کشورهای غربی از جمله آمریکا به بهانه های مختلف سرمایه ها و دارایی های افغانستان را بلوکه کردند.
برخی از مقامات طالبان و کارشناسان توقیف دارایی های بانک مرکزی افغانستان و سپس مصادره بخشی از این پول را به خشم واشنگتن شکست در اشغال بیست ساله این کشور نسبت می دهند. منتقدان بر این باورند که آمریکا با تصرف پول مردم افغانستان، قصد دارد انتقام شکست خود در این کشور را از افغان ها بگیرد.
نظامیان آمریکایی پس از 20 سال اشغالگری و نابود کردن زیر ساخت های اقتصادی افغانستان در اواخر ماه اوت با خفت از این کشور خارج شدند. گروه طالبان هم از 15 اوت قدرت را در افغانستان بدست گرفته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل ملل روز چهارشنبه به قت محلی، در نشست شورای امنیت در مورد افغانستان با اشاره به گزارش اخیر دبیر کل در مورد وضعیت افغانستان و پیامدهای آن بر صلح و امنیت بین المللی گفت: بر اساس گزارش، وضعیت در افغانستان همچنان چالش برانگیز است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: افغانستان با یک بحران انسانی فزاینده، یک رکود اقتصادی بزرگ، سیستم های بانکی و مالی فلج کننده و چالش های مربوط به ایجاد یک دولت فراگیر دست و پنجه نرم می کند.
وی تصریح کرد: خطرات یک فاجعه انسانی همچنان باقی است. بیش از ۲۰ میلیون نفر یا نیمی از جمعیت هنوز به کمک نیاز دارند و برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی کشور باید اقدامات فوری انجام شود.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: ما عمیقاً نگران پیامدهای بالقوه فاجعه بار این وضعیت برای امنیت و ثبات منطقه، به ویژه کشورهای همسایه هستیم.
ارشادی گفت: اگر این وضعیت به طور موثر مورد توجه قرار نگیرد، فروپاشی اقتصادی-اجتماعی کشور می تواند منجر به فقر گسترده و هجوم گسترده مهاجران به کشورهای همسایه می شود که در حال حاضر با میزبانی میلیون ها پناهنده تحت فشار سنگینی قرار دارند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد بار دیگر از جامعه جهانی، به ویژه کشورهای کمک کننده، می خواهیم که به مسئولیت های خود در قبال همسایگان افغانستان عمل کنند.
ارشادی با بیان اینکه ایران به شدت نگران فعالیت های تروریستی در افغانستان است، افزود: طالبان باید به مبارزه با تروریسم متعهد شوند و اطمینان حاصل کنند که افغانستان دیگر پناهگاه امنی برای گروههای تروریستی مانند داعش و القاعده نیست که نه تنها در افغانستان، بلکه در سراسر منطقه و فراتر از آن مسئول اعمال شنیع تروریستی بودهاند.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: جامعه جهانی باید همچنان بر ضرورت ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان تاکید کند.
وی افزود: ایران به مشورت با همسایگان افغانستان و همچنین شرکای منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان ملل ادامه می دهد تا به افغانستان در دستیابی به صلح، امنیت و ثبات درازمدت کمک کند.125