این اجلاس روزهای یکشنبه و دوشنبه (14 و 15 ماه مه) با حضور یک هزار و 500 نفر از جمله 850 میهمان خارجی از 130 کشور و 70 سازمان بین المللی در پکن پایتخت چین برگزار می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران درآستانه برپایی این همایش با استقبال ازطرح «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین مبنی بر «احیای جاده ابریشم نوین»، اجرای آن را باعث تقویت همبستگی و پیوند بیشتر کشورهای در مسیر این جاده تاریخی دانست.
در این حلقه ارتباطی ایران مهم ترین رابط از راه خشکی و دریایی با جاده ابریشم است و میتواند گامهای موثری در مسیر گسترش همکاریها در حوزه جاده ابریشم بردارد.
سال گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران میزبان یازدهمین نشست جهانی شهرداران جاده ابریشم در شهر تاریخی قزوین بود که نشانه های فراوانی از تاریخ کهن جاده ابریشم را در خود دارد.
جاده ابریشم مسیری است که تا قرن 15 میلادی به مدت یکهزار و 700 سال، بزرگ ترین شبکه بازرگانی جهان بشمار می رفت.
این جاده تاریخی در برگیرنده مجموعه ای از شبکه راه های به هم پیوسته برای بازرگانی در آسیا بود که غرب، شرق و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می داد.
در مسیر جاده ی ابریشم فرهنگ های کشورهای مختلف درکنار هم قرار گرفتند و در عین حال فرصتی برای تبادل کالا های مختلف فراهم می شد.
این جاده، در واقع مسیری برای تقویت هم زیستی از طریق گفتمان و همکاری و درک بین المللی ادیان و فرهنگ ها بود.
این ویژگی ها حاکی از اهمیت گذشته جاده ابریشم است و احیای آن به منزله حفظ هویت ملت ها در امتداد جاده ابریشم است.
بدلیل اهمیت جاده ابریشم یونسکو نیز در این قضیه ورود کرده است؛ زیرا احیای این مسیر اشتراکات فرهنگی و همزیستی مسالمت آمیز را تقویت می کند.
اهمیت بازسازی و نوسازی جاده ابریشم
از اینرو باید گفت، بازسازی و نوسازی جاده ابریشم از دو دیدگاه حائز اهمیت است.
از یک دید گاه احیای این جاده، تصمیمی استراتژیک از سوی چین و دیگر کشورهای متصل به این جاده تاریخی است. اما از دید گاهی دیگر؛ احیای جاده ابریشم طرحی نو با تاکید بر توسعه همکاریهای اقتصادی و فرهنگی است که در مسیر خود دامنه ای گسترده از همکاری در بخش های اقتصادی تا توسعه فرهنگی و گردشگری را شامل می شود.
تلاش ها در این زمینه شامل طرحهایی نظیر ایجاد منطقه اقتصادی اوراسیا و جاده ابریشم چین است که اروپا و آسیا را از راههای مختلف از جمله از طریق کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا مانند ارمنستان، ایران و هند با یکدیگر مرتبط می کند.
بندر چابهار، چهار راهی برای اتصال راه دریایی و خشکی برای جاده ی ابریشم
در این مسیر تاریخی بندر چابهار ایران، چهار راهی برای اتصال راه دریایی و خشکی برای جاده ی ابریشم است واین پیوندها بزرگترین سرمایه ملت های منطقه است.
بویژه انکه مردم ایران با شهرهای جاده ابریشم درافعانستان، هندوستان، چین و دیگر شهرها آشنا هستند و احیای جاده تاریخی ابریشم در واقع نوعی بازخوانی فرهنگ ایران اسلامی و دیگر حوزه های تمدنی است.115/111
بیشتر بخوانید:
آغاز همایش بینالمللی جاده ابریشم چین با حضور طیب نیا+ویدئو
ورود مقامات کشورهای جهان به پکن برای حضور در نشست راه ابریشم/ ویدئو
ایران نایب رییس اتاق بازرگانی بین المللی جاده ابریشم شد