به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف، امروز پنجشنبه طی سخنانی در نشست فوق العاده وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در کوالالامپور پایتخت مالزی با محکوم کردن جنایات علیه مسلمانان میانمار، تصریح کرد، با سکوت رسانه های جهانی در قبال وضعیت مسلمانان روهینگیا، تصاویر دهشتناک کودکان غرق شده این مسلمانان در ساحل دریا، در صدر اخبار رسانه های جهانی، قرار نگرفته است.
محمد جواد ظریف، با اشاره به محرومیت مسلمانان روهینگیا از حق مسلم تابعیت، تبعیض، خشونت و نفرت گسترده علیه آنان افزود، سازمان همکاری اسلامی باید با استفاده از تمامی امکانات خود بر دولت میانمار فشار آورد تا حقوق مسلمانان روهینگیا را رعایت کند.
وزیر امور خارجه، همچنین ارسال کمک های فوری بشردوستانه و بدون مانع به مسلمانان روهینگیا را خواستار شد.
ظریف در پایان از سازمان همکاری اسلامی و دبیر کل آن خواست همچنان به حمایت و کمک به مسلمانان روهینگیا ادامه دهند.
اجلاس فوق العاده وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی به درخواست مالزی برای بررسی وضعیت مسلمانان میانمار و موضوع فلسطین برگزار می شود.
نشست اضطراری وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) با هدف بازگرداندن شرایط مسلمانان روهینگیا به حالت عادی امروز (پنجشنبه) به ریاست ریاست «نجیب تون رزاق»، نخستوزیر مالزی، برگزار می شود.
57 نماینده از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در این نشست حضور داشتند.
نامه ظریف به دبیرکل سازمان ملل درباره اوضاع مسلمانان روهینگیا
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان پیش از این در نامه ای به "'آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل، نسبت به وخامت فزاینده اوضاع مسلمانان روهینگیا در میانمار ابراز نگرانی کرده و از وی خواست، فعالانه و در تعامل با دولت میانمار گام های اساسی برای پایان دادن به نگرانی های جدی جامعه بین المللی درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا بردارند.
محمد جواد ظریف با استناد به گزارش های معتبر از جمله اظهارات «ویجی نامبیار» مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل در خصوص میانمار در مورد وخامت وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا، نوشت، مسلمانان روهینگیا علاوه بر اینکه از مهمترین حق اساسی و اولیه خود یعنی تعلق به سرزمین و دولتی که از آنها حمایت کند محروم شده اند، روزانه در معرض کشتار و رفتارهای خشن و غیر انسانی هستند.
ظریف این وضعیت را در تناقض آشکار با مفاد منشور ملل متحد و اسناد بنیادین حقوق بشر دانست که باعث نگرانی عمیقی در جامعه جهانی و نیز مسلمانان جهان شده است.
نقض گسترده حقوق بشر علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا
دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان این کشور که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت میانمار را تشکیل میدهند، خودداری میکند.
مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.
در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملات بودائیان افراطی بهویژه در استان راخین کشته و یا آواره شدهاند.116/111
بیشتر بخوانید...
اجلاس وزرای سازمان همکاری اسلامی گشایش یافت/ نگرانی مالزی از سوء استفاده داعش از بحران انسانی در میانمار
بررسی مساله فلسطین و بحران روهینگیا در نشست سازمان همکاری اسلامی+ ویدئو
درخواست ایران برای توقف جنایت ضد مسلمانان روهینگیا