مجید وقاری- تصمیم دولت میانمار برای مسلح کردن بوداییان در استان راخین با انتقاد گسترده محافل بین المللی روبرو شده است.

کمیسیون بین المللی قضات که از سازمانهای فعال در زمینه حقوق بشر است از طرح دولت میانمار برای مسلح کردن بوداییان در برابر مسلمانان روهینگا در استان راخین به شدت انتقاد و تاکید کرد این طرح سبب وخیم تر شدن وضعیت مسلمانان روهینگیا در این استان خواهد شد.

مسلمانان روهینگیا در استان راخین در میانمار زندگی می کنند که جمعیت آنان بالغ بر یک میلیون و دویست هزار تن است. مسلمانان روهینگیا از سال 2012 با ازار و اذیت و قتل و شکنجه از ناحیه بوداییان افراطی روبرو هستند و مسلح کردن بودائیان در برابر مسلمانان روهینگیا، دادن مجوز ادامه کشتار انان به بوداییان افراطی است.

 مسلح کردن بوداییان در استان راخین میانمار، ناقض سیاستهای دولت این کشور برای برقراری ارامش در میانمار است و اوضاع امنیتی استان راخین را نیز پیچیده تر می کند.

جمله اخیر افراد مسلح ناشناس به پاسگاه مرزی میانمار در مرز مشترک با بنگلادش که منجر به کشته شدن چند نظامی میانمار شد، بهانه جدید بوداییان افراطی و نظامیان تندرو میانمار است تا دور جدید حملات خود را ضد مسلمانان روهینگیا آغاز کنند.

کشتار مسلمانان و آتش زدن خانه هایشان انتقادهای محافل سیاسی و رسانه ای را برانگیخته است و از آن به عنوان نسل کشی یاد می کنند.

بی توجهی خانم آنگ سانگ سوچی رئیس حزب حاکم لیگ ملی برای دموکراسی در میانمار به وضعیت مسلمانان روهینگیا و تاکید بر شهروند نبودن آنان، باعث شد بوداییان افراطی و نظامیان تندرو با جسارت بیشتری مسلمانان روهینگیا را هدف قرار دهند.

با به قدرت رسیدن دولت غیرنظامی حزب لیگ ملی برای دموکراسی در میانمار، مردم این کشور انتظار داشتند برای برقراری امنیت در میانمار، مسئله مسلمانان روهینگیا با اعطای حق شهروندی حل شود. اما خانم سوچی ضمن رد صلاحیت مسلمانان روهینگیا برای دریافت تابعیت میانمار، آنان را مهاجرینی دانست که از کشورهای همسایه از جمله بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده اند.

درحالی که به گواه تاریخ، مسلمانان روهینگا دهها سال است در استان راخین که در گذشته آراکان نامیده می شد زندگی می کنند.

اعمال قانون شهروندی از سال 1982 در میانمار به ابزاری برای سرکوب مسلمانان روهینگیا تبدیل شده است. بیش از 100 تن از مسلمانان روهینگیا به اتهام دست داشتن درحملات اخیر به پاسگاه مرزی میانمار بازداشت شده اند که چند تن از آنان ممکن است به اعدام محکوم شوند.

رهبران جامعه مسلمانان میانمار ضمن محکوم کردن این حمله تاکید کرده اند که مسلمانان، صلح جو هستند و با آرامش در میانمار زندگی کرده اند.

بوداییان افراطی بدون توجه به اعتراض های بین المللی و با حمایت دولت میانمار به کشتار مسلمانان ادامه می دهند.

جلوگیری از ورود نهادهای بین المللی بهداشتی و پزشکی به اردوگاههای مسلمانان روهینگیا در میانمار، باعث شده است آنان در بدترین شرایط زیستی زندگی کنند و در معرض خطر مرگ قرار گیرند.