ایران پرس- وزارت دفاع آمریکا از طالبان خواست مذاکرات صلح با واشنگتن را رها نکند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" اعلام کرد اگر طالبان با دولت ترامپ بر سر افغانستان صلح نکند، نظامیان آمریکایی برای نابودی این گروه  در افغانستان اقدام خواهند کرد.

سرهنگ "کن‌فالکنر" افزود آمریکا در حال حاضر  تصمیمی  برای خروج از افغانستان ندارد اما طالبان باید به مذاکرات صلح ملحق شود.

این اظهارات سخنگوی پنتاگون در حالیست که طالبان در هفته‌های اخیر به دلیل خودداری آمریکا از خروج نظامیان خارجی از افغانستان روند مذاکرات صلح را به تعلیق درآورده بود.

درخواست سخنگوی پنتاگون از طالبان برای تداوم مذاکرات با آمریکا، حاکی از درماندگی این کشور در جنگ افغانستان است و نشان می‌دهد با گذشت بیش از هجده سال از حضور در آمریکا در افغانستان،  کاخ سفید نتوانسته فعالیت‌های این گروه را در این کشور متوقف کند.

نگاهی به اقدامات آمریکا در دو عرصه جنگ و صلح در افغانستان نشان می‌دهد که مقامات سیاسی و نظامی واشنگتن دچار بحران در تصمیم‌گیری و اتخاذ راهبرد مشخص در قبال این کشور هستند.

برغم آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اوت 2017 بر لزوم تداوم و افزایش نظامیان این کشور در افغانستان تاکید کرد اما به تازگی وی از ضرورت خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان سخن گفته است.

"فیتسانکس" کارشناس ارشد و استاد دانشگاه کارولینا در امور امنیتی و اطلاعاتی به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است:

"آمریکا برای شکست طالبان در افغانستان دستکم به 250 هزار نظامی نیاز دارد در حالی که توانایی اعزام این تعداد نظامی به افغانستان وجود ندارد و این موضوع را ترامپ نیز به خوبی درک کرده است."

فقدان راهبرد مشخص در دولت آمریکا در قبال تحولات افغانستان موجب شده تا هر گونه برنامه کاخ سفید در این زمینه با ناکامی های گسترده مواجه بشود.

دولت آمریکا برغم آنکه در تلاش است ازهمه ظرفیت های خود برای کشاندن طالبان به مذاکرات صلح استفاده کند و این گروه را به تداوم گفتگوها متقاعد کند اما طالبان حاضر نیست مطابق نقشه مورد نظر کاخ سفید در افغانستان عمل کند.

رد نشست با نماینده آمریکا در امور افغانستان در شهرهای اسلام آباد و جده  از سوی طالبان حاکی از آن است که این گروه  نیز در روند مذاکرات با کاخ سفید رویه ای ثابتی را در پیش نگرفته و به طور متناوب با مخالفت با برخی میزبانان پیشنهادی برای گفت وگو، پیام خاصی را به مقامات واشنگتن می‌فرستد که بر اساس آن طالبان ممکن است در هر مرحله‌ای مذاکرات را متوقف کند.

البته برخی این دیدگاه را مطرح می‌کنند که تشدید حملات طالبان در روزهای اخیر همزمان با گفت وگوهای دوحه با هدف کسب امتیازات بیشتر از آمریکا در این مذاکرات صورت گرفته است.

به نظر می‌رسد، طالبان حاضر نیست تا زمانی که حتی یک نظامی خارجی در افغانستان حضور دارد به جنگ در این کشور خاتمه دهد و این رویکرد دائمی طالبان نتیجه بخشی گفت وگوهای صلح افغانستان را بشدت تهدید می‌کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری
117/120

تکذیب نشست آتی با نماینده آمریکا از سوی گروه طالبان/ تحلیل

صلح افغانستان؛ طالبان به پاکستان هم نرفت

طالبان: آمریکا صادق نباشد، مذاکرات صلح متوقف می‌شود