ایران پرس -تنش و درگیری نظامی میان نیروهای آذری و ارمنی همچنان ادامه دارد.

در همین ارتباط، خبرگزاری ایسنا طی گزارشی اعلام کرد: جمهوری آذربایجان از انهدام یک سیستم دفاع موشکی ارمنستان و خدمه آن در جمهوری خودخوانده قره باغ خبر داده است. بنابر این گزارش، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه ای، اعلام کرد: نیروهای این کشور، سیستم دفاع موشکی "اوسا " ارمنستان را در جمهوری خودخوانده قره باغ منهدم کرده اند. 

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، استقرار این سامانه موشکی در نزدیکی خطوط تماس را اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی برای خطوط مسافربری هوایی این کشور اعلام کرده بود.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، استقرار سامانه موشکی در نزدیکی خطوط تماس ارمنستان را اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی برای خطوط مسافربری هوایی این کشور اعلام کرد و آن را منهدم کرد

 

سامانه موشکی اوسا دارای 5 خدمه است و امکان شناسایی و ردیابی اهداف هوایی تا شعاع 45 کیلومتری و نابودی آن ها را تا مسافت 9 کیلومتری دارد. در  واکنش به بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان ، مقام‌های جمهوری خودخوانده قره باغ نیز با تایید انهدام این سامانه موشکی توسط جمهوری آذربایجان، اعلام کردند: این اقدام «تحریک آمیز» از سوی حاکمیت باکو بی‌پاسخ نخواهد ماند.

تنش ها و درگیری های نظامی میان دوکشورمتخاصم در حالی است که، گفتگوهای صلح قره باغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری روسای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ادامه دارد. بدیهی است که، این شرایط می تواند ادامه گفتگوهای صلح قره باغ را تحت تاثیر منفی قرار دهد.

در پی توافق آتش بس میان نیروهای آذری و ارمنی در ماه آوریل گذشته که - با میانجیگری روسیه امکان پذیر گردید - درگیری های مرزی میان دوکشور متخاصم همچنان ادامه داشته است. در واقع، برغم توافق آتش بس، نقض مقررات آتش بس همچنان از طرفین درگیری قربانی می گیرد.

مقام های دولت الهام علی اف بارها بر این نکته تاکید کرده اند که ، برای انجام هر گونه تحرک نظامی در اراضی جمهوری آذربایجان، از هیچ کشور و یا نهاد بین المللی اجازه نخواهند گرفت.

در مقابل رهبران دولت ایروان تاکید دارند که، موضوع اشغال اراضی جمهوری آذربایجان صرفاً می بایست توسط نهادهای بین المللی حل و فصل شود. به عبارت دیگر، موضوع اشغال اراضی کشور همسایه و متخاصم تنها می بایست با مساعدت نهادهای بین المللی به نتیجه برسد و اسناد مربوط به خروج نیروهای ارمنی از اراضی جمهوری آذربایجان امضا شود.

به هر حال، باور رهبران دولت باکو در حالی مطرح می شود که، جمهوری آذربایجان در جریان درگیری نظامی با ارمنستان در مجموع یک پنجم معادل بیست درصد از اراضی خود را از دست داده است. باید گفت : در صورتی که کشورهای مستقل منطقه نظیر جمهوری اسلامی ایران در این درگیری ها مداخله نمی کردند و یا قرارداد آتش بس در روز دوازدهم ماه می سال 1994 میلادی امضا نمی شد، ارامنه می توانستند بخش های دیگری از اراضی جمهوری آذربایجان را به اشغال خود در آورند.

بدیهی است که، در سال های نخست استقلال جمهوری آذربایجان ، جنگ قدرت و سردادن شعارهای نادرست ملی گرایانه توسط دولت وقت حاکم بر باکو از جمله عوامل اصلی اشغال اراضی جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان بوده است.

به هر حال، دولت فعلی حاکم بر جمهوری آذربایجان تاکید دارد که ، دولت وقت حاکم بر باکو به رهبری «ابوالفضل ایلچی بیگ» به کشور خیانت کرده است و دولت فعلی، قصد دارد «جبران مافات» کند و خیانت های گذشته را ازهر طریق ممکن حل و فصل نماید.

در مجموع، باید گفت: تنش های جاری در خطوط تماس و اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان نه تنها به حل و فصل مناقشه ارضی باکو و ایروان کمک نمی کند، بلکه امکان بروز یک بحران دیگر و از سرگیری مجدد جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را در پی خواهد داشت.113/111

حمله جمهوری آذربایجان به سامانه موشکی ارمنستان

آغاز مذاکرات سه جانبه وزرای خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیهایران، جمهوری آذربایجان و ارمنستان را به خویشتنداری دعوت کرد

وزارت دفاع<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C+%D8%A2%D8%B0%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86"> جمهوری آذربایجان</a>، استقرار سامانه موشکی در نزدیکی خطوط تماس ارمنستان را اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی برا