سیزدهم آبان سالروز تبعید امام خمینی در سال 1343، سالروز به شهادت رسیدن 65 دانش آموز و دانشجو در سال 1357 و سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال 1358 است.
این رویدادها، هریک نشانه ای از دلایل بیزاری ملت ایران از آمریکا و استمرار مبارزه بی وقفه و خستگی ناپذیر ملت ایران علیه استکبار جهانی است.
ملت ایران قویا معتقد است که مبارزه با ظلم و استکبار جهانی پدیده ای نیست که تاریخ مصرف آن گذشته یا اصولاً تاریخ مصرف داشته باشد.
واقعیت این است که سیاست های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران، طی بیش از نیم قرن هیچ جایی را برای خوشبینی باقی نمی گذارد.
حافظه تاریخی ملت ایران هیچ نکته عمده ای را در طول تاریخ معاصر فراموش نکرده است؛ مقامهای آمریکا چه در گذشته و چه اکنون برای ضربه زدن به ایران هر کاری می توانستند انجام دادهاند.
ایستادگی ملت ایران در برابر توطئه های آمریکا
ملت ایران اما در مقابل توطئه های آمریکا ایستاده است و نشان داد که با تکیه بر اصول و آرمان های انقلاب اسلامی، می توان سلطه جویی قدرت های جهانی را به چالش کشید.
این ایستادگی ها و حرکت های انقلابی نشانه آگاهی ملت ایران در مقابله با استکبار در همه ابعاد و در هر برهه ای از تاریخ انقلاب اسلامی است.
مقامات آمریکایی اکنون بیش از هر موضوعی، نگران قدرت یابی ایران در منطقه غرب آسیا هستند و سعی دارند با تحریف واقعیت ها، ایران را عامل بی ثباتی در منطقه معرفی کنند.
از اظهارات و مواضع مقامات آمریکا چنین برمی آید که دولتمردان آمریکا همزمان بدنبال سه گزینه کلیدی علیه ایران هستند.
گزینه نخست، کاهش قدرت دفاعی ایران با تمرکز بر توان موشکی است؛ آمریکایی ها به خوبی بر قدرت بازدارندگی ایران و دفاعی و در صورت لزوم تهاجمی ایران در مقابل حملات دشمن واقفند.
آنها همچنین به درستی می دانند که این توان کاملاً بومی و متکی بر تخصص های داخلی است.
گزینه دوم؛ آمریکا طراحی برای کاهش یا از بین بردن نفوذ و قدرت منطقه ای ایران و مهار جریان مقاومت است.
آمریکایی ها متوجه عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران شده اند
این در حالیست که نقش قدرت منطقه ای ایران درمبارزه با داعش در منطقه نهادینه واثبات شده است و آمریکایی ها متوجه عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران شده اند و می دانند که ایران از نقش راهبردی برخوردار است؛ این نقش سبب تقویت جریان مقاومت و شکست توطئه آمریکا و رژیم صهیونستی در تجزیه منطقه شده است.
سومین گزینه آمریکا علیه ایران، تشدید جنگ اقتصادی و به عبارتی دقیقتر تروریسم اقتصادی است؛ هدف امریکا از تحریم، تضعیف ایران از درون و ناامید کردن مردم و تحریک آنها علیه نظام است.
در ادامه این سیاست ها؛ بعد از روی کار آمدن ترامپ؛ دشمنی ها علیه ایران آشکارتر شد و طرحهای تازه ای در دستور کار آمریکا قرار گرفت.
یکی از این طرح ها معروف به طرح هنسون است؛ این طرح از سوی گروه مطالعات امنیتی ssg با مدیریت جیم هنسون به شورای عالی امنیت ملی آمریکا ارائه شد که در آن روشهایی را برای تغییر نظام ایران ارائه کرده است.
هنسون با اشاره به نحوی شکلگیری برخی اعتراضات در شوروی تغییر در ایران را نیز مانند شوروی اینگونه پیشنهاد میکند: "ایران به جنبش مشابهی بر مبنای تقاضای بهبود کیفیت زندگی مردمش و پایان دادن به سرکوب از سوی رژیم نیاز دارد."
هنسون در ادامه با پیشنهاد اِعمال تحریمهای سنگین علیه ایران به این نتیجه میرسد که ایران با اِعمال تحریمها درآمدهایش بهشدت کاهش مییابد و دو راه بیشتر ندارد یا اینکه درآمدهایش را صرف نیازهای مردم کند و یا صرف حمایت از محور مقاومت.
