطح جهان است.

استفان مانچین: صندوق بین‌المللی پول تحلیل صریح و واضحی درباره سیاست‌های نرخ مبادله ارزی ارایه کند

 

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا در دوران رقابت های انتخاباتی در سال 2016، برخی از کشورها از جمله چین را به تقلب در مناسبات اقتصادی متهم کرد و در مورد دستکاری در نرخ برابری ارزها، هشدار داد.

از دید دولتمردان کنونی آمریکا، کشورهای قدرتمند در حوزه اقتصاد و تجارت، از پیمان ها و مقررات تجارت آزاد به نفع خودشان و به ضرر آمریکا بهره می برند و در تلاش هستند با پائین نگه داشتن مصنوعی نرخ برابری، صادرات خود را افزایش دهند.

در این میان، چین در کانون این انتقادات قرار دارد. البته اتهام دستکاری در نرخ برابری یوان با ارزهای معتبر جهانی در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز به کرات مطرح شده بود. اما پکن بارها این اتهامات را رد کرده است.

چینی ها معتقدند کشورهای اروپایی و آمریکا برای پنها ن کردن ضعف های ساختاری اقتصادی خود و ناتوانی در تولید کالاهای ارزان قیمت، پکن را به دستکاری در نرخ برابری ارزها متهم می کنند. با این حال، در سال های اخیر، چین تحت فشار شرکای تجاری خود، حاضر شده است نرخ یوان را افزایش دهد تا امکان صادرات محصولات خارجی در بازارهای این کشور فراهم شود؛ اما گویا، این اقدامات هنوز رضایت دولتمردان جدید آمریکا را تامین نکرده است.

وزارت خزانه داری آمریکا در تلاش است به شکل مستقیم و همچنین با کمک گرفتن از نهادهایی مانند صندوق بین المللی پول، با آنچه که «جنگ ارزی» خوانده می شود، مقابله کند و تراز منفی بازرگانی آمریکا را بهبود بخشد.

در این میان، مواضع دولت ترامپ با توصیه های صندوق بین المللی پول مشابهت های زیادی دارد. اما در عیین حال، این نهاد مهم بین المللی نیز از دولت جدید آمریکا انتظار دارد به اصول و مقررات تجارت آزاد بین المللی پایبند باقی بماند.

صندوق بین المللی پول از آمریکا می خواهد به تجارت بین الملل پایبند باشد

 

ترامپ در ماه های اخیر بارها، پیمان های تجارت آزاد همچون پیمان نفتا میان آمریکا، کانادا و مکزیک، پیمان تجارت آزاد ترانس پاسفیک و پیمان تجارت آزاد ترانس آتلانتیک را مورد انتقادات شدید قرار داده است.

وی در هفته اول حضور در کاخ سفید با صدور فرمان اجرایی، خروج یکجانبه آمریکا از پیمان ترانس پاسفیک را اعلام کرد. کاخ سفید نیز خبر داده است که دولت آمریکا قصد دارد توافقات تجاری خود با کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار دهد و چه بسا بخواهد در آنان تغییراتی ایجاد نماید.

این رویکرد یکجانبه دولت آمریکا به توافقات تجاری بین المللی، نگرانی عمیق شرکای آمریکا و همچنین نهادهای تضمین کننده اقتصاد آزاد مانند صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی را به دنبال داشته است.

این کشورها و نهادهای بین المللی نگران هستند که سیاست های حمایتگرایانه دولت ترامپ در قالب شعارهایی همچون "اول آمریکا" یا " آمریکایی بخر، آمریکایی استخدام کن" ، در نهایت بنای عظیم تجارت آزاد را که ساخت آن دهه ها به طول انجامیده، فروبپاشد و جهان وارد دوران رقابت های و جنگ های تجاری میان قدرت های بزرگ شود؛ روندی که در نهایت زمینه ساز دو جنگ جهانی در قرن بیستم شد.  113/112

بیشتربخوانید:

 هشدار صندوق بین المللی پول درباره موضعگیریهای " دونالد ترامپ "

 

استفان مانچین: صندوق بین‌المللی پول تحلیل صریح و واضحی درباره سیاست‌های نرخ مبادله ارزی ارایه کند
صندوق بین المللی پول از آمریکا می خواهد به تجارت بین الملل پایبند باشد