ايران و سفرای كشورهای همسايه در گردهمایی با عنوان "محيط زيست،ديپلماسی منطقه ای، مديريت تغيير اقليم،آب و مقابله با گرد و خاك" بر ضرورت احيای محيط زيست تاكيد كردند.

به جهت اهميت موضوع محيط زيست ،١٦ تا ٢٢ خرداد در ايران هفته محيط زيست نامگذاري شده است و در اولين روز اين هفته سفراي كشورهاي تركيه،عراق، سوريه، كويت و ازبكستان با حضور در سازمان محيط زيست ضرورت اين موضوع را بررسي كردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علي سلاجقه، رئيس سازمان محيط زيست در اين گردهمايي گفت: آنچه امروز بعنوان تغيير اقليم مطرح مي شود حاصل دخالت هاي بشر در طبيعت است.

وي افزود:آستانه تحمل كره زمين كاهش پيدا كرده است و پوشش گياهي با ضعف بنيه مواجه شده است.وضعيت منابع آبي و بارش ها دچار دگرديسي شده اند و همه ابعاد بشر را تحت تاثير قرار داده است.

رئيس سازمان محيط زيست گفت: مسائل محيط زيست مربوط به شهر و كشور نيست بلكه همه كره زمين را در بر مي گيرد و در شرايطي هستيم كه اركان حيات دچار مشكل شده است و نمي توان نابخردانه برخورد كرد.

كشورهاي همسايه هم مرز با ايران كه غالبا پيوند فرهنگي و مذهبي هم داريم و بر اساس سياست اصل همسايگي جمهوري اسلامي ايران مسئله محيط مسئله اي فراسرزميني است و نياز به تدبير دارد.

مجتبي ذوالجودي، معاون محيط زيست دريايي و تالاب ها در بخش ديگري از اين گردهمايي گفت:٤٢ درصد تالاب ها در دنيا از بين رفته اند و آثار آن در غالب خشكسالي و گرد و غبار قابل مشاهده هستند.در ايران تالاب ها نقش مهمي در معيشت مردم ايفا مي كنند و به همين منظور ستاد ملي احياي تالاب ها شكل گرفته است.

وي افزود:درياي خزر بين پنج كشور تقسيم شده است ولي كنوانسيون هاي آن به خوبي پيگيري نشده اند. اين دريا كاهش سطح تراز داشته است و خساراتي نيز به كشورها وارد كرده است.

حسن اكبري،معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيست نيز در اين گردهمايي گفت: اگر نتوانيم بيداري كافي در حفاظت از محيط زيست ايجاد كنيم تمام كشورهاي منطقه آسيب مي بينند.اين آمادگي داريم تا به شناخت بهتر منابع زيستي كمك كنيم و از مجامع بين المللي درخواست مي كنيم مسائل محيط زيست و حمايت از تنوع زيستي از تحريم ها خارج شود.

116