ایران پرس: «نجیب میقاتی» نخست وزیر جدید لبنان در سفر به پاریس، با «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه دیدار و گفت وگو کرد.

کابینه جدید لبنان با نخست وزیری نجیب میقاتی پس از 13 ماه بن بست سیاسی تشکیل شد. نجیب میقاتی، سیاستمدار کهنه‌کار، ژوئیه گذشته از سوی «میشل عون» برای تشکیل کابینه جدید معرفی شد و کابینه وی نیز روز 20 سپتامبر از پارلمان لبنان با 85 رأی مثبت نمایندگان رای اعتماد گرفت.

میقاتی تنها 4 روز پس از رای اعتماد پارلمان به کابینه وی، نخستین سفر خارجی خود را به مقصد فرانسه انجام داد و روز جمعه (24 سپتامبر) نیز با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت وگو کرد. سفر میقاتی بیان‌گر اهمیت فرانسه برای دولت لبنان است.

فرانسه نیز برای لبنان اهمیت زیادی قائل است، زیرا لبنان پیش از این مستعمره فرانسه بود و این کشور اکنون نیز نفوذ زیادی در ساختار قدرت لبنان دارد. در همین راستا، پس از انفجار 4 اوت 2020 در بندر بیروت، مکرون دو بار در فاصله یک ماه به لبنان سفر و با مقامات این کشور گفت وگو کرد؛ گفتگویی که یک نقشه راه برای لبنان بود، اما اجرایی نشد.

تبیین دلایل سفر نجیب میقاتی به فرانسه

آنچه سبب شد میقاتی فرانسه را نخستین سفر خارجی خود قرار دارد، مشکلات اقتصادی لبنان است. آوریل سال 2018، کنفرانس «سیدر» در پاریس با هدف جمع‌آوری کمک مالی برای لبنان برگزار شد.

شرکت کنندگان در این کنفرانس، وعده داده بودند 11 میلیارد دلار کمک مالی به لبنان ارائه شود. میقاتی اکنون با سفر به پاریس درصدد است مکرون را به دریافت این کمک مالی برای لبنان متقاعد کند، موضوعی که ماکرون پیش از این وعده آنرا داده بود.

با این حال، به نظر نمی‌رسد، نجیب میقاتی برای دریافت این کمک مالی کار آسانی داشته باشد چرا که امانوئل مکرون پرداخت این کمک را به دو اقدام مشروط کرده است.

اول اینکه، مکرون خواستار انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان است، موضوعی که با توجه به شرایط سیاسی این کشور در کوتاه مدت امکان‌پذیر نیست.

دوم اینکه، مکرون خواستار بهبود خدمات برق در لبنان است و این موضوع برای وی به دلیل حضور شرکت‌های فرانسوی در لبنان اهمیت دارد.

در همین راستا، روزنامه اللواء نزدیک به جریان المستقبل به نقل از منابعی در کابینه میقاتی نوشت: "موضوع بهبود خدمات برق از موضوعات احتمالی دیدار ماکرون و میقاتی است. این پرونده در اولویت جدول اصلاحاتی طرح فرانسه آمده است و شرکت‌های فرانسوی و آلمانی در صنعت برق لبنان حضور دارند و فرانسه اکنون نیز خواستار این است که ترمیم بخش برق لبنان به شرکت‌های فرانسوی واگذار شود."

موضوع دیگری که در سفر میقاتی به فرانسه اهمیت دارد مربوط به مذاکرات بیروت با صندوق بین‌المللی پول است. دولت لبنان برای کاستن از مشکلات اقتصادی خود خواستار دریافت وام از صندوق بین المللی پول شده و مذاکراتی نیز میان طرفین برگزار شده است.

نجیب میقاتی با سفر به فرانسه درصدد این است که رئیس جمهوری این کشور را به حمایت از لبنان در جریان مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول متقاعد کند.

نکته پایانی اینکه؛ سفر میقاتی به فرانسه تنها 4 روز پس از رای اعتماد پارلمان به کابینه وی نشان می‌دهد که نخست وزیر جدید لبنان حساب ویژه‌ای روی کمک‌های خارجی برای کاستن از مشکلات اقتصادی باز کرده است. 

نویسنده: سید رضی عمادی

117