تهران - ایران پرس: مسئولین نهادهای مختلف از جمله معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور در خصوص اجرای طرح توانمندسازی و تحول محلات کم برخوردار و ساماندهی 2020 محله کم برخوردار و محروم گزارش دادند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «احمد وحیدی» وزیر کشور، روز دوشنبه در همایش اقدامات انجام شده دولت برای ساماندهی 2020 محله کم برخوردار و محروم در یک برنامه زمانی خبر داد.

وزیر کشور در این برنامه که با حضور «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور در محل وزارت کشور برگزار شد، افزود: در این مناطق برای خانه هایی که بدون مجوز ساخته شده اند، سند مالکیت صادر می شود.

وحیدی افزود: مشکلات این محلات و مناطق از نوع محرومیت و مسائل اقتصادی است که باید برای توانمند سازی آنها تلاش شود تا این افراد روی پای خود بایستند.

وی گفت: برای توجه به این مسأله، ساختاری برای محرومیت زدایی و عمران و توانمند سازی این محلات شکل گرفت و با حضور نهادهای مرتبط مانند ستاد اجرایی فرمان امام و سایر نهادها و با صدور ابلاغیه هایی به استانداران مختلف و بخشداران و شهرداران امیدواریم بتوانیم در این حوزه کار مهمی را شکل دهیم.

وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که ساماندهی 2020 محله کم برخوردار در یک زمان بندی خوب انجام شود و تا پایان دولت این مناطق را به وضعیت قابل قبولی برسانیم.

گفتنی است طبق آمار وزارت کشور، قرار است 300 هزار مسکن برای محلات کم برخوردار ساخته شود و بیمه سلامت رایگان برای این مناطق در نظر گرفته شده است.

«پیرحسین کولیوند» رئیس جمعیت هلال احمر در سخنانی در این مراسم گفت: در راستای توانمند سازی افراد کم برخوردار، جمعیت هلال احمر اقدامات خوبی در زمینه استعدادیابی و اشتغال زایی انجام داده است و یک چرخه تولید تا عرضه محصول را در استان های مختلف و در محلات کم برخوردار شکل داده است.

به گفته وی، ایجاد خانه های هلال در این محلات از دیگر اقدامات این نهاد برای محرومیت زدایی بوده است.

دیگر سخنران این مراسم، «علی آقا محمدی» رئیس ستاد توانمندسازی و تحول اجتماع‌محور محلات کم‌برخوردار گفت: طبق توافقی که با دانشگاه صنعتی شریف انجام شده، قرار است چهل هزار نفر از افراد کم برخوردار دوره های مختلف کسب و کار را در این دانشگاه طی کنند تا برای ورود به کسب و کار آماده شوند.

وی افزود: همچنین 200هزار فرصت شغلی شناسایی شده و مشغول تربیت این افراد هستیم تا آمادگی ورود به این مشاغل را پیدا کنند.

همچنین، «علی عسگری» رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از ساخت 440 خانه احسان در این محلات تا پایان سال خبر داد و گفت که این شبکه مردمی در حال رفع مشکلات این محلات هستند. استعداد یابی ورزشی و توزیع 15 هزار بسته معیشتی از دیگر اقدامات این ستاد در این محلات است.

وی افزود: در محلات کم برخوردار، 30 هزار شغل تا پایان سال ایجاد خواهد شد و در تلاشیم تا بخشی از این جمعیت را که از روستا مهاجرت کرده اند را به روستا ها بازگردانیم.

«محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور، با اشاره به ویژگی های طرح توانمندسازی و تحول محلات کم برخوردار گفت: ویژگی این طرح این است مدل دارد و این مزیت موجب جلوگیری از ایجاد هزینه های اضافی و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده است.

وی افزود: ویژگی دوم این طرح حرکت جهادی است و مهم ترین شاخصه آن از خود گذشتگی است. مخبر استعداد یابی را دیگر جنبه مهم این طرح بحث برشمرد و گفت: استعداد های بی نظیری در این مناطق هستند که می‌توانند شکوفا شوند و باید آموزش را در این زمینه جدی گرفت.

117

بیشتر بخوانید:

 

تأکید وزیر کشور بر ظرفیت محلات کم برخوردار برای پرورش شخصیت های مهم