چین از گزارش وزارت دفاع آمریکا مبنی بر اینکه پکن به دنبال توسعه نظامی در مناطق مختلف جهان است، انتقاد کرد.

وزارت دفاع چین در بیانیه ای، گزارش وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) را درباره نظامی گری چین کذب دانست و اعلام کرد، پکن برنامه ای برای توسعه نظامی ندارد و به دنبال ایجاد پایگاه های نظامی هم نیست.

«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز گزارش پنتاگون درباره نظامی گری پکن را رد کرد و گفت، آمریکا با نادیده گرفتن حقیقت، درباره توسعه دفاعی چین به اظهار نظر کورکورانه پرداخته است.

پنتاگون پیشتر در گزارش سالانه خود اعلام کرد، چین درصدد عملی کردن برنامه های گسترده  نظامی خود از جمله ایجاد پایگاه در پاکستان و دریای چین جنوبی است.

در شرایطی کاخ سفید،چین را به توسعه نظامی گری در مناطق مختلف جهان متهم کرده است که بر اساس آمارهای مختلف آمریکا خود  بزرگترین کشوری است که در بخش های مختلف توسعه نظامی مشتمل بر ایجاد پایگاه نظامی در مناطق مختلف جهان، فروش سلاح و بودجه دفاعی فاصله بسیاری با دیگر کشورها دارد.

طبق آمارهای موجود، آمریکا بیش از هشتصد پایگاه نظامی در مناطق مختلف جهان دارد و بیش از ششصد میلیارد دلار هم سالانه  به بودجه دفاعی خود اختصاص می هد.

با توجه به این که حضور در جنگ هم شاخص دیگری در ارزیابی میزان توسعه نظامی گری کشورها است، دو جنگ آمریکا در افغانستان و عراق در سال 2001 و 2003 هم نشانه ای است که می تواند به  شناخت ماهیت برنامه های جنگ طلبانه  و توسعه طلبانه نظامی آمریکا کمک کند.

آمار فروش تسلیحات توسط  شرکت های اسلحه سازی آمریکا در جهان هم نشان دهنده این است که این کشور رتبه اول فروش سلاح را دارد که می تواند جنبه دیگری از برنامه توسعه نظامی گری کاخ سفید باشد.

طبق گزارش سال گذشته  مؤسسه سیپری(موسسه صلح استکهلم)، صنایع اسلحه‌سازی آمریکا در حال حاضر ۳۱ درصد از بازار جهانی تسلیحات را در اختیار دارند که درفهرست مؤسسه سیپری در صدرقرار دارند.

البته باید توجه داشت که چین هم در رقابت ایجاد توسط آمریکا در بین کشورهای قدرتمند جهان برای افزایش سهم در بازار تسلیحات، در طی پنج سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ توانسته است، حجم صادارت تسلیحات خود را در مقایسه با پنج سال پیش از آن (۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹) به میزان ۱۴۳ درصد افزایش دهند. بدین ترتیب طبق اعلام موسسه سیپری چین،پنج درصد از بازار تسلیحات جهان را در اختیار دارد .        

کارشناسان می گویند یکی از دلایلی که موجب شده تا رقابت های نظامی در جهان گسترش روز افزونی  پیدا کند، برنامه نظامی آمریکا است که بخش های مختلفی را هم شامل می شود.

بنا به چنین شرایطی است که چین با ملاحظه برنامه گسترده نظامی آمریکا به خصوص افزایش حضور و نفوذ این کشور در شرق آسیا و شبه جزیره کره به خصوص استقرار جنگ افزارهای پیشرفته و سامانه تاد در این منطقه  و توسعه روابط  دفاعی با همسایگان  چین از جمله ژاپن، به سوی تقویت برنامه های نظامی کشیده خواهد شد. البته مقامات چین با اعلام آنکه آمریکا تهدیدی جدی برای آن کشور است، افزایش برنامه های نظامی خود را درچارچوب افزایش توان بازدارندگی و مقابله با تهدید های احتمالی کاخ سفید معرفی می کنند.114/111

بیشتر بخوانید:

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل

 

انتقاد چین از اظهارات وزیر خارجه آمریکا/ تحلیل

سه ابزار اصلی آمریکا برای حصر چین در منطقه آسیای شرقی