به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در ابتدای این جلسه سه ساعته، دانشآموزان دختر و پسر دهه هشتادی نخبه در مدارس تهران صراحتا به بیان مسائل خود پرداختند.
- لزوم بورسیه شدن دانش آموزان نخبه
دانش آموزی از مدرسه فرزانگان یک، خواستار ایجاد فضایی برای بیان پیشنهادات و انتقادات دانش آموزان شد و با انتقاد از هزینه سنگین مدارس سمپاد، بورسیه شدن دانش اموزان این مدارس را راهی برای جلوگیری از صرف نظر کردن آنها از تحصیل در مدارس سمپاد عنوان کرد. این دانش آموز همچنین بر لزوم بازنگری در کتاب های تحصیلی که قدیمی شده و همجنین خارج شدن مجلس دانش آموزی از حالت فرمالیته تأکید کرد.
- آموزش مدارس در اختیار تفکری خاص قرار گرفته است
دانش آموزی از مدرسه علامه حلی با انتقاد از وجود ۲۶ نوع مدرسه در کشور انتقاد کرد و گفت آموزش در کشور طبقاتی شده و بعضاً در انحصار یک تفکر خاص قرار گرفته است. این دانش آموز نخبه ادامه داد: در حال حاضر دو میلیون نفر دانش آموز در مدارس خریدخدمتی تحصیل می کنند که مشخص نیست معلمان آنها چگونه تربیت شده اند؛ در حالی که معلم باید از طریق سیستم دانشگاه فرهنگیان وارد مدرسه شود. همچنین یک و نیم میلیون دانش آموز هر ساله وارد پایه اول ابتدایی می شوند اما در نهایت به دلایل مختلف همچون، فقر، طلاق، اعتیاد، کودکان کار، بیماری و غیره تنها ۸۰۰ هزار نفر از آنها فارغ التحصیل شده و دیپلم می گیرند.
- دهه هشتادی اغتشاشگر نیست/ اصلاحات به حرف نیست
دانش آموز دیگری از مدرسه علامه حلی ۱۰ با انتقاد از اغتشاشگر خواندن دهه هشتادی ها توسط برخی اشخاص و محافل، عنوان کرد: باید پذیرفت که دیدگاه های افراد نسبت به یک موضوع متفاوت است و افراد دهه هشتادی هستند که در مسائل اخیر کشور متفاوت فکر می کنند اما لزوما اغتشاشگر نیستند لذا باید به همه حق انتخاب داده شود و بدانیم که اصلاح اجتماعی به حرف نیست.
دانش آموزی نخبه دختری نیز از مدرسه فرزانگان ۷ با بیان اینکه ما از نسل خود جلوتر هستیم، گفت: ممکن است حرف هایی که امروز می زنیم، همین امروز یا طی ماه های آینده هم تأثیری نکند اما امیدوارم در آینده اثرگذار باشد.
- شرایط بد موجود در کشور عامل مهاجرت است
دانش آموز دیگری که از نخبگان مدرسه فرزانگان یک بود، تاکید کرد نمی خواهم به خاطر شرایط بد موجود در کشور مجبور شوم به کشور بیگانه ای مهاجرت کنم و دلم می خواهد خدمتم برای کشور خودم باشد.
- صدا و سیما در مقابل شبکه های معاند کارآمدی ندارد
دانش آموز نخبه دیگری از مدرسه علامه حلی ۱۰ با اشاره به حضور نوجوانان در اتفاقات اخیر در سطح شهر، ابراز داشت: اگر نوجوان به موقع شنیده نشده و حرف هایش جدی گرفته نشود، در چنین مواقعی به سمتی می رود که او را جدی می گیرند و اجازه بیان حرف ها و مطالباتش را به او می دهند. وی اضافه کرد: سبد رسانه ای کشور خالی است و دست کشورهای دیگر در این خصوص پر است. تعداد کارمندان صداوسیما بیش از چند ده هزار نفر است اما در برابر یک شبکه برون مرزی معاند که کمتر از ۲۰۰ نفر کارمند دارد، کارایی نداشته و ناکارآمد است.
- گشت ارشاد نمیتواند فرهنگ سازی کند بلکه مشکلات روحی ایجاد میکند
این دانش آموز در ادامه با اشاره به برخی اقدامات تأکید کرد: به عنوان نمونه در طول ۱۶ سال تحصیل یک دانش آموز هیچ گونه فرهنگ سازی برای او نشده بعد انتظار داریم با یک جلسه نیم ساعته در محل گشت ارشاد، وضعیت فرد تغییر کند لذا این رویکرد غلطی است که در مدیریت فرهنگی کشور وجود دارد.