این تفکرات و توهمات نشان می دهند که هدف دولت آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب چیزی جز براندازی نظام جمهوری اسلامی نبوده و نخواهد بود.
استکبار جهانی، جهت دست یابی به اهداف شوم خود، از زمینه ها و راهکارهایی نظیر، ایجاد اختلاف بین مردم و به کارگیری عناصر داخلی وابسته به غرب استفاده می کند.
آمریکا در بعد فرهنگی نیز برای نفوذ و افزایش سیطره خود، از گذشته های دور تا کنون، با اقدامات متعددی، نظیر استفاده از عناصر فکری وابسته به خویش در داخل و استفاده از تکنولوژی ارتباطاتی، تهاجم گسترده ای را علیه فرهنگ اصیل اسلامی و ملی ملت ایران به کار گرفته است.
امروز؛ اما آنگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند، تنها کشوری که آمریکا کوچکترین نقشی در تصمیمات آن ندارد، جمهوری اسلامی ایران است و این، به معنای شکست امریکا است.
قدرت آمریکا در جهان، رو به افول و زوال است
ایشان با اشاره به شرایط امریکا در جهان افزودند: در یک نگاه وسیع تر، قدرت و اقتدار و هیمنه امریکا در دنیا، رو به افول و زوال است و امریکای امروز به مراتب ضعیف تر از امریکای چهار دهه قبل است.
بسیاری از سیاسیون و جامعه شناسان معتبر دنیا به فرسوده شدن و از بین رفتن «قدرت نرمِ» امریکا اذعان دارند .
روزنامه واشنگتن پست نوامبر 2016 در مقاله ای با اشاره نقش آمریکا در کودتای 28 مرداد سال 1332(اوت 1953) و اظهار نظر مقامات جدید آمریکا درباره ضرورت تغییر حکومت در ایران نوشت:
"... مقامات آمریکا با نشان دادن فراموشی تاریخی خود در حال انجام یک بازی خطرناک هستند که می تواند منجر به شکست خودشان شود."
دولتمردان آمریکا ناگزیرند این واقعیت را بپذیرند که درباره ایران دچار اشتباه محاسباتی شده اند.
آنگونه که رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردند چنین محاسباتی تنها می تواند نتیجه یک «عقب افتادگی ذهنی» باشد که تصور کند می تواند ایران را بهانه ای برای رسیدن به اهداف خود قرار دهد.
ایران با ثبات تر از همیشه است
از نگاه تحلیلگران، امروز جمهوری اسلامی ایران با ثبات تر از همیشه است؛ «آرنولد اولیور» استاد علوم سیاسی دانشکده هیدلبرگ اوهایو ، می گوید :"نیازمند آن هستیم یک بحث ملی آگاهانه و منطقی در خصوص رفتار آمریکا با ایران را مطرح کنیم. برای شروع این بحث باید حوادث بسیار مهم سال های پس از کودتای 1953و پیامدهای دیرپای آن را مورد بررسی قرار دهیم. او می افزاید، "..ارزیابی منصفانه این رویدادها این نکته را آشکار می سازد که چرا مردم ایران از دولتمردان آمریکا نفرت دارند. "
ترامپ برای رسیدن به اهداف خود علیه ایران مرتکب همان خطای گذشته شد و جمهوری اسلامی ایران را با رژیم های سست و وابسته قیاس کرد و دچار این توهم شد که می تواند همچون گذشته ایران را تهدید و یا وادار به تسلیم سازد.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب در بیاناتی خاطر نشان کردند:
خصومت عمیق آمریکا با ملت ایران موجب کوری چشمِ محاسباتی آمریکاییها و تکرار اشتباهات آنها شده است.
"آمریکاییها به همان توطئههای بینتیجه ادامه میدهند، چرا که خصومت و کینه ورزی، آنها را از دیدن و درک واقعیات و ارزیابی درست محروم کرده است."
نویسنده: نسرین خویی
115/118
بیشتر بخوانید:
سیزدهم آبان؛ آیینهتمامنما از خصومت آمریکا با ایران
13 آبان؛ نماد مقاومت و پیروزی ملت ایران مقابل استکبار جهانی
13 آبان نقطه عطف تقابل همهجانبه با نظام سلطه