امیرسعید ایروانی ،سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران از ایده ایجاد گروه فرامنطقه ای برای رسیدگی به جنگ اوکراین استقبال می کند.

روسیه از 24 فوریه 2022 بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام  و تاکید کرد که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران از ایده بهره برداری از ظرفیت دبیرکل سازمان ملل به منظور ایجاد گروه فرامنطقه ای از کشورهای مستقل، بیطرف و صاحب ظرفیت برای رسیدگی به  موضوع اوکراین، به منظور پایان بخشی به مخاصم جاری استقبال می کند و آمادگی دارد در این فرآیند مشارکت کامل داشته باشد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به تداوم عواقب ناشی از این مخاصمه بر وضعیت حقوق بشردوستانه و اقتصاد جهانی، افزود: جمهوری اسلامی ایران بر موضع اصولی خود در خصوص ضرورت پایبندی به منشور ملل متحد و از جمله اصول برابری و تمامیت ارضی کشورها پایبند است.

ایروانی همچنین در پاسخ به اظهارات ضد ایرانی نماینده رژیم صهیونیستی گفت که ایران هراسی بخشی از اقدامات همیشگی این رژیم در مجمع عمومی است و نماینده آن رژیم از هر فرصتی برای ایراد اتهامات غیرمرتبط به ایران بهره می جوید.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: رژیم اسرائیل درصدد است با این اتهام پراکنی، پوششی برای اقدامات مخرب خود در منطقه و جنایات خود علیه مردم فلسطین بیابد.

ایروانی حمله هوایی رژیم اسرائیل به یک منطقه مسکونی در دمشق را قویا محکوم کرد و گفت: جهانیان باید ضمن محکومیت این اقدامات، رژیم اسرائیل را وادار به احترام به حقوق بین الملل کنند.

در یازدهمین نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل که به درخواست اوکراین و غرب برگزار شد، قطعنامه ای در مورد صلح در اوکراین و خروج نیروهای روسیه با ۱۴۱ رای موافق، هفت رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع روز پنجشنبه (۲۳ فوریه ۲۰۲۳ ) تصویب شد.

قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر خلاف قطعنامه‌ های  شورای امنیت الزام‌آور نیستند. روسیه در شورای امنیت سازمان ملل یکی از پنج کشوری است که از حق وتو برخوردار است.

116

بیشتر بخوانید:

بسته جدید ۲ میلیارد دلاری کمک نظامی آمریکا به اوکراین در اولین سالروز جنگ

تداوم رویکرد مداخله جویانه اتحادیه اروپا در جنگ اوکراین

زاخارووا: بدون اطلاع مسکو، بایدن جرأت سفر به اوکراین را نداشت