«محمد علم ایزدیار» با اشاره به تاخیر در برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای استانی افزود، این مسئله می تواند مشروعیت حکومت کابل را زیر سوال ببرد.
در همین حال مرکز ابتکار و عمل افغانستان نیز از دولت کابل خواست تا امکاناتی فراهم کند انتخابات پارلمانی و شوراهای استانی در زمان مقرر بر گزار شود.
«محمد علم ایزدیار« معاون اول سنای افغانستان
پیش ازاین کمیسیون انتخابات مستقل افغانستان اعلام کرده بود انتخابات پارلمانی و شوراها که قرار بود در ژوئیه برگزار شود احتمالاً سه ماه به تعویق خواهد افتاد.
برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای استانی افغانستان به مدت دوسال است که به دلایل مختلف به تاخیر افتاده است.
این برای اولین بار نیست که مجلس سنای افغانستان از عملکرد دولت وحدت ملی در این کشور در تامین امنیت انتقاد کرده است.
انتقاد از تشدید ناامنی در مناطق مختلف افغانستان و ضعف دولت این کشور در مقابله موثر با خشونت و تروریسم به رویه ای معمول در مجالس نمایندگان و سنای افغانستان تبدیل شده است.
نارضایتی از برنامه های ضعیف دولت افغانستان در مبارزه با ناامنی ها به خصوص در هفته های اخیر و با تشدید حملات تروریستی در شهر کابل پایتخت این کشور روند فراینده ای به خود گرفته است.
گسترش بی ثباتی و خشونت در افغانستان ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در این کشور به عوامل مختلفی نسبت داده می شود.
دولت وحدت ملی افغانستان
ناکارآمدی وعدم انسجام برنامه های دولت وحدت ملی افغانستان در تامین امنیت، اختلافات سیاسی سران دولت و تاثیر آن بر قطبی شدن فضای سیاسی ،امنیتی و اجتماعی این کشور و سوء مدیریت های امنیتی ناشی از حضور افراد نالایق در پست های مهم، عوامل عمده داخلی در افزایش ناامنی و جنگ محسوب می شوند.
محمد علی علیزاده کارشناس سیاسی و از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان می گوید، اختلافات و تنش ها میان سران دولت وحدت ملی این حکومت را ناکارآمد کرده و شکاف های سیاسی ،امنیتی و اجتماعی را افزایش داده است.
در ابعاد خارجی هم ادامه حضور نیروهای خارجی در افغانستان و اثر تحریکی آن برتداوم و افرایش اقدامات مرگبار گروه های تروریستی در این کشور و عدم همکاری جدی پاکستان در روند جنگ با افراط گرایی،دو دلیل اصلی استمراربی ثباتی و ناامنی در افغانستان بشمار می روند.
"محمد یوسف امین زازی" کارشناس سیاسی در افغانستان می گوید، هیچ کس در افغانستان دوست ندارد که نیروهای خارجی در این کشور حضور داشته باشد اما رقابت های قدرت های بزرگ با یکدیگر سبب شده که آنان افغانستان را به میدان رقابت های خود تبدیل کنند.
بنابه وجود چنین شرایطی است که سران احزاب، شخصیت های سیاسی و گروه های مختلف مردم در افغانستان براین باورند که با وجود عوامل داخلی و خارجی اثر گذار برتداوم و افزایش ناامنی در این کشور،نقش دولت کابل در کاستن از میزان تاثیر متغیرهای بی ثبات کننده در افغانستان قابل توجه است.
دولت وحدت ملی افغانستان می تواند با بازنگری در رویه های امنیتی و مشورت گرفتن ازصاحبنظران در این بخش، کاهش اختلافات بین رئیس جمهوری و رئیس اجرایی کابینه و تلاش برای تقویت تفاهم ،استفاده از ابزارهای برای جلب همکاری موثر پاکستان در مبارزه با تروریسم و تاکید بر خروج تدریجی نیروهای خارجی نقشی موثر در کاهندگی عوامل ناامن کننده ایفاء کند.113/112
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
انتقادها از دولت وحدت ملی افغانستان و آینده این دولت
حمله نافرجام به منزل معاون رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان
واکنش دولت وحدت ملی افغانستان به اظهارات حکمتیار/ تحلیل