ایران پرس - نمایندگان 122 کشور مخالف سلاح های هسته ای از جمله ایران روز جمعه در تالار کنفرانس شماره یک مقر سازمان ملل در نیویورک، متن پیمانی مبنی بر منع کامل ساخت، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده و تهدید به استفاده از سلاح هسته ای تحت هر شرایطی را به تصویب رساندند.

این پیمان در حالی به تصویب رسید که رژیم صهیونیستی و تمامی کشورهای مجهز به سلاح‌های هسته‌ای از جمله آمریکا این رأی‌گیری را تحریم  کردند.

سلاح‌های هسته‌ای مولود تمدن غربی است که تنها توسط یک کشور یعنی آمریکا دربمباران اتمی دو شهر ناکازاکی وهیروشیما ژاپن به کاررفته و آثار وحشتناک آن پس از گذشت ده‌ها سال، همچنان در بازماندگان قربانیان این فاجعه بشری باقی مانده است.

بمب‌هایی که در حال حاضر در زاردخانه های اتمی جهان انباشته شده از قدرتی بین 5 تا 50 میلیون تن «تی ـ ان ـ تی» برخوردارند که برای چند بار نابودی کره زمین کافیست.

 با توجه به این واقعیت باید گفت، سلاح های اتمی یکی از مهمترین تهدیدات جهانی علیه صلح و امنیت بین المللی محسوب می شوند.

«نوام چامسکی» نظریه‌پرداز، اندیشمند و تحلیلگر برجسته آمریکایی در مصاحبه‌ با  پایگاه «تروت‌آوت» در آوریل 2017 در باره خطر سلاح‌های هسته‌ای می گوید:

"... برنامه هسته‌ای امریکا در دوران باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا نوسازی شده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری فعلی در حال گسترش این روند است."

چامسکی با بیان اینکه روسیه از گسترش برنامه تسلیحات اتمی آمریکا اطلاع دارد، افزود:

"در صورتی که آنها (روس‌ها) تهدیدی احساس کنند، امکان دارد به انجام یک حمله پیشگیرانه متقاعد شوند، چون در غیر این صورت، این آنها هستند که می‌میرند و این به معنی این است که همه ما خواهیم مرد."

چامسکی همچنین ادعای رسانه‌های آمریکایی و مقام های این کشور درباره اینکه واشنگتن در حال تلاش برای منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای است را رد و تصریح کرد:

"آنها مطمئناً در تلاش برای مبارزه با اشاعه هسته‌ای نیستند. اگر آنها می‌خواهند با این موضوع مقابله کنند، کارهایی هست که می‌توانند انجام بدهند."

این نظریه‌پرداز و تحلیلگر مسائل بین‌المللی تاکید کرد:

"آمریکا خطرناک‌ترین کشور در جهان است."

شکی نیست که رهایی از این کابوس و احساس امنیت در برابر عواملی که آرامش زندگی و حقوق فرد و جامعه را به مخاطره افکنده و زندگی و آزادی و آسایش انسان را مورد تهدید قرار ‌داده است، وظیفة همه کشورها و بیش ازهمه سازمان ملل است که برای صیانت از صلح و امنیت کشورها بوجود آمده است.

در این راستا سیاست جمهوری اسلامی ایران در حوزۀ سلاح‌های کشتارجمعی، حضور و مشارکت فعال در تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با این سلاح‌ها و امحای آن‌ها بوده است.

جمهوری اسلامی ایران که سالهاست مورد اتهام کشورهای غربی برای ساخت پنهانی سلاح های هسته ای قرار داشته است به جهانیان اثبات کرده است که از پیشگامان در حمایت از صلح و امنیت از طریق خلع سلاح های کشتار جمعی است چرا که ایران نیز یکی از قربانیان سلاح های کشتار جمعی است.

حمایت قاطع ایران از خلع سلاح جهانی

با این رویکرد، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست روز جمعه سازمان ملل  تاکید کرد:

"ایران قویاً از هدف این معاهده در ممنوع کردن تملک و استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای در جهان حمایت می کند."

«رضا نجفی» همچنین، به فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حرام بودن سلاح های کشتار جمعی اشاره کرد و اقدام کنفرانس در اشاره به نقش رهبران مذهبی در تلاش برای امحای کامل سلاح های هسته ای در متن معاهده را مورد تقدیر قرار داد.

نجفی با یادآوری خطرات سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی درمنطقه حساس خاورمیانه، پیشنهاد ایران در ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای را  یکی از نمونه های تلاش ایران برای رفع خطر این سلاح ها از منطقه بر شمرد.116/112

بیشتر بخوانید:

حمایت قاطع ایران از پیمان منع سلاح های هسته ای

مخالفت آمریکا با پیمان منع سلاح های هسته ای/ واشنگتن: هیچ سلاح هسته‌ای از بین نمی‌رود