به گزارش ایران پرس، تارنمای شبکه خبری «ای.بی.سی» استرالیا روز جمعه اعلام کرد، «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه انگلیس این اقدام را روز پنجشنبه پس از نشستی با همتای استرالیایی خود در سیدنی که در آن وزاری دفاع دو کشور نیز حضور داشتند، تایید کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نخستین چیزهایی که با این دو ناو هواپیمابر غول پیکر که به تازگی ساخت آنها به پایان رسیده است، انجام می شود، اعزام آنها به یک عملیات آزادی دریانوردی است تا اعتقاد خود به یک نظام بین الملل قانون محور و آزادی دریانوردی در آبهایی که برای تجارت جهانی اهمیت دارند، اثبات کنیم.
«مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس نیز در گفت وگویی با «ای.بی.سی» استرالیا، از ارائه جزئیات در مورد این اعزام پرهیز کرد.
وی گفت: ما هنوز بکارگیری اولیه این اقدام را تعیین نکرده ایم، اما می توانید انتظار داشته باشید به دلیل اینکه در این بخش از جهان تنش ها و چالش ها در حال افزایش است این ناوها در اقیانوس هند و آرام حضور داشته باشند.
«اس.بی.اس» نوشت: آمریکا و متحدان نزدیک از جمله استرالیا و انگلیس برای مدت طولانی نسبت به فعالیت های ساخت جزیره مصنوعی توسط چین و نظامی کردن یکی از شلوغ ترین مسیرهای دریایی تجارت جهانی ابراز نگرانی کرده اند.
«ماریس پاین» وزیر دفاع استرالیا نیز اشاره کرد که استرالیا می تواند به همراه انگلیس در اعلام آزادی حق دریانوری در دریای جنوبی چین نقش ایفا کند.
این مقام استرالیایی خاطرنشان کرد: ما امروز همچنین در خصوص برخی پیشرفت ها در منطقه، به ویژه احترام به آزادی دریانوردی و آزادی پرواز که یک مساله جهانی است و کشورهایی از قبیل استرالیا و انگلیس در این مسائل دارای نفع مشترک هستند، بحث و گفت وگو کردیم. 118/111