رییس سازمان حقوق بشر آوارگان مسلمان روهینگیا تاکید کرد که حقوق شهروندی مسلمانان میانمار باید به رسمیت شناخته شود.

 به گزارش ایران پرس، «ظفر احمد بن عبدالغنی» روز چهارشنبه در آستانه آغاز برنامه بازگشت داوطلبانه آوارگان مسلمان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار گفت، به رسمیت شناختن حقوق شهروندی روهینگیا، نخستین ضرورت بازگشت آوارگان به سرزمین‌شان است. 

رییس سازمان حقوق بشر آوارگان مسلمان روهینگیا با اشاره به ادامه اقدامات خشونت بار علیه روهینگیایی‌ها افزود، حتی بازگشت آنها به سرزمین خود نیز به «نسل کشی نژادی» این گروه پایان نمی دهد.

ظفر احمد بن عبدالغنی همچنین ضمن هشدار درباره اوضاع اسفبار آوارگان مسلمان میانمار از جامعه بین الملل خواست با انجام اقدامات عملی ضد دولت میانمار به منظور بهتر شدن شرایط آوارگان تلاش کند. 

میانمار و بنگلادش توافق کردند، یک گروه سی  نفره از نمایندگان هر دو کشور بر برنامه بازگشت داوطلبان آوارگان مسلمان روهینگیایی میانمار که قرار است از روز 23 ژانویه 2018  آغاز شود، نظارت داشته باشند.

وضعیت غیرانسانی مسلمانان روهینگیا 

مسلمانان روهینگیا عمدتا در شمال ایالت راخین میانمار متمرکز هستند.

مقامات میانمار، روهینگیایی ها را اتباع این کشور نمی دانند و این موضوع سبب شده تا از سال 2012 تاکنون این اقلیت شاهد اعمال بدترین سیاست های تبعیض نژادی، کشتار، تجاوز و رانده شدن از خانه های خود را شاهد باشند.

همچنین تاکنون «آنگ سان سوچی» و مسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور خودداری کرده اند و می گویند مسلمانان روهینگیا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت کرده اند.

در جدیدترین دور خشونت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا از 25 اوت گذشته تاکنون حدود شش هزار و 700 تن کشته،هشت هزار نفر مجروح شدند.

با توجه به آمار آوارگانی که پیش‌تر در بنگلادش حضور داشتند؛ بیش از هشتصد هزار روهینگیایی در بنگلادش و اردوگاه‌های آوارگان در شرایط بسیار نامساعد انسانی و بهداشتی حضور دارند.

این سیاست ها که هر از گاه توسط ارتش این کشور و گروههای عمدتاً بودایی افراطی شدت می گیرد، روهینگیایی ها را با خشنونت های وحشتناک بسیار زیادی مواجه ساخته است.

سازمان ملل اقلیت مسلمانان روهینگیا را یکی از بزرگترین اقلیت هایی توصیف کرده که در معرض ظلم و ستم کم سابقه ای هستند.

واکنش سازمان ملل متحد به وضعیت مسلمانان روهینگیا

مجمع عمومی سازمان ملل متحد اخیرا با تصویب پیش نویس قطعنامه ای با اتفاق آراء جنایت ها دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیایی در این کشور را محکوم کرد.

ميانمار قطعنامه سازمان ملل را که خواستار پايان سرکوبگري هاي ارتش اين کشور عليه اقليت مسلمانان روهينگيا شده بود، رد کرد.

تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در حمایت از مسلمانان روهینگیا

سازمان همکاری اسلامی پیش نویس قطعنامه ای درباره وضعیت مسلمانان روهینگیایی میانمار به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کرده بود که در مجمع عمومی با 122 رای موافق در مقابل ده رای مخالف و 24 رای ممتنع به تصویب رسید.

 مجمع عمومی سازمان ملل دراین قطعنامه، پایان عملیات نظامی میانمار علیه مسلمانان روهینگیا و انتصاب یک فرستاده ویژه سازمان ملل برای میانمار را خواستار شد.

این قطعنامه همچنین از دولت میانمار خواست تا اجازه دهد امدادرسانان به مناطق بحران زده دسترسی داشته باشند و بازگشت همه آوارگان مسلمان روهینگیایی به محل زندگی خود را تضمین کرده و به روهینگیاها حق شهروندی اعطا کند. 

116/110

بیشتر بخوانید:

کشف گور جمعی در میانمار

سازمان ملل درباره ادامه نسل‌کشی مسلمانان در میانمار هشدار داد

انتقاد گوترش از بازداشت خبرنگاران و نقض حقوق بشر در میانمار

آیا روهینگیایی‌ها به میانمار بازمی‌گردند؟/ تحلیل