شش سناتور دموکرات در نامه‌ای به "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا از سیاسی کاری وی در اشاره نکردن به پایبندی ایران به برجام در گزارش سالانه کنترل تسلیحات وزارت خارجه آمریکا انتقاد کردند.

­به گزارش ایران پرس، در متن این نامه آمده است، «ما این نامه را به منظور ابراز نگرانی درباره گزارش 2019 درباره پایبندی و اجرای تعهدات و توافقات خلع سلاح، منع اشاعه و کنترل تسلیحات می‌نویسیم که نسخه غیرمحرمانه آن در 15 آوریل 2019 به کنگره ارائه شد. این گزارش با گزارش‌های سال‌های قبل به دلیل فقدان واقعیت، عمق و استقلال از مداخله سیاسی فرق داشت. نگران‌کننده‌ترین ارزیابی سیاسی این گزارش درباره موضوع پایبندی ایران به تعهداتش بر اساس پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) است.

ادعای این گزارش درباره عدم پایبندی احتمالی ایران به ان پی تی با ارزیابی جامعه اطلاعاتی که توسط "دان کوتس"، مدیر اطلاعات ملی در 29 ژانویه 2019 در جلسه استماع کنگره ارائه شد، مغایر است.

کوتس در این جلسه اذعان کرده بود،  فعالیت‌های هسته ای ایران صلح آمیز است.

آمریکا جمعه شب در جدیدترین اقدام ضد برجامی خود، 3  مورد از معافیت های فعالیت های هسته ای ایران را لغو کرد.

در این رستا، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد، از روز شنبه 4 می، کمک به گسترش نیروگاه هسته‌ای بوشهر فراتر از واحد رآکتوری کنونی و نیز فعالیت‌ها برای انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از ایران در ازای اورانیوم طبیعی می‌تواند تحریم‌پذیر باشد.

وزارت خارجه آمریکا همچنین در این بیانیه تاکید کرد، واشنگتن دیگر اجازه ذخیره‌سازی آب سنگین تولیدی مازاد بر محدودیت‌های فعلی ایران را نمی‌دهد.

در حالی که بر اساس برجام به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم در سطح 3.67 درصد داده شده اما وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه از جمهوری اسلامی ایران خواست هرگونه فعالیت غنی‌سازی را نیز متوقف کند.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مضحک مدعی شد این تصمیات با هدف «محروم‌سازی ایران از هرگونه مسیر دستیابی به  تسلیحات هسته‌ای» اتخاذ شده است.

این اظهارات پمپئو در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در 14 گزارش، صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران را تایید کرده است.

آمریکا با صدور این بیانیه، عملا کشورهای گروه 1+4 را از اجرای مفادی از این توافق بین المللی از جمله تسهیل انتقال آب سنگین مازاد ایران به عمان، تبادل اورانیوم غنی‌شده با کیک زرد و همچنین همکاری روسیه در زمینه توسعه نیروگاه بوشهر منع کرده است.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن برجام ( 16 ژانویه 2016)، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از برجام را آغاز کرد. با روی کار آمدن "دونالد ترامپ" در آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

"ترامپ" سرانجام سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای را اعلام کرد.

این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده است.

117

روسیه: تحریم‌های آمریکا باعث توقف همکاری ها با ایران نمی‌شود

ادامه اقدامات ضدبرجامی آمریکا؛ واشنگتن بخشی از معافیت‌های همکاری هسته‌ای با ایران را لغو کرد

اقدام جدید ضد برجامی آمریکا/ تحلیل