ایران پرس- «پی یر آنتونیو پانزری» Pier Antonio PANZERI رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا از امارات خواست تا همه زندانیان سیاسی را در این کشور آزاد کند.

«پانزری» روز دوشنبه خواستار آن شد که دولت امارات، حکم حبس «احمد منصور» را لغو کند.

احمد منصور فعال سیاسی برجسته اماراتی به جرم انتقاد از دولت امارات در شبکه‌های اجتماعی به 10 سال حبس و پرداخت 272 هزار دلار جریمه محکوم شده است.

وی از جمله پنج فعال سیاسی صاحب نام این کشور است که در سال 2011 نیز در اعتراض‌های مردمی و درخواست برای تحقق دموکراسی در این کشور، به توهین به دولت امارات متهم شده بود.

منصور که مهندس برق و شاعر است، در مارس 2017 دستگیر و به تفرقه‌افکنی و نفرت‌پراکنی متهم شد.

نقض حقوق بشر در امارات!

بازداشت فعالان سیاسی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از جمله بحرین و عربستان و امارات به امری عادی برای حاکمان این کشورها تبدیل شده و وضعیت حقوق بشر در این کشورها اسفبار است.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش سالانه 2017 خود به اوضاع حقوق بشر در امارات پرداخت و تاکید کرد، حکومت امارات در سال 2017 در داخل و خارج از این کشور، حقوق بشر را نقض کرده است. 

با این حال؛ غربی‌ها که منافع خود را در گسترش روابط همه جانبه با کشورهای ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس می‌بینند، در بسیاری از موارد، چشم خود را به نقض آشکار حقوق بشر از جمله زندانی کردن معترضان سیاسی، نقض حقوق زنان، برخورد بسیار غیرانسانی با کارگران مهاجر، سرکوب آزادی بیان و بسیاری موارد دیگر می‌بندند.

این مساله ناشی از رویکرد دوگانه غربی‌ها است. کشورهای غربی درباره کشورهای مخالف سلطه غرب مسائل حقوق بشری را با حساسیت کامل دنبال می‌کنند اما نقض آشکار حقوق بشر را در کشورهای مورد حمایت غرب را نادیده می‌گیرند.

وضعیت حقوق بشر در امارات عربی متحده همواره مورد انتقاد سازمان‌های حامی حقوق بشر بوده‌ است.

«کمپین بین‌المللی برای آزادی در امارات» ICF UAE به بدترین رفتارهای ضد انسانی مسئولان اماراتی علیه زندانیان سیاسی در زندان الرزین اشاره کرد و این زندان را به خاطر وجود بسیاری از ویژگی‌های مشترک و تدابیر امنیتی داخلی، گوانتاناموی امارات خواند.

در گزارشی تحت عنوان زندان الرزین (گوانتاناموی امارات) آمده است، مسئولان زندان، بازداشت شدگان و زندانیان سیاسی را به طور معمول با استفاده از انواع شیوه‌های غیرانسانی از جمله شلاق زدن، استفاده از شوک الکتریکی با کابل برق، کشیدن ناخن و مو و تهدید به تجاوز مورد شکنجه قرار می‌دهند و اینها رفتاری است که همگی مغایر با قوانین بین المللی حقوق بشر است.

نقش حاکمان امارات در تحولات منطقه 

همچنین شهروندان اماراتی حق انتخاب یا تغییر دولت و عضویت را در احزاب ندارند.

کارگران خارجی نیز از بسیاری از حقوق کار محروم هستند؛ همچنان که امارات بسیاری از معاهدات بین‌المللی را درباره حقوق کارگران امضاء نکرده‌ است.

دولت امارات همچنین محدودیت‌های گسترده‌ای را برای آزادی بیان به وجود آورده‌ است.

دستگاه‌های امنیتی امارات، رسانه‌ها را از انتقاد از مقامات سیاسی و مشکلات اقتصادی این کشور برحذر می‌دارند و خودسانسوری نیز به طور گسترده در رسانه‌های اماراتی وجود دارد.

دولت محدودیت‌های وسیعی را درمورد انتشار اطلاعات در موضوعاتی همچون خانواده حاکمان امارات و دولت این کشور قرار داده‌ است.

بدین‌ترتیب؛ امارات که اکنون درگیر جنگی وحشیانه علیه مردم یمن به همراه عربستان است، خود از ناقضان بزرگ حقوق بشر است.

با این حال؛ کشورهای غربی مانند فرانسه، بریتانیا و آمریکا روابط گرمی با امارات دارند و حتی این کشور میزبان پایگاه‌های نظامی فرانسه و آمریکا است.

نویسنده:سيدرضا مير طاهر

138/120

بیشتربخوانید:

پنج سال زندان برای فعال مشهور کویتی به‌دلیل انتقاد از عربستان و امارات

مجازات زندان برای فعال حقوق بشر در امارات