دانش آموزی از مدرسه فرزانگان ۷ در ادامه جلسه با بیان اینکه نباید به دلیل ترس از محکوم شدن، نتوانم مخالفت خود را بیان کنم، یادآور شد: رویکرد گشت ارشاد بعضا باعث مشکلات روحی برای برخی افراد شده است در حالی که کمترین حق برای افراد، حق انتخاب است از این رو باید حرف آنها را شنید.
دانش آموز دختری از مدرسه فرزانگان یک نیز با بیان اینکه کلاس های آموزشی نیم ساعته در گشت ارشاد نمی تواند تغییری در افراد ایجاد کرده و حتی ممکن است باعث انزجار آنها شود، گفت: دانش آموز مطالبه گر، غرب زده نیست.
- علوم انسانی فراموش شد / رویکرد دوگانه به فضای مجاز
دانش آموز دیگری از مدرسه علامه حلی ۱۰ با انتقاد از عدم بها دادن به رشته های علوم انسانی، عنوان کرد: متأسفانه بستر مناسب برای اعتراض در کشور وجود ندارد که منجر به بروز شرایط فعلی می شود. نمی شود فضای مجازی را فیلتر و محدود کرد اما همچنان ببینیم که مسئولان در همان فضای مجازی در حال فعالیت هستند.
دانش آموز دیگری که او نیز از مدرسه فرزانگان یک در این جلسه حاضر شده بود، گفت: متأسفانه به رشته علوم انسانی کم لطفی شده در حالی که آینده این کشور را افرادی می سازند که در این رشته ها تحصیل کرده اند.
در ادامه دانش آموزی از مدرسه علامه حلی ۱ با بیان اینکه فرار مغزها زمانی صورت می گیرد که بستری برای فعالیت آنها وجود نداشته باشد، اظهار کرد: مسئولان باید به حرف های مقام معظم رهبری گوش دهند که جهاد علمی را مهم بر می شمرند.
وی افزود: علیرغم اینکه خدمت سربازی یک خدمت مقدس است اما باید در نظر داشت که جهاد فقط نظامی نیست بلکه جهاد علمی هم خود یک نوع خدمت و جهاد محسوب می شود که باید فرد نخبه بتواند به پژوهش و تحقیق خود ادامه دهد و دو سال او در سربازی تلف نشود. همچنین در همه جای دنیا به المپیاد بیش از کنکور اهمیت می دهند که در این خصوص باید رویکرد در کشور تغییر کند.
- طولانی شدن رتبه بندی، معلمان را فرسوده کرد
دانش آموزی از مدرسه علامه حلی ۱ در ادامه این جلسه با بیان اینکه هنگام بازپرسی از دانش آموزان خاطی در جریانات اخیر باید یک روانشناس تربیتی نیز حضور داشته باشد، گفت: طرح رتبه بندی معلمان باعث انتظار و فرسودگی معلمان شده که این حال به دانش آموزان نیز انتقال داده می شود و معلمی که خسته و اذیت شود، قطعا پیابندی خود را نیز نسبت به تدریس از دست می دهد.
- دروس عمومی توسط افراد غیرمتخصص تدریس می شود
دانش آموزی از مدرسه فرزانگان ۷ در این جلسه بیان داشت: عموما تدریس درس های عمومی در مدارس کم اهمیت شمرده می شود و حتی گاهی توسط افراد غیر متخصص تدریس می شود. برای مثال معاون یک مدرسه تدریس درس دینی را بر عهده می گیرد در حالی که هیچ سررشته ای در این خصوص ندارد و سؤالاتی که برای دانش آموزان به وجود می آید، همانگونه باقی می ماند.
- به المپیک توجه میشود اما به المپیاد بها داده نمیشود
دانش آموزی از مدرسه علامه حلی یک در ادامه جلسه با انتقاد از اینکه در کشور، نخبه پرورش می دهیم اما امکان حفظ آنها را نداریم، با انتقاد از اهمیت دادن به المپیک و عدم توجه به المپیاد، عنوان کرد: جایزه کسی که مدال طلای المپیاد را کسب می کند تنها ۳ میلیون تومان است که این حاکی از عدم ارزشمندی این رقابت ها برای مسئولان است.
در ادامه این جلسه که حدود ۳ ساعت به طول انجامید و همه دانش آموزان حاضر به بیان دیدگاه های خود پرداختند، محمدباقر قالیباف با بیان اینکه امروز از کلام تک تک دختران و پسران خوبم استفاده کردم، گفت: این جلسه برای من جلسه ای جذاب و متفاوت بود.
قالیباف با بیان این که این جلسه را تشکیل داده ام تا حرفهای شما را بشنوم تاکید کرد: مایلم جلسه دیگری در خدمت شما باشم تا هم من بتوانم ابتدا نکات خودم را مطرح کنم و هم شما فرصت داشته باشید تا حرفهای من را نقد کنید.
در پایان این جلسه قرار شد در جلسه دیگری ادامه این گفت و گوها دنبال شود. / ۱۱۴