ایران‌پرس: عضویت رسمی ایران در گروه بریکس به‌همراه عربستان‌سعودی، امارات، آرژانتین، مصر و اتیوپی، ظرفیت جدیدی را به بریکس می‌افزاید.

دیپلماسی همسایگی و تنوع‌بخشی به سیاست خارجی ایران با استقبال و اعتماد کشورهای آسیایی و آفریقایی همراه شده است. 

نمایش حُسن‌نیت ایران در دیپلماسی خارجی، کشورهای همسایه و منطقه را وادشته است تا روابط خود را در ابعاد مختلف با تهران گسترش دهند.

سیاست خارجی مستقل و ظرفیت‌های متنوع اقتصادی، صنعتی، انرژی و علمی ایران برای کشورهای آسیایی و آفریقایی جذاب است و با عضویت ایران در بریکس، توانمندهای جدید و قدرت‌ساز به اشتراک گذاشته می‌شود.

«آنیل سوکلال»، نماینده آفریقای‌جنوبی در بریکس درباره اهمیت عضویت ایران در این گروه به خبرنگار ایران‌پرس گفت:

"ایران یکی از بزرگترین دارندگان انرژی است و معادله انرژی در بریکس همراه با عربستان، امارات و روسیه تقویت می‌شود و بریکس به یک نهاد بسیار قدرتمند از نظر منابع انرژی تبدیل می‌گردد."

ایران با موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک، منابع غنی انرژی، نیروی انسانی متخصص و پیشرفت‌ در عرصه‌های مختلف علمی به‌ویژه فناوری‌های‌نو، شریکی توانمند برای خانواده بریکس است.      

بریکس تلاش دارد به نظم اقتصاد جهانی جدید و مستقل از آمریکا شکل دهد که با توجه به اعضای مهم این بلوک اقتصادی، تحقق چنین هدفی دور از دسترس نیست.

کشورهایی مانند روسیه و چین با اقتصاد بزرگ و عضو دارای حق وتو شورای امنیت سازمان ملل متحد، در کنار بازیگری دیگر اعضای بریکس می‌تواند این ائتلاف منطقه‌ای را به کُنشگری مهم در عرصه جهانی تبدیل کند.

«ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهوری ایران در پانزدهمین اجلاس کشورهای عضو بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای‌جنوبی گفت:

"اعتماد جهانی به اثرگذاری بریکس رو به افزایش است و گسترش این گروه و سایر قدرت‌های جهان‌جنوب، چشم‌انداز اعضای بریکس را منجسم‌تر و جهانی‌تر می‌کند."     

ایران علاوه بر ظرفیت‌های بزرگ اقتصادی، صنعتی و علمی، همکاری‌های سیاسی و اقتصادی خوبی هم با هر پنج عضو بریکس دارد و این روند می‌تواند به تاثیرگذاری بریکس کمک کند.

کاهش وابستگی به دلار در تجارت جهانی یکی از اولویت‌های مهم بلوک اقتصادی بریکس است و ایران هم از این روند حمایت می‌کند.

بریکس در گام نخست به‌دنبال کاهش سلطه دلار بر مبادلات جهانی است و در گام دوم به ایجاد ارز مشترک برای همکاری‌های تجاری اعضای بریکس و دیگر کشورها می‌اندیشد. 

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه در سخنرانی وبیناری خود در پانزدهمین اجلاس سران بریکس در ژوهانسبورگ گفت:

" ایجاد ارز واحد بریکس موضوع پیچیده‌ای است اما به این سمت حرکت خواهیم کرد."

«شی‌جین‌پینگ»، رئیس جمهوری چین هم در نشست ژوهانسبورگ با تبریک به اعضای جدید بریکس گفت:  

"بریکس شامل کشورهای مهمی است که مسئولیت توسعه در دنیا را بین یکدیگر تقسیم کرده‌اند."

اراده اعضای بریکس نشان می‌دهد، این گروه در عرصه جهانی وابسته به آمریکا نیست. بریکس با کمک اعضای جدید خود به‌ویژه ایران می‌تواند مرزهای جدیدی را در عرضه‌های اقتصادی، تجاری و انرژی جابه‌جا کند.

نماینده آفریقای جنوبی در بریکس به خبرنگار ایران‌پرس در ژوهانسبورگ گفت: "عضویت جمهوری اسلامی ایران، عربستان و امارات، معماری بریکس را تقویت می‌کند."