وب سایت انصارالله بامداد امروز (چهارشنبه) اعلام کرد، نیروهای آمریکا و بریتانیا به صنعا پایتخت یمن و برخی استانها حمله هوایی انجام دادهاند.
«عبدالله بن عامر» معاون اداره ارشاد وزارت دفاع وابسته به دولت صنعا در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: حملاتی که به صنعا انجام شد احتمالاً شدیدترین حملهای باشد که تاکنون علیه یمن ترتیب داده شده است. یک مقام نظامی یمنی نیز به الجزیره گفت: حملات شب گذشته را میتوان شدیدترین حملات به صنعا از زمان آغاز تجاوز غربیها به کشورمان دانست.
سوال مهم این است که چرا حملات آمریکا و متحدانش علیه یمن شدت پیدا کرده است؟
نخستین دلیل در این زمینه، تداوم حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه است. 110 روز از جنگ علیه غزه میگذرد و رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود ادامه میدهد.
اگرچه برخی خبرها حاکی از اختلاف نظر میان آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ادامه جنگ است، اما واشنگتن همچنان به حمایتهای خود ادامه میدهد.
در همین راستا، «محمدعلی الحوثی» از اعضای شورای عالی سیاسی یمن تاکید کرد، حمله جدید تلاش جدیدی برای بازداشتن یمن از حمایت از غزه است، اما متجاوزان باید درک کنند که ما در زمان واکنش قرار داریم و مردم ما نیز تسلیم نخواهند شد.
دومین دلیل حملات جدید علیه یمن ناشی از ادعاها درباره نگرانیهای اقتصادی از اقدام یمن در حمله به کشتیهای عازم اراضی اشغالی است. وزیر خارجه ایتالیا در این زمینه با بیان اینکه این کشور بیش از ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلیاش از طریق صادرات تامین میشود، گفت نمیتواند اجازه دهد اقتصادش به واسطه ناامن شدن دریای سرخ در معرض تهدید قرار بگیرد.
ادعاهای اقتصادی در شرایطی بیان میشود که اساساً یمنیها هیچ اقدامی علیه کشتیهایی که عازم اراضی اشغالی نیستند، انجام ندادهاند. بنابراین، به نظر میرسد نگرانیهای اقتصادی بهانهای برای ادامه حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه است.
سومین دلیل نیز تمایل آمریکا برای قدرتنمایی در جهت متحدسازی کشورهای مختلف است. در همین راستا، روزنامه واشنگتن پست طی گزارشی به نقل از منابعی در دولت آمریکا نوشت: "ایدئولوژی و نه اقتصاد نیروی محرکه اصلی تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای آغاز دور فعلی عملیات نظامی علیه یمن است. بایدن معتقد است که آمریکا باید به عنوان یک کشور که دیگران از آن بینیاز نیستند و با ارتشی قوی که قادر به متحد کردن کشورهای مختلف حول یک هدف مشترک است، عمل کند."
حملات آمریکا و متحدانش علیه یمن در شرایطی انجام میگیرد که هیچ تلاشی برای متوقف کردن ماشین جنگی رژیم اشغالگر قدس صورت نمیگیرد. به همین دلیل برخی از تحلیلگران معتقدند که آمریکا و بریتانیا به جای حمله به یمن به عنوان یک کشور جنگزده و گسترده کردن دامنه جنگی که هر لحظه امکان سرایت آن به سایر نقاط منطقه غرب آسیا وجود دارد، بهتر است از نفوذ خود بر اسرائیل به منظور توقف حملات و بمبارانها در غزه استفاده کنند.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117