دیدبان حقوق بشر با انتقاد شدید از دولت میانمار اعلام کرد، نظامیان این کشور در فاصله زمانی نهم اکتبر تا اواسط دسامبر سال گذشتۀ میلادی در دستکم 9 روستای استان راخین، مرتکب تجاوز جنسی شدهاند.
این گزارش دیدبان حقوق بشر مشابه گزارشی است که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در سوم فوریه،منتشر کرد.
بر اساس این گزارش دستکم نیمی از 101 زن و دختر مصاحبه شدۀ مسلمان روهینگیایی با کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته اند که توسط نیروهای دولتی مورد تجاوز یا شکلی از آزار جنسی قرارگرفته اند.
درخواست دیدبان حقوق بشر از دولت میانمار برای رسیدگی فوری به جنایات علیه مسلمانان در این کشوربه خصوص تجاوز به زنان و دختران در استان راخین ،حاکی از نگرانی های گسترده بین المللی از تداوم این گونه جنایات در میانمار است.
شدت خشونت، کشتار،تجاوز و آزار جنسی و همچنین آتش زدن منازل مردم مسلمان میانمار در راخین ازآغاز دور تازه این جنایات از اکتبر گذشته تاکنون به حدی بوده که نهادها و سازمان های منطقه ای و بین المللی،این اقدامات وحشیانه را پاکسازی نژادی،جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توصیف کرده اند.
جنایات نظامیان میانماری علیه مردم مسلمان این کشور در استان راخین،موجب شده تا ده ها هزار نفر از آنان برای حفظ جان خود و در امان ماندن از اقدامات ضد انسانی نیروهای دولتی این کشور به سمت مرزهای بنگلادش فرا کنند.
براساس آمار اخیرسازمان ملل ۶۵ هزار مسلمان روهینگا که از خشونت های اخیر در میانمار گریخته اند در اردوگاههایی در بنگلادش زندگی می کنند که از امکانات اولیه بهداشتی محرومند.گفته می شود ۳۲۰ هزار آواره مسلمان روهینگیا (ثبت نام شده و ثبت نشده) نیز در بنگلادش زندگی می کنند.
با وجود درخواست های متعدد نهادهای مختلف منطقه ای و بین المللی از دولت میانمار برای توقف خشونت و جنایت علیه مسلمانان در راخین،اما مقامات این کشور همچنان به این مطالبه مهم انسانی که از حمایت افکار عمومی در بسیاری از کشورهای جهان برخوردار است،بی توجهی می کنند.
با وجود انتشار گزارش های میدانی از جنایات وحشیانه نظامیان میانماری و بودائیان افراطی علیه مسلمانان در این کشور،اما دولت میانمار این گزارش را رد کرده است.در چنین شرایطی ،نهادهای منطقه ای و بین المللی از جمله اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ سه آن) که میانمار عضو آنست ویا شورای امنیت سازمان ملل که مسئول حفظ و تامین امنیت بین المللی است،باید سیاست هایی اتخاذ کنند که موجب ایجاد بازدارندگی فوری برای دولت میانمار در توقف خشونت ها علیه مسلمانان بشود.
تعلیق عضویت میانمار در آسه آن و استفاده شورای امنیت سازمان ملل از ابزارهای قانونی و صلاحیت های خود مندرج در منشور ملل متحد برای تحت فشار قرار دادن دولت این کشور به منظور جلوگیری از بحران انسانی در راخین و تداوم پاکسازی نژادی و جنایت علیه بشریت ضد مسلمانان می تواند از ابزارهای موثردر این زمینه باشد.113/111
بیشتر بخوانید:
انتقاد دیدبان حقوق بشر از میانمار
سازمان ملل: ارتش میانمار مرتکب کشتارجمعی ضد مسلمانان شده است
بازداشت چهار نفر در میانمار به اتهام ترور مقام ارشد این کشور