ایران پرس - وزیر امور خارجه ونزوئلا، از سکوت دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی (OEA) در برابر اعمال خشونت علیه معترضان در برزیل انتقاد کرد.

«دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا خطاب به «لوئیس آلماگرو» دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی اعلام کرد، برخی کشورها که قصد مداخله در امور داخلی ونزوئلا را دارند ، بحران ایجاد شده در برزیل را نادیده می گیرند.

انتقاد کنونی وزیر امور خارجه ونزوئلا در حالی بیان شده است که عملکرد دولت «نیکلاس مادورو»، رییس جمهوری این کشور در برابر بحران کنونی در ونزوئلا همواره مورد انتقاد مقامات سازمان کشورهای آمریکایی بوده است به طوری که رییس این سازمان چندی پیش در سخنانی مداخله جویانه ، تنها راه پایان دادن به بحران کنونی این کشور را برگزاری هر چه سریع تر انتخابات عنوان کرد. همچنین مقامات این سازمان ونزوئلا را به اخراج از این سازمان تهدید کردند، این موضع گیری ها سبب شد تا ونزوئلا خود ، داوطلب خروج از این سازمان شود.

سازمان کشورهای امریکایی در سال 1948 با هدف تقویت همکاری و همبستگی میان اعضای عضو این سازمان تشکیل شد اما موضع گیری های این سازمان در راستای منافع واشگتن در بحران های منطقه سبب شده است تا کاراکاس و برخی دیگر از کشورهای این منطقه از جمله بولیوی این سازمان را به پیروی از سیاست‌های خصمانۀ واشنگتن و اتخاذ مواضع دوگانه در قبال کشورهای مختلف عضو متهم کنند.

عدم موضع گیری سازمان کشورهای آمریکایی در قبال بحران کنونی برزیل از جمله موضوعاتی است که نشان از سیاست های دوگانه این سازمان دارد.

بحران سیاسی در برزیل روز به روز جدی تر می شود. «میشل تمر» ، رییس جمهوری راستگرا برزیل که  حدود یک سال پیش و بعد از استیضاح و برکناری «دیلما روسف» به قدرت رسید ، در حال حاضر با اتهام فساد مالی و ارتشا مواجه است  .اسناد موجود، فساد مالی در دولت تمر را تایید می کند. این در حالی است که تمر پیش از این نیز بنابرشهادتی که روسای شرکت‌های تجاری در دیوان عالی برزیل طرح کرده‌اند ، از سال ۲۰۱۰ تا کنون ، میلیون‌ها دلار رشوه دریافت کرده است.

افزایش مشکلات اقتصادی و موضوع فساد مقامات برزیل، سبب نارضایتی مردم در مناطق مختلف این کشور شده است و این مشکلات ،بحران سیاسی و نارضایتی های اجتماعی را افزایش داده است. اما بر ملا شدن ابعاد بیشتری از فساد تمر سبب افزایش ناآرامی ها و برگزاری تجمعات اعتراض آمیز از سوی شهروندان این کشور شده است. مخالفان دولت خواهان برکناری رییس جمهوری راستگرای برزیل و برگزاری انتخابات هستند اما تمر با رد تمامی اتهامات اعلام کرده است که از مقام ریاست جمهوری کنار نخواهد رفت.

اتخاذ سیاست های متناقض سازمان کشورهای آمریکایی؛ نتیجه سلطه آمریکا بر این سازمان

تظاهرات علیه میشل تمر رئیس جمهوری برزیل در حالی در مناطق مختلف این کشور ادامه دارد که فشار بر مخالفان تمر و معترضان نیز افزایش یافته است. در این شرایط اما مقامات سازمان کشورهای آمریکایی اظهار نظری نکرده و به نظاره نشسته اند.

اتخاذ اینگونه سیاست های متناقض از سوی سازمان کشورهای آمریکایی نشان از سلطه بیش از پیش آمریکا بر این سازمان می دهد. سیاست های واشنگتن در قبال کشورهای آمریکای لاتین دارای دو بعد داخلی و خارجی است. در بعد داخلی این سیاست مبتنی بر حمایت از اقدامات آشکار ونهان اپوزیسیون برای سرنگونی دولت های  چپگرای منطقه است. در این چارچوب، آمریکا و نیز سازمان کشورهای آمریکایی از مواضع و اقدامات مخالفان در ونزوئلا به ویژه تلاش برای برگزاری انتخابات زودهنگام پشتیبانی می کنند. در بعد خارجی نیز واشنگتن کماکان به تحریم های خود علیه ونزوئلا و دیگر کشورهای چپگرای منطقه با هدف تضعیف دولت این کشورها ادامه می دهد چرا که افزایش فشارها،  نارضایتی مردم علیه رهبران چپگرا را افزایش خواهد داد و زمینه سقوط آنها را فراهم می آورد.

در این مسیر، موضعگیری های دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی  نیزنشان از تامین دیدگاه های مد نظر واشنگتن در این کشورها می دهد.114/111

بیشتر بخوانید:

نیکلاس مادورو: ازعضویت در سازمان کشورهای امریکایی خلاص می شویم

دیلما روسف: انتخابات مستقیم می تواند برزیل را نجات دهد

دیلما روسف: دموکراسی درآمریکای لاتین در خطر است

اعتراضات خشونت‌آمیز در برزیل علیه اصلاحات جنجالی میشل تمر+ تصاویر