کره جنوبی قصد دارد از حضور در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان عضو غیردائم، علیه همسایه شمالی بهره برداری کند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رای گیری برای انتخاب کره جنوبی به عنوان عضو شورای امنیت روز سه شنبه برگزار شد و قرار است از ابتدای 2024 این کشور عضو بشود.

با توجه به این که کره جنوبی تنها نامزد عضویت در شورای امنیت از منطقه آسیا بود، پذیرش این کشور در این نهاد سازمان مللی چندان غیرمنتظره به نظر نمی رسد.

البته لازم به یادآوری است که کره جنوبی که بین سال های 2024 و 2025 در شورای امنیت حضور خواهد داشت، قبلا نیز دو بار بین سال های 1997-1996 و 2014 -2013 نیز عضو غیردائم شورای امنیت بوده است.

رای گیری دیروز در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد. هر سال نیمی از اعضای غیردائمی شورای امنیت جای خود را به اعضای جدید می دهند و اعضای جدید این شورا از یکم ژانویه (پس از رای گیری) کار خود را رسما آغاز خواهند کرد.

رای گیری برای انتخاب اعضای جدید شورای امنیت در مجمع عمومی سازمان ملل با حضور نمایندگان 193 کشور برگزار می شود و کشورهای نامزد برای حضور در این شورا ملزم به کسب دو سوم مجموع آرا هستند.

به هر شکل کره جنوبی از یکم ژانویه 2024 به عنوان عضو غیردائمی در شورای امنیت سازمان ملل حضور دارد و خبرگزاری رسمی این کشور از اهداف نماینده سئول در این شورا پرده برداشت.

کره  جنوبی، یکی از مهم ترین متحدان آمریکا در منطقه، کره شمالی را به دلیل برنامه های موشکی و همچنین برنامه های هسته ای این کشور "تهدید" معرفی می کند.

یون سوک یول رئیس‌جمهور کره جنوبی دوشنبه 23 سال جاری به آمریکا رفت و در این سفر یک هفته ای با جو بایدن رئیس جمهور این کشور در مورد استقرار زیردریایی اتمی در کره جنوبی توافق کرد. استقرار تجهیزات و تسلیحات استراتژیک به کره جنوبی نیز یکی دیگر از توافقات سران دو کشور بود. یون  دیروز سه‌شنبه و در بحبوحه تشدید تنش ها با همسایه شمالی مدعی شد، در مقابله با تهدید نظامی فزاینده کره شمالی، ائتلاف این کشور با آمریکا را به اتحادی که مبتنی بر هسته‌ای است ارتقا داده است.

این در حالی است که پیونگ یانگ بارها اعلام کرده است، به دلیل اقدامات تحریک آمیز آمریکا و متحدان منطقه ای واشنگتن یا به عبارتی کره جنوبی و ژاپن، تقویت برنامه موشک های بالستیک و هسته ای را در دستور کار خود قرار داده است.

 خبرگزاری رسمی کره جنوبی امروز چهارشنبه فاش کرد: سئول از حضور خود در شورای امنیت سازمان ملل برای پیشبرد سیاست های خود علیه پیونگ یانگ بهره برداری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، کره جنوبی در حالی به عنوان عضو غیردائمی شورای امنیت سازمان ملل پذیرفته شد که به همراه ژاپن، برای نزدیک شدن به آمریکا تلاش می کند. هر سه کشور از ابتدای سال آینده به تا پایان سال 2025 در این شورا حضور خواهند داشت و سئول در نیویورک تلاش خواهد کرد، مسئله به اصطلاح تهدید هسته ای و بالستیکی فزاینده کره شمالی را در شورای امنیت حل کند.

این خبرگزاری افزود: چند کشور هفته پیش پیونگ یانگ را به دلیل پرتاب یک شیء پرنده محکوم کردند. کره شمالی همچنان اعلام می کند که موشک شلیک شده، ماهواره بر بوده و با هدف ارسال ماهواره اطلاعاتی در مدار زمین، پرتاب شده است. پرتاب این موشک به دلیل برخی مشکلات فنی ناموفق بود، اما برخی کشورهای عضو سازمان ملل، مدعی استفاده کره شمالی از فن آوری مشابه این موشک ماهواره بر، در موشک هایی است که ساخت و پرتاب آن با قطعنامه های این سازمان در تضاد است.

آدام هاج، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، پرتاب این موشک ماهواره توسط کره شمالی را زمینه ساز بی ثبات کردن وضعیت امنیتی در منطقه و فراتر از آن توصیف و این ادعا را مطرح کرد، این شلیک که ادعا می‌شود فضایی است از فنآوری‌هایی استفاده می‌کند که به طور مستقیم با برنامه‌های موشک‌های بالستیک قاره پیمای کره شمالی مرتبط است.

موشک ماهواره بر کره شمالی 31 ماه مه پرتاب شد و کمی بعد به دلیل مشکل فنی در دریای زرد سقوط کرد.

شورای امنیت سازمان ملل همان روز به درخواست آمریکا و متحدش کره جنوبی تشکیل جلسه داد و اقدام به پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی را محکوم کرد. پیونگ یانگ که قبلا سازمان ملل و ژاپن را از تصمیم خود برای ارسال ماهواره به مدار زمین مطلع کرده بود، سازمان ملل را به دنباله روی از سیاست های خصمانه آمریکا متهم و اعلام کرد، از این پس موشک های ماهواره بر خود را بدون اعلام قبلی پرتاب خواهد کرد.

کره شمالی همواره اقدامات تحریک آمیز آمریکا و متحدانش در منطقه را "تحریک آمیز و زمینه ساز تنش، بی ثباتی و تشدید رقابت تسلیحاتی در منطقه  توصیف کرده است و تصمیم اخیر این کشور، تنش ها در شبه جزیره کره را وارد مرحله ای تازه کرد.

سئول از اعلام نشدن پرتاب موشک های همسایه شمالی ابراز نگرانی کرد و توکیو، این اقدام را ناقض قطعنامه های سازمان ملل خواند.

باید دید، کره جنوبی که به همراه الجزایر، گویان، سیرالئون و اسلوونی به عنوان اعضای جدید شورای امنیت سازمان ملل از یکم ژانویه سال آینده در این شورا حضور دارند، چطور می تواند دیگر کشورها را با سیاست های ضدپیونگ یانگ خود همسو و همراه کند.

در حال حاضر آلبانی، برزیل، امارات، گابن، غنا، اکوادور، ژاپن، مالت، موزامبیک و سوئیس به عنوان عضو غیردائم و چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آمریکا به عنوان عضو دائم در شورای امنیت سازمان ملل حضور دارند.

